Incident 777-300ER Singapore Airlines, zborul SQ368

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Aeronava (9V-SWF) efectua un zbor intre Singapore si Milan. Dupa doua ore de zbor, in urma unui "engine oil warning message" pilotii au decis sa se intoarca la Singapore.

Se pare ca a fost o scurgere de ulei, care dupa aterizare a luat foc in momentul in care a ajuns in "zonele fierbinti".


 
Da, ai perfecta dreptate. Flightaware m-a incurcat, aparea ca si SWF la ei.
Jos palaria pentru paxi, care au stat peste 10 minute in aeronava, fara sa se panicheze. Kudos pompierilor, care au stins repede incendiul.
 
Mai greseste si Simon.
In cazul acesta se contrazice cu FAQ, unde scrie:
Accident marks an incident, that has caused injuries or death to humans or caused significant damage.
iar in articol/raport:
There were no injuries, the aircraft sustained substantial damage to right engine and right wing.
 
Da, acelasi FAQ lasa loc de "joaca":

Incident marks any safety relevant event out of the ordinary during flight (from the first human with the intention to fly boarding the aircraft to last human with intention to fly leaving the aircraft), that causes no injuries or death to any people and causes only limited damage (exception: the engines of an aircraft may suffer even catastrophic damage in an incident).

Acum putem sa ne "jucam" cu acest limited damage. Ca si legile din RO, amenda e de la X la XXX, ramane ca agentul sa decida exact, in functie de gravitatea faptei.
 
Da, pentru ca uleiul atunci ajunge la motoare. Inainte, din cauza vitezei, se prelingea pe aripa, componente, etc. La fel ca si apa, cand ploua, cum accelereaza aeronava dispar toate picaturile de pe geam. In cazul acesta este invers.