• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Incident 9U746 Air Moldova Istanbul-Chișinău ,manevre periculoase ?

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
După ce pe pagina Runway 08 au apărut mai plângeri anonime ale unor pasageri ale cursei 9U746 Istanbul-Chișinău care au relatat că pilotul a efectuat manevre periculoase, Air Moldova s-a autosesizat și anunță că experții companiei investighează această situație și ulterior va reveni cu detalii.

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că s-a autosesizat și ea și va efectua o anchetă.

Administratorii pagini spun că au verificat informațiile relatate de pasageri cu ajutorul Flightradar24.com care arată, potrivit lor,„un traiect foarte straniu, cu viraje necaracteristice unui zbor normal, și profilul vertical foarte non-standard”.
„Am verificat și posibilitatea să fi fost vreun CumuloNimbus în zonă, dar nu a fost. După ce putem observa este că aeronava coboară sub Minimum Sector Altitude în sectorul de sud, și pe finală are o rată de coborâre anormală, ceea ce se potrivește cu cele expuse de pasager. După ce am analizat și înregistrările de pe LiveATC.net, am înțeles că totuși s-a întâmplat ceva în timpul acelui zbor”, spun administratorii Runway 08.

Pe de altă parte Air Moldova susține că manevrele piloților au fost efectuate conform instrucțiunilor. „Din primele constatări ale experților putem spune că toate manevrele piloților au fost în deplină conformitate cu instrucțiunile, având în vedere că au fost efectuate în contextul unor condiții meteo periculoase. Mai exact, toate manevrele piloților au avut drept scop evitarea turbulențelor care prezentau risc pentru aeronavă și pasageri” se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, zborul a avut loc vineri 19 aprilie 2019 pe cursa Istanbul – Chișinău și a fost executat de compania ucraineană „Yan Air”, fiind contractată de compania aeriană „Air Moldova”. AAC a deschis o anchetă și va veni cu detalii și clarificări suplimentare.


Postarea initiala de pe " un site de socializare :) " :
 
  • 👍
Reactions: 3 users

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Se vorbeste de fr24 si se pun screenshoturi de pe flightaware, chiar ca wild east.
 
  • 🤣
Reactions: 1 users
Top