Aegean Airlines (A3/AEE)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,314
2,897
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Dupa o pauza de o luna, au reinceput zborurile dintre tara vecina si capitala Greciei. Companie Greceasca a venit azi la BUD cu cea mai noua aeronava A320 a lor, pentru a inaugura noua ruta.
De azi Aegean va zbura de patru ori pe saptamana in capitala Ungara, in zilele de luni, miercuri, joi si dumineca.
Aegean zboara cu aeronavele configurate la 168 locuri (dual class), decoland din Atena la 0905 si ajung la Budapeste la 1020. Zborul de retur pleaca la 1105 si ajunge la 1405.
Compania aeriana ofera si in flight entertainment pentru pasageri, acestia putand sa aleaga dintre cele 6 canale audio, in functie de preferinte.

"Aegean Airlines (A3, Athens Int'l) on October 23 signed a definitive agreement with Marfin Investment Group for the acquisition of Olympic Air (OA, Athens Int'l) which will now operate as a subsidiary of Aegean Airlines. The transfer of 100% of Olympic Air's shares was completed on October 23 at a cost of EUR72million, of which EUR20million was paid a deposit with the balance to be paid off in five tranches of EUR10.4million, the first of which was paid on October 23. Regarding operations, ch-aviation can exclusively reveal that from November 1, Olympic Air will also operate some of its Dash 8-400s on behalf of Aegean on daily flights from Athens Int'l to Mytilene and Santorini and on twice weekly flights to Chania. Conversely, Aegean will operate its A320-200s on daily Olympic flights to Bucharest Otopeni and Sofia as well as on some weekly domestic flights to Kerkyra, Alexandroupolis and Ioannina. A press conference will be held on October 31 during which Olympic's post-acquisition future will be outlined. "

http://www.ch-aviation.ch/portal/news/2 ... s-outlined

Heraklion, November 18, 2014 – AEGEAN confirmed its contribution to the development of both Greek tourism and the Greek economy, through the launch of the new flight schedule for 2015. (...)
The new schedule includes a network of 134 destinations, 34 of which are international and 100 domestic, in 42 countries and Greece respectively, with 15,000,000 available seats, 2 million more than in 2014. The flights will be operated by one of the most modern fleets in Europe, which now consists of 56 aircrafts, following the recent investment in additional Airbus A320ceos. The increase of flights will be stronger in 2015 from the main bases of Athens and Heraklion, but it will also concern the activity of six other bases of the company (Rhodes, Corfu, Chania, Kos, Larnaca & Kalamata).
In particular, 10 new countries (Netherlands, Malta, Kuwait, Finland, Saudi Arabia, Estonia, Norway, Iran, Armenia, Croatia) and 16 international destinations (Helsinki, Toulouse, Deauville, Metz, Naples, Pisa, Malta, Amsterdam, Kuwait, Paphos, Riyadh, Tallinn, Oslo, Tehran, Dubrovnik, Yerevan) were added to the network ofAEGEAN for 2015, while the number of destinations and frequencies in tourist countries such as France, Italy, Switzerland, England and German is significantly increased.

http://www.aviator.aero/press_releases/20389?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

• 👍
Reactions: 1 users
A3 ataca cu agresivitate ,poate chiar la intimidare :
Nicosia, 13 January 2015 – AEGEAN presented its plan for the dynamic growth of its presence in Cyprus and a more effective support of passengers’ needs.
After its 10 years operation in Cyprus and 4 years after creating its aircraft base in Larnaca, AEGEAN is taking a new step forward. As of 30/03/2015 – the beginning of the summer schedule- AEGEAN will operate with 4 Airbus A320 aircraft, while the number of destinations connected directly with Cyprus will increase to 14. As regards direct connections with Greece and 7 other countries, total yearly capacity will exceed 1.5 million seats. The company aims to support this venture with additional human resources from Cyprus at the earliest opportunity.
More specifically, with the company's summer schedule as of April 2015, the connection between Greece and Cyprus is boosted with more frequent flights to Athens and Thessaloniki, and the introduction of a direct flight between Athens and Paphos. The new summer schedule also includes direct connections with Heraklion and Rhodes, while direct connections with Myconos and Santorini will be added in July and August. Eight to nine direct flights with destinations in Greece will depart daily.
The company's planning focuses on the direct connection of Cyprus with Western Europe and therefore 5 important destinations are added. London - Heathrow, Paris, Munich, Rome and Milan.
Aegean
A3 revendica inclusiv rutele atacate de 0B . 0B are insa avantajul ca s-a miscat mai repede ,avand si nava disponibila,putand incepe zborurile inca de saptamana viitoare . Asa ca pana incepe A3 isi poate face un un mic vad. Oricum e complicat . Ramane sa vedem si replica FR.

Fr nu se va baga pe orice rute. Nu au de ce si timpul joaca in favoarea lor. Aegean sunt prea mici pe termen mediu si au mult business cu yield mic. Intrebarea e doar cind vor fi cumparati si consolidati de un player mai mare.

Astazi OTP - HER(CHQ) - OTP de la 117€. Chiar mai ieftin decat a avut Wizz pe aceasta ruta defuncta. Si mai putin de jumatate fata de charterele "romanesti"

Astazi OTP - HER(CHQ) - OTP de la 117€. Chiar mai ieftin decat a avut Wizz pe aceasta ruta defuncta. Si mai putin de jumatate fata de charterele "romanesti"

Din pacate se pare ca nu ai înteles cum functioneaza piata ... compari mere cu pere.

Nu exista absolut nici un motiv ca un turoperator sa-ti ofere acuma un bilet "flight only" pe o cursa charter la banii astia în iunie de exemplu. Asa ca un exemplu simplificat (nu va legati de cifrele concrete), ideea e sa se înteleaga principiul:

Turoperatorul (sa zicem Christian Tour ) plateste o suma X pentru lantul de chartere catre operatorul aerian (sa zicem Aegean), indiferent de numarul de bilete vândute. Împartit la numarul de locuri sa zicem ca îl costa efectiv 150,-€ locul în avion dus-întors.

Pe lânga, el mai face un pachet cu transfer, ghid si hotel care sa zicem îl costa 250,-€/saptamâna la hotelul X. În total deci 400,-€ costuri ... comercializeaza pachetul sa zicem cu 500,-€ iar în diferenta de 100,-€ sunt incluse: comisionul de agentie, marja de risc pentru locuri nevândute în avion si profitul propriu.

Nu are deci nici un motiv sa vânda un bilet "flight only" sub 250,-€ pentru ca daca ar face-o, si-ar bloca în mod inutil un loc pe care l-ar putea vinde la pachet cu hotelul si are nevoie de acea marja de 100,-€.

Altceva este situatia de lastminute ... cu 3 zile înainte de operarea cursei la un LF de 75% vândut sa zicem, e clar ca nu îsi va vinde toate locurile la pachet si atunci va scoate pe piata eventual câteva bilete le "flight only" la preturi între 100,- si 200,-€ pentru ca sunt încasari în plus (avionul zboara oricum si el si-a facut marja).

În anii trecuti s-au gasit destule bilete pe chartere la asemenea preturi de exemplu la Paralela 45 (probabil si în alta parte, dar acolo le-am vazut eu)

Inteleg perfect cum functioneaza sistemul. Doar ca lumea s-a obisnuit prea mult cu pachete integrate. Avantajele pe care le ofera sunt cam artificiale. In primul rand nu ai flexibilitate, dar nah... Asta o fi cultura la noi. Sincer eu cred ca azi e ceva problema in sistemul de rezervare al Aegean. E prea ieftin, inclusiv bilete pentru Iulie la 112€ return.

orice companie are din când în când oferte super-specials (dar, e adevarat, mai apar si asa numitele "error-fares").

Eu am zburat acum 3 ani FRA-OTP-FRA cu 69,-€ cu LH (toate taxele incluse), oferta speciala nu error-fare, luata cu vreo 4 luni în avans (zbor în februarie), dar am si zburat cu 59,-e dus-întors HAJ-CND-HAJ cu Tarom acum vreo 12 ani (ce vremuri ...), bilet de avion luat de la Neckermann cu 2 zile înainte de zbor.

Legat de pachetele integrate: foarte bine ca ele exista, în mod evident piata le cere. Cât timp nu va exista o companie care opereaza chartere pe risc propriu si sa contracteze locuri catre turoperatori, nu vei gasi bilete "flight only" pe chartere.

Iar pentru curse de linie la TFS, LPA, PMI, HER, RHO operate de LCC piata înca nu exista în România, CLJ-PMI cu Wizz Air fiind exceptia care confirma regula.

Peste 2-3-5 ani, poate ...

• 👍
Eu am luat de pe Paravion in 2014 bilete la charter cu 89euro/pers OTP HER (pret intreg 216euro).
Biletul achizitionat la inceput de iulie pt perioada 9-16 august (7 nopti flight only).
Acuma vad ca sunt la 200euro pt last minute si 241euro pret intreg..

• 👍
Am si eu o intrebare. Saptamana viitoare am o cursa spre OTP cu escala 50" in ATH. Asa au emis A3 biletul. In ATH sosesc cu Olympic DH8D, care sunt parcate in fundul curtii... Credeti ca este timp pentru prinderea legaturii?

Am si eu o intrebare. Saptamana viitoare am o cursa spre OTP cu escala 50" in ATH. Asa au emis A3 biletul. In ATH sosesc cu Olympic DH8D, care sunt parcate in fundul curtii... Credeti ca este timp pentru prinderea legaturii?
Cum a fost cu escala de 50 de secunde de la ATH? :jawdrop: Ai prins legatura? :)

Cred ca maxim 10 locuri goale. La fel si OTP - ATH

2015-08-29
OTP - ATH
A3 961
SX-DGR
100% + 4 inf

• 👍
Reactions: 2 users
Văd ca in timpul verii merge A3 excelent pe OTP (dar au si niște prețuri avantajoase, in comparație cu ROT pe ATH..), știe cineva cum merge A3 si in restul anului? Q400 de la Olympic mai folosesc la OTP?

2015-08-29
ATH - HER
A3 314
SX-DVX
100% + 3 inf Economy
4/12 Business

Nu stiu cat de relevanta este aceasta informatie. Probabil ca nu este.

• 👍