Alta nazbatie a domnului Grindeanu si a politicienilor locali:
www.puterea.ro
luni, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat în premieră înfiinţarea unui aeroport de transport mărfuri în cadrul Aerodromului Ianca: „Este un proiect viabil şi fiabil, care stă în picioare din punct de vedere economic” • acest proiect este în vizorul europarlamentarului Mihai Tudose de mulți ani • ”o să vedeți ce avânt economic va lua zona”, susține cu argumente fostul premier Mihai Tudose...
„În această zonă este un proiect la Ianca pe care autorităţile locale vor să îl dezvolte şi pe care noi l-am discutat şi în vizita pe care am avut-o cu primul ministru în Golful Persic, legat de un aeroport care să deservească mai mult zona cargo. Pentru că aici se poate dezvolta foarte bine această zonă pe cargo. Din câte am înţeles pista actuală are nevoie doar de o anumită lărgime şi lungime adăugată, ceea ce face viabil şi fiabil acest proiect. Pe zona de cargo, pe ceea ce am discutat şi în Golf, e un proiect ce poate să stea în picioare din punct de vedere economic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Aeroport cargo la Ianca
• luni, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat în premieră înfiinţarea unui aeroport de transport mărfuri în cadrul Aerodromului Ianca: „Este un proiect viabil şi fiabil, care stă în picioare din punct de vedere economic” • acest proiect este în vizorul europarlamentarului Mihai...
obiectivbr.ro
Cum vor supraviețui din punct de vedere economic două aeroporturi aflate la 50 – 60 km unul de celălalt?
Ministrul Transporturilor a mai adăugat că noul aeroport va fi „cargo”, dar va fi și aeroport de pasageri: „Ideea autorităților locale este să dezvolte cât mai mult zona aceasta, care stă în picioare din punct de vedere economic, zona de cargo. Asta nu înseamnă că în momentul în care ai dezvoltat această zonă de cargo nu pot să vină și avioane de pasageri”.
S-a ajuns la o situație interesantă. Zona Galați – Brăila va avea două aeroporturi, „Aeroportul Internațional Galați – Brăila”, situat în zona localităților gălățene Braniştea, Slobozia Conachi şi Tudor Vladimirescu și „Aeroportul Cargo”, construit la fostul Aeroport Militar de la Ianca. Practic, cele două aeroporturi se află cam în aceeași zonă. Pe rețeaua de drumuri naționale, ar fi la o distanță de 50-60 km unul de celălalt, dar pe drumuri județene distanța e mai scurtă

După Aeroportul Internațional Galați-Brăila, un nou aeroport
Campaniile electorale din ultimii 5 ani au multiplicat proiectele de aeroporturi după „Aeroportul Internațional Galați – Brăila”.