Lucrurile evolueaza în continuare ;D
A mai depus o alta firma contestatie: SC VIV Corporation Cluj, o firma înfiintata în 2008 si despre care se gasesc pe firme.info urmatoarele date interesante:
Nu exista inregistrari ca se platesc asigurari sociale
Nu exista inregistrari ca se platesc contributia de asigurari pentru somaj
Nu exista inregistrari ca se plateste contributia angajatorilor pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor sociale
Nu exista inregistrari ca se plateste contributia pentru asigurari de sanatate
Nu exista inregistrari ca se plateste contributia pentru concedii si indemnizatii de la persoane juridice sau fizice
Numar mediu de salariati pentru anul 2010 : 1 angajati
Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din :
Dezvoltare (promovare) imobiliara
Tot foarte interesant este faptul, ca CNSC (Consiliul national de solutionare a contestatiilor) a admis aceste contestatii si a decis suspendarea procedurii de atribuire.
Nimeni, nici un ziar din Brasov nu stie se pare acest lucru, mai mult, în data de 24.05. Buna Ziua Brasov publica ARTICOLUL.
Firme din India şi Europa, interesate de construcţia pistei Aeroportului de la Ghimbav
Cea mai cunoscută firmă care s-a interesat de condiţiile licitaţiei este concernul austriac Strabag
Nicio firmă nu s-a înscris încă la licitaţia pentru execuţia pistei Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 iunie. Totuşi, potrivit lui Mihai Pascu, director al Direcţiei Coordonare Integrare Europeană, susţine că mai multe firme din India şi Europa s-au interesat de condiţiile de participare la licitaţie. Cea mai cunoscută firmă care s-a interesat de condiţiile licitaţiei este, potrivit sursei citate, concernul austriac Strabag. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a precizat că este sigur că la licitaţie se vor înscrie mai mulţi ofertanţi. „Banii sunt asiguraţi de noi, aşa că nu ne facem probleme că nu vom avea oferte. Probleme au fost doar atunci când ofertanţii trebuiau să vină şi cu finanţare”, a explicat preşedintele CJ Braşov.
Contractul scos la licitaţie vizează proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare-pista de aterizare decolare a Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav. Conform documentaţiei postată pe SEAP, pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar valoarea estimată fără TVA este de 17,7 milioane de euro. Durata contractului este de 48 luni, începând cu data atribuirii contractului.
Până în urmă cu o lună licitaţia a fost blocată după ce Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a întârziat eliberarea unui aviz.
Eu acuma va întreb? Asa se întâmpla la toate licitatiile mai importante în România? Firme fantoma blocheaza procedurile? Sigur, unele din argumentele contestatarilor sunt fondate, altele cum am mai spus, sunt hilare. Deci pâna la urma documentatia licitatiei de atribuire nu a fost facuta foarte corect. Ok, asta-i alta treaba.
Dar cum este posibil ca asemenea firme sa poata formula contestatii??? În orice tara normala, pentru a putea contesta ceva, trebuie sa poti invoca interesul propriu. Si nu înteleg cum asemenea firme care se declara "potential participant la licitatie" sunt bagate în seama. Eu consider ca CNSC ar trebui sa respinga acele contestatii pe motivul ca firmele respective nu îndeplinesc conditia de a contesta.
Pai daca la orice licitatie (mai importanta, adica pe bani mai multi) se întâmpla asa ... nu e de mirare ca proiecte de infrastructura în România au nevoie de ani (sau zeci de ani) de zile pâna sa ajunga sa fie puse în practica si ca România nu reuseste nicicum sa absoarba macar un procent cât de cât acceptabil din fondurile pe care UE le pune la dispozitie.
Asa merge treaba acolo? Asa se întâmpla? Care este pâna la urma interesul unor asemenea firmulite? Cine finanteaza acele contestatii? Costurile si taxele pentru contestatie (taxe, avocati) sunt probabil mai mari decât venitul anual al firmelor respective ...
Stranie tara, zau ... :
