Ok, m-am interesat mai mult si in Turcia sunt controlati chiar si cei care urmeaza sa astepte rude, oricat de stupida ti s-a parut intrebarea mea. Tot atentatul incepand chiar la aceste filtre.S-a intamplat in terminalul sosiri. Acolo pe cine sa controleze? Pe aia care asteapta rude, etc?
pana la urma sa fim seriosi, vulnerabilitati exista peste tot in lume, probabil ca vor trebui facute controale cu cativa km inainte de terminale, dar asta cred ca ar crea niste cozi interminabile si ar face calatoria cu avionul f lunga in final; nu suntem pregatiti in fata acestui fenomen, mai avem multe de invatat si de facut in acest sens !
Cam ce face Politia belgiana abia acum , de fapt ce ar fi trebut sa faca de ani de zile, dar au lasat sa se dezvolte un cuib de teroristi in Capitala Europei !Nu stiu ce e de facut contra unuia pregatit sa se arunce in aer pe el insusi. Intotdeauna vor fi adunari mari de oameni (concerte, locuri turistice...) unde o poate face, daca aeroporturile se transforma in fortarete se vor directiona spre alte locuri.
Mai important ar fi controlul armelor grele care intra si sunt comercializate in tara, sau eliminarea celor existente...cam ce face politia belgiana in Molenbeek lunile astea.