Merhaba tuturor !
Eu ultima oara am fost la Istanbul la finele lui martie current, am aterizat pe SAW si intors de pe
IST. Inainte cu cativa km de terminal
IST este un control al tuturor vehiculelor care intra in aeroport, dar este destul de rudimentar, mai mult vizual , te opreste doar daca li se pare ceva suspect; apoi imediat dupa intrarea in cladirea terminalului de plecari (se afla la etajul I al aeroportului) este la cca 30 de metri de intrare un prim control de securitate unde se scaneaza toate bagajele si persoanele; apoi dupa zona check in urmeaza controlul pasapoartelor si un nou control de securitate pentru zona duty free si de imbarcare; apoi in final la poarta de imbarcare un al treilea control;
la sosiri-care se afla la parter, sincer nu imi aduc aminte sa fie un control al celor care asteapta pe paxi;
oricum chiar si la plecari intre intrarea in terminal si primul control ai loc sa te misti cu arme, daca ai ganduri rele
pana la urma sa fim seriosi, vulnerabilitati exista peste tot in lume, probabil ca vor trebui facute controale cu cativa km inainte de terminale, dar asta cred ca ar crea niste cozi interminabile si ar face calatoria cu avionul f lunga in final; nu suntem pregatiti in fata acestui fenomen, mai avem multe de invatat si de facut in acest sens !