• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Aeroportul Bucuresti (Henri Coanda/Otopeni) OTP/LROP

Ovidiu Veres

Well-Known Member
Super nice! Imi imaginez ca inca are folie de protectie pe cateva ecrane ;)
Si pe LRCL a fost o premiera cu HA-LWU.
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Apai tu chiar ca numai o fuga tre` sa dai :) Lucky you!
Mersi de rechin.
 

rallyzone

Member
imi da si mie careva un mesaj privat cu locuri de spotting de prin bucuresti? s-ar putea sa ajung saptamana ce vine, pe marti dimineata si stau pana sambata, inca nu stiu nimic sigur, dar o sa am timp liber de pe la 10 dimineata pana la 20 :p
 

Ovidiu Veres

Well-Known Member
In eventualitatea ca ajung in zona OTP-BBU, pot depune actele pentru legitimatie si pot primi legitimatia in aceeasi zi?
Imi detaliaza putin cineva problema?
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
OOVNI, cu acceptul tau, voi crea:
- un fisier KML care sa fie deschis cu google maps
- un online map, cu pozitii clickabile pentru detalii.

As propune descriere pentru accesul fiecarei pozitii.
 

Ovidiu Veres

Well-Known Member
Foarte prompti colegii, mi-a placut. Am citit doar pe telefon raspunsurile voastre, scriu doar acum de pe tastatura normala.
Da, am citit detaliile din universul paralel, dar vroiam sa dezvolt aici subiectul, cu voi, cei pe care ii cunosc aici, virtual. Pentru a concluziona:
- pentru permis, mail si apoi mai vedem;
- pentru luni, 29 iulie, as alege un waterpark, asa, pentru exercitiu. Stiti cumva daca o focala de 105mm e suficienta pentru a nu cropui intr-o veselie cand ma intorc inapoi la Cluj? Acolo in parcare presupun ca accesul e liber, nu? Dar daca aleg waterpark-ul, inseamna ca am nevoie de material zburator cu finala pe 08R. Sunt diferente mari intre L si R, in ceea ce priveste statistica, sau e pe baza de "free rwy"?
Sau nu stiu, recomandati-mi voi o alta varianta, in afara sa umblu prin balariile de la 26R/26L. As sta 2-3 ore pentru exercitiu, caci apoi trebuie sa ma intorc la CLJ-ul meu :)
Finger? Restaurant? Sau la Tiriac? .

Eventual, pentru cine e din zona, va pot transmite mai precis orele amiezii cand voi fi prin zona, si desi, la ora aia lumea harnica lucreaza, cine stie, poate ma intalnesc cu careva dintre voi pentru schimb de idei si carti de vizita :)

Mersi frumos pentru detalii, puncte pe harta. E mult mai usor asa. Oricum, zona o stiu bine, pana imediat dupa BBU ajung relativ des. ;)
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Ovidiu, la Tiriac ai nevoie de legitimatie.
Ref la pista:
08 este directia preferata la LROP si este folosita pana pe la un tailwind de 6kts.
In general se foloseste 08R, dar cand este inghesuiala se pleaca de pe 08L si se vine pe 08R - asta nu e o regula oficiala, eventual sunt ceva note interne.
Pentru a "ghici" vantul foloseste acest link. Aici ai METAR (conditiile actuale) si TAF (predictiile). Cam greu de descifrat, daca nu ai avut de-a face cu asa ceva pana acum.
Daca ai un terminal android, da un PM si discutam altfel :)
 

Ovidiu Veres

Well-Known Member
Salut din nou, sorry pt. raspunsul intarziat.
Deci atmosfera generala e ca la CLJ, preferata fiind 08-ul.
METAR-urile incep sa le vad cum vedea in '99 operatorul din primul Matrix matricea pe ecran :) Adica le descifrez.
Cu terminalul Android stau bine, deci dau de veste pentru noi informatii. liveatc-ul mi-e pregatit pentru a asculta streaming-ul, bookmarks-urile pregatite pentru trackerele pe OTP, doar locatia mi-e o necunoscuta, caci n-as vrea sa fiu prea departe de actiune, asa cum sunt obisnuit in CLJ.

Mersi frumos!
 

OOVNI

Well-Known Member
fly-ra 2017
As fi venit, dar plec din tara chiar maine, poate ma pozezi ;D (Wizz-ul de CRL)

Ajunge 105mm de la Waterpark, dar chiar cand avionul e in dreptul tau, nu vei putea sa le pozezi de la distanta. Incearca si restaurantul de la etajul terminalului plecari, prinzi niste poze faine de apron.
 

Ovidiu Veres

Well-Known Member
Hai ca incerc, sa vedem ce iese. De restaurant mi-e frica de reflexii, cu lumina soarelui amiezii de la verticala.
Atat de bine merge site-ul OTP-ului, incat nu gasesc ora plecarii Wizz-ului spre CRL. Eu, daca ajung, ajung in jurul orei 12 prin zona.

Drum bun sa ai! :)
 
Top