Aeroportul Bucuresti Sud

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Apr 20, 2012
5,302
3,631
303
Constanta
O frumoasa povestire electorala a postat pe FB Ministrul Economiei, Niculae Bădălău .:icon_writing:
Foarte intersant ca ,in povestire,lucrarile incep intr-o luna dar locatia a ramas secreta.

Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.
În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie.
Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Subliniez importanţa uriaşă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, pentru economia judeţului nostru, per ansamblu.
Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial. Estimativ, investiţia ar putea fi gata în maximum 5 ani

 
Nu cred ca va fi acolo unde scrii ca va fi. Îl vor construi fie in Ariceștii Rahtivani fie la Cocorăștii Caplii. Cu puțin efort le aduce și pe astea in Giurgiu.
 
Cu un pic efort mai sustinut se poate face un intreg hub and spoke. Abia asteptam federul Madulari-Sculeni pentru a ajunge la Dosul Napului.
 
Si,stati ! Asta nu e totul !

Citez din boardingpass:
Noul aeroport nu va fi doar un simplu aeroport ci un mic oraș care include spații de entertainment, centru medical și zonă rezidențială, potrivit clipului de prezentare.
Parca si vad cum proaspetii mutati in zona rezidentiala vor deschide proces pentru inchiderea aeroportului pe motiv de poluare si deranj.:smiley_1140:


Oricum, recomand sa cititi articolul de mai jos. Veti vedea cu ochii mintii metrou si autostrada care vor lega de oras un aeroport cu doua piste ,din care una de 4000 metri .
Mie mi-a placut articolul, mai ales partea video ,pentru ca intotdeauna am iubit SF-ul de calitate.

 
Hehe, un DTPist bn si-a facut treaba. Un PRist prost nu a avut crier sau nu l-a folosit si a copiat texte din dezvoltari a orice altceva decit aeroporturi ( cuvintul rezidential este echivalentul unui master in imbecilitate) si blogarimea a pus botul - tot in copy paste, fara dorinta/capacitate de filtrare.
 
Din pacate a fost inlaturata partea video din articol .
Asa ca ,cine nu a apucat sa o vada a ratat inclusiv o sala de sport pentru 15000 de spectatori.
Dar nu-i nimic ,ce daca nu mai este clipul , o vom vedea in realitate in 200 de ani!
 
era pe youtube, dar si de acolo l-au scos ...

probabil pentru ca e secreta locatia :meparto: :BangHead:
 
Abu Dhabi Airports vrea să construiască, în România, cinci aeroporturi regionale și unul în București

,,Compania Abu Dhabi Airports (ADAC) a semnat marţi un memorandum de înţelegere cu firma românească South Development Group SA, pentru a analiza oportunităţile referitoare la gestionarea şi dezvoltarea de aeroporturi în România.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că are dosarul pregătit ca unul din cele cinci aeroporturi să fie la Constanța.
Celelalte, care se califică, în cursa „investițională” sunt Cluj, Baia Mare/Satu Mare, Iași și Craiova.''Descriere Bucharest South Airport de pe CAPA Centre for Aviation

,,The new airport is planned to be constructed on an area of up to 600 hectares, equipped with at least two terminals and have a capacity of around 30 million passengers p/a, supporting Bucharest Otopeni Airport as an alternative international airport both in terms of passenger and freight operations. Airport ground access will be provided through the new Bucharest-Alexandria-Craiova highway and new Bragadiru-Unirii Square subway station projects. The investment package is to be prepared and awarded under a public-private partnership by the National Commission for Strategy and Forecasting.''

Are cineva cont ca sa vedem mai multe informatii?


Partial stirea apare si pe Profit.ro

 
  • 👍
Reactions: 1 user
equipped with at least two terminals and have a capacity of around 30 million passengers p/a, supporting Bucharest Otopeni Airport as an alternative international airport both in terms of passenger and freight operations. Airport ground access will be provided through the new Bucharest-Alexandria-Craiova highway
Deci un aeroport de talia ZRH :meparto:.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că are dosarul pregătit ca unul din cele cinci aeroporturi să fie la Constanța.
Celelalte, care se califică, în cursa „investițională” sunt Cluj, Baia Mare/Satu Mare, Iași și Craiova.''
Trebuie neaparat aeroport la Constanta . Deja pretul sloturilor pe CND a ajuns la cer ,nu se mai putea cu asa aglomeratie.
Post automatically merged:
De fapt ce spun reprezentantii Abu Dhabi Airport :

„Analizăm oportunităţi de parteneriat pentru managementul şi dezvoltarea de aeroporturi în România”, a declarat directorul general de la Abu Dhabi Airports, Bryan Thompson. Acesta a precizat că memorandumul de înţelegere va acoperi aeroportul din Bucureşti şi cinci aeroporturi regionale din România. Acordul reprezintă prima incursiune a companiei din Abu Dhabi pe pieţele internaţionale.
si ce inteleg ziaristii si pun ca titlu:
Abu Dhabi Airports vrea să construiască, în România, cinci aeroporturi regionale și unul în București[/QUOTE] :eaea:
 
Last edited:
  • 🤣
Reactions: 1 user
Pai la IAS, deja se pregateste terenul pentru o concesiune:

 
Un oraș și un centru atât de dezvoltat precum Bucureștiul (totuși, vorbim de un oraș peste media UE) și cu o aglomerare urbană atât de pronunțată, cu lipsa unui al doilea oraș comparabil cu Capitala nu poate rămâne cu actualul Otopeni. Deci oportunitatea dpdv business de a construi un nou aeroport, în diagonala extremă a Otopeniului actual pur și simplu există, așadar nu aș cataloga acest proiect ca fiind SF.
 
M-ati PiRdut.
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
Un oraș și un centru atât de dezvoltat precum Bucureștiul (totuși, vorbim de un oraș peste media UE) și cu o aglomerare urbană atât de pronunțată, cu lipsa unui al doilea oraș comparabil cu Capitala nu poate rămâne cu actualul Otopeni. Deci oportunitatea dpdv business de a construi un nou aeroport, în diagonala extremă a Otopeniului actual pur și simplu există, așadar nu aș cataloga acest proiect ca fiind SF.

Asta de unde ai scos-o? Sunt suficiente orase mai mari decit Bucurestiul care opereaza cu un singur aeroport.
OTP are 2 piste paralele nu in cruce asa ca ai capacitate de sloturi. Nici MUC nu are mai mult. Daca chiar vor o a treia pista exista pasune paralela suficenta.

Problema nu e un aeroport in sine ci capacitate de terminal - aici esti la limita de design ale solutiilor de exitindere pe model cirpeala din ultimii 30 de ani.

Fa un terminal clean sheet design cu a facut Varsovia si situatia se va schimba radical
 
  • 👍
Reactions: 4 users
Nu spun de capacitatea pistelor (până la urmă și LHR are două piste), spun de capacitatea în sine a terminalelor, infrastructura de lângă, șamd. Iar lipsa investițiilor coerente în OTP (ce se face sunt cârpeli, vezi de la linia aceea de tren la fluxul efectiv de intrare în țară) naște oportunitatea reală a unui aeroport mai spre privat decât spre public. Rămâne de văzut, eu nu aș da dismiss atât de repede la acest proiect. Atât am vrut să spun.

În rest, că e cerc sau că e pătrat, esența pe care am vrut să o transmit era alta (vezi numărul de pasageri bulgari în OTP).
 
Pana la urma si stirile SF sau de satira buna genereaza clickuri pt bloggeri si ziare de nivelul cancan... :rolleyes:
 
..pentru ca apoi cite un jurnalist sa copieze la rindul lui "conform siteului de specialitate"...in sptele caruia de fapt e cite un blogarici entuziast sau in foame de un trip moca.
 
La targul/expozitia Terminal Expo de la Paris se pare ca vor avea o aparitie,

Mai ste altcineva ceva despre proiectul Aeroportul Bucuresti Sud?

 
  • 👍
Reactions: 1 users