Aeroportul OTP: platforma de stationare a aeronavelor va fi extinsa

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Platforma nr. 1 a Aeroportului Internațional Henri Coandă (OTP) va fi extinsă cu 15.000 mp, respectiv cu 4 noi poziții de parcare a aeronavelor cu literă de cod C.

Contractul, în valoare de 12.699.546,01 lei (exclusiv TVA), a fost semnat cu asocierea formată din Societatea de Construcții Napoca S.A. și UTI Grup S.A, lucrările urmând a fi executate în 6 luni de la data emiterii ordinului de începere. Noile poziții de parcare vor fi prevăzute cu instalații de iluminat moderne, pentru asigurarea operării în siguranță, în condiții de vizibilitate redusă sau noaptea, precum și cu instalații de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate rețele de utilități, inclusiv alimentare și hidranți de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum și drenarea apelor de infiltrație.

”Noua investiție va asigura capacitatea de procesare necesară pentru acomodarea traficului aeroportuar în continuă creștere, având ca rezultat creșterea capacității de operare a platformelor cu 10%”, a declarat domnul Traian Panait, Director General CNAB.Continue reading...