• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIC121D aterizeaza de urgenta pe OTP

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Azi dimineata, in jurul orei locale 07:30, o aeronava apartinand companinei Air India a ateriat de urgenta pe aeroportul Henri Coanda. Este vorba de cursa AIC121D, operata cu o aeronava de tip Boeing 777-337ER, reg VT-ALP.
Aeronava a declarat urgenta in zona Braila-Galati si a fost directionata direct catre OPT. Pilotii au raportat declansarea alarmei de fum din compartimentul cargo si au cerut asistenta la sol. Aeronava a aterizat pe pista 26L si a degajat pe taxiway G, acolo unde a fost asteptata si de echipajele de interventie. Dupa putin timp cei de la sol au confirmat ca nu este vorba de foc, iar aeronava a fost directionata, de catre un "Follow Me Car", catre platforma de incercari motoare, aflata la intersectia D cu P.
La bord se aflau 303 pasageri si 17 membri ai echipajului. Ne fiind vorba de o aterizare cu probleme, nu se poate vorbi de victime. Dupa verificarea aeronavei, cei Air India vor decide daca pasagerii isi vor continua cursa cu aceeasi aeronava sau va fi utilizata una de rezerva.

AIC121D.jpg


Inregistrarea comunicarii dintre pilot - ATC

[soundcloud]http://soundcloud.com/fly-ra/aic121d-emergency-landing-at[/soundcloud]
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Dupa cateva zile se stie si cauza.
Senzorul a functionat bine, dar a detectat altceva decat foc/fum. In compoartimentul in cauza erau incarcate niste lazi cu fructe, mango. Se pare ca alarma a fost declansata din cauza vaporilor care ieseau din fructele tratate chimic.

PS
De azi cumparam doar din piata, mango de productie autohtona :)
 

OOVNI

Well-Known Member
fly-ra 2017
Romania e undeva intre Frankfurt si Chicago pentru indieni, de preferinta in mijlocul oceanului ;D
 
Top