Air Moldova (9U/MLD)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Eu sunt curios cum vor umple un E190, anul trecut mergeau cu E120 cam gol...
practic reiau cursa dupa 2 ani, ultima cursa a fost în 06.01.15, iar ce s-a întâmplat în acesti 2 ani pe piata transportului aerien din Romania am vazut, deci s-ar putea sa mearga
 
Bad news pentru Tarom.. acest monopol le-a cazut destul de bine. Insa, si eu ma intreb, cat de pline vor fi zborurile Air Moldova la OTP. Pe langa asta, stiu ca pe fiecare zbor de Chisinau la Tarom, cel putin 20% din Pax sunt in tranzit la OTP, deci sunt multi oameni din Moldova care aleg Tarom pentru zboruri ieftine cu conexiuni prin OTP. Asa ca, in concluzie, nu sunt foarte sigur de succesul pe care il va avea Air Moldova pe ruta.. Pe de alta parte, au preturi mai bune decat la Tarom
 
Sunt câteva destinații din spațiul ex-sovietic unde Air Moldova sunt competitivi via KIV.
 
practic reiau cursa dupa 2 ani, ultima cursa a fost în 06.01.15, iar ce s-a întâmplat în acesti 2 ani pe piata transportului aerien din Romania am vazut, deci s-ar putea sa mearga

A fost la sfarsit de februarie 2015 ultimul zbor...eu i-am luat pe 21.02.2015.
 
Un fel de public beta ;)
Cand cu diacritice, cand nu ... fundalul putea fi fluid, etc.
Loc de imbunatatire este, insa e de laudat intentia.
 
Last edited:
așa e, însă experiența de navigare per total e foarte ok, se încarcă foarte repede și nu prea am găsit buguri.
 
...Moldova has put the national carrier, Air Moldova, up for privatization....
The country’s Public Property Agency (PPA) is handling the round of privatizations. The deadline for bids is Sept. 4.
In a statement, the PPA said Air Moldova was being offered to investors “due to the need for private capital to modernize the air fleet, improve the quality of services provided and expand the range of services [as well as to] attract transit passengers.”
In a press conference announcing the state privatizations, PPA director-general Vladimir Baldovici, quoted by Moldovan news agency IPN, said Air Moldova would be offered for a price of 48 million lei ($2.9 million)
Questioned as to the seemingly modest price, Baldovici reportedly explained the airline had this year alone accumulated debts of 150 million lei, pushing its debt pile to 1.2 billion lei and the price took into account the fact that this would have to be cleared by a purchaser

atwonline.com

Boldarile imi apartin.
 
Companie serioasă...

Air Moldova announces re-launch of direct flights from Chisinau to Dubai starting from September, 20.

Flights will be operated twice a week, on Mondays and Thursdays, according to the following schedule (all times are local):

- departure from Chisinau at 21:30; arrival to Dubai at 03:20+1
- departure from Dubai at 05:20+1; arrival to Chisinau at 09:40+1

The one way ticket price will start from 149 euro, all airport taxes are included.
Post automatically merged:

și btw, presa din MD zice că s-a primit doar o ofertă pentru privatizare, numele însă nu a fost făcut public
 
  • 👍
Reactions: 1 users
  • 👍
Reactions: 1 users
Cand va ganditi la Republica Moldova, ganditi-va la Romania de acum 20 de ani.
Orice este posibil in zonele gri din spatiul post-sovietic, exceptie facand tarile baltice si Georgia intr-o anumita masura.
Deci da, n-ar fi o surpriza ca BMS sa reprezinte vectorul de imagine, companie cu experienta in aviatie care va repune AirMoldova pe picioare, insa sforile sa fie trase din umbra de niste baieti sustinuti de fostul KGB.
 
Toată flota Atlantis European Airways este acum la Air Moldova. Pe lângă Boeingul 737 (EK73797) care oprează de câteva luni pentru ei, din 21 octombrie mai zboară și un A320 (EK32008) care în trecut a fost și la FlyOne, iar astăzi a ajuns la KIV și EK32002, tot un A320.