Air Serbia: 5 ani de operatiuni, reluarea zborurilor spre Canada din 2019

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Zborurile intre Serbia si Canada urmeaza sa fie reluate in vara anului viitor. Anuntul a fost facut in aceasta toamna, la putin timp dupa ce Air Serbia a aniversat 5 ani de la inceperea operatiunilor.

Pentru a pune la punct detaliile legate de reluarea zborurilor intre Belgrad si Toronto, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii din Serbia, Zorana Mihajlović, si Ambasadorul canadian in Serbia, Kati Csaba, s-au intalnit cu oficialii celor doua aeroporturi. Ultimele zboruri intre Serbia si Canada au fost operate in urma cu mai bine de 10 ani de catre Skyservice, operator care a intrat in faliment. In anii 70 si 80, cursele intre Belgrad si Toronto, respectiv Belgrad si Montreal au fost asigurate de JAT Yugoslav Airlines. In prezent, Air Serbia are doar un avion lung-curier, un Airbus A330-200 (YU-ARA) ce ofera 18 locuri la Business Class si 236 in Economy, insa oficialii companiei vor sa mai aduca unul sau doua in flota. Acum, New York este singura destinatie lung-curier Air Serbia.

Air Serbia, 5 ani de operatiuni

Din 26 octombrie 2013 si pana in prezent, peste 12 milioane de pasageri au calatorit cu Air Serbia spre mai bine de 40 de destinatii din intreaga lume in peste 150.000 de zboruri. Lansarea Air Serbia a inceput prin semnarea unui acord codeshare, pe 15 aprilie 2013, intre JAT Airways si Etihad Airways, dupa care Etihad a semnat un acord de parteneriat strategic cu guvernul Serbiei, pe 1 august 2013. Primu avion vopsit in livery Air Serbia, un Airbus A319 botezat ” Novak Đjoković”, a decolat din Belgrad spre Abu Dhabi pe 26 octombrie 2013, la o zi dupa ce noua companie aeriana a fost prezentata publicului, marcand astfel debutul operatiunilor Air Serbia.

via EX-YU Aviation



Continue reading...