Animawings - Discutii

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
A2 trebuie sa faca ceva cu 320 dupa mijlocul lui Septembrie cand dispar incet charterele.
Internele inafara de cele clasice de pe OTP, nu au sens decat eventual CLJ/TSR - IAS. CND e doar un sezonier de 2 luni, mai degraba in regim charter decat regulat.
Daca cele 2 x 220 vor face probabil internele, 320 ar trebui bazate la OTP si sa le zboare cu 5-6 destinatii pe zi. De vazut.

• 👍
Reactions: 3 users
Ruta noua, din 5 nov. OTP-MUC (3WF) exact in zilele de operare a celor de la FlyOne (LU/MI/VI).
Acum 30 de zile FlyOne a lansat acesta ruta incepand din 27 oct.

Eu cred ca vor pierde bani pe acesta ruta avand in vedere taxele pe MUC+OTP si concurenta cu FlyOne si Lufthansa.

Da, ridica semne de intrebare. La fel si IST de peste tot. Dar nici nu au cine stie ce variante clare de expansiune pe extern.

• 👍
Reactions: 1 user
Da, miscarile companiilor românesti din ultimii ani sunt greu de înteles ...

Si eu nu-i vad bine pe rutele de IST în orarul de iarna:

- din OTP concureaza cu ROT (17/7), THY (21/7, toate cu 333!), PGT (5/7)
- din CLJ concureaza cu THY (7/7) si PGT (3/7)
- din IAS concureaza cu WZZ (2/7)
- din TSR se preconizeaza/zvoneste ca vor concura în curând cu THY

Sigur ca prin Christian Tour vor mai vinde si ceva pachete turistice, deci mai au un canal de ditributie suplimentar, dar este totusi greu de crezut ca este atâta loc pe P2P.

Sigur, pentru pasageri va fi fain pentru o anumita perioada, dar desigur ca nu este sustenabil asa: la AWG OTP-MUC este 26,99€/sens, la FOE 29,00€/sens (20,00€ cu FlyOne Club)

împing mult rutele spre IST cu agențiile de turism. pe lângă ce au anunțat, mai au OK și pentru SBZ-IST și BAY-IST, ambele 2x. Rămâne de văzut dacă le vor pune la vânzare.

THY și Pegasus s-ar putea să nu-i încurce, au mai bine de 60% pax de tranzit.

• 👍
Reactions: 2 users
Wizz a dorit sa consolideze pe LYS si nu poate fi exclusa varianta unor taxe mai mici fata de GVA.
Imi pare o ruta de incercat pt Animawings; cred ca e mai putin riscanta decit IST sau MUC. Pana la urma, oportunitati clare nu prea sunt, tot trial and error se face, dar cu conditia sa minimalizezi riscurile.
Cred ca la ei riscul mai mare e pretentia de a opera peste tot in RO in loc sa merga pe focus cities. Nu cred ca poti deveni top of the mind pe undeva unde traficul e calat pe "Wizz, Bergamo, ieftin".

• 👍
Reactions: 1 users
Airbus Canada A220​
-300​
55383​
YR-GUN​
Animawings​
delivery 10-11sep25 YMX-KEF-OTP​
ex C-FOWV​

• 👍
Reactions: 4 users
cf. boardingpass care citeaza oficiali anima, vor mai primi 2 avo anul asta, inca 4 in prima jumate a anului viitor si vor ajunge la 18 avo in 2027. Asadar, lansarile vor fi la ordinea zilei, dar si esecurile... sa vedem din IST din toate orasele ce va mai ramane.

• 👍
eu sunt sceptic cu privire la planurile alea, sunt cam fanteziste, dar am scris să am unde să revin la final de 2027.

în altă ordine de idei, cred că YR-CHR e din nou AOG

• 😲
01.10.2025
A2 121 TSR - OTP: 122 pax (YR-AGC)
02.10.2025
A2 121 TSR - OTP: 96 pax. (YR -AGC)

• 👍
A2 a încărcat orarul curselor pentru S26 din TSR. Orarul actual necesită doua aeronave bazate pe aeroport.
DWC se oprește momentan pe 28.04.2026
La vânzare sunt puse OTP, IST și sezonierele CHQ, CFU, HER, ZTH, RHO, PMI și TFS.
Sunt programate,fără chartere, 21 decolări/saptamana. (12x OTP)
S-ar putea sa mai apară destinații noi. Loc în orar fi.

Last edited:
  • 👍
@Alex95 cele doua curse de duminica TSR-OTP apar ca fiind operate cu o aeronava de la OTP.

Nu am stat sa verific daca eventual si alte curse sunt operate de o aeronava bazata pe OTP.

Cred ca programul de vara e departe de a fi stabilit. Mai intai sa vada cand vin concret avioanele comandate ca au fost mereu livrate cu intarziere.
Si cred ca la puhoiul de rute bagate vor sa vada macar partial daca merita pastrate si pe sezonul de vara.

Da, miscarile companiilor românesti din ultimii ani sunt greu de înteles ...
...
Sigur, pentru pasageri va fi fain pentru o anumita perioada, dar desigur ca nu este sustenabil asa: la AWG OTP-MUC este 26,99€/sens, la FOE 29,00€/sens (20,00€ cu FlyOne Club)
OTP-MUC amânat până pe 28.11. ...

OTP-MUC amânat până pe 28.11. ...
Tocmai mi-am cumparat un zbor MUC-OTP-MUC 09.12-13.12 cu LH. Am platit pe el 98 Euro. O sa fie tare greu pe aceasta ruta. LH poate reduce preturile la P2P caci oricum au mult tranzit si de acolo se castiga banii multi. Si au 3 zboruri pe zi MUC-OTP.

• 👍
Reactions: 1 users