Asalt pe Otopeni: Mutarea curselor low-cost aduce 35 de decolări în plus pe zi

  • This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.
  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
  • Forumul a fost upgradat la o versiune noua. Daca intapinati probleme va rog sa le raportati.

Mengelaus

Active Member
Feb 13, 2012
474
175
43
35
Cluj Napoca
#1
Titlu:Asalt pe Otopeni: Mutarea curselor low-cost aduce 35 de decolări în plus pe zi şi creşte încasările restaurantelor, hotelurilor si companiilor de taxi
Sursa:http://www.mediafax.ro/economic/asalt-pe-otopeni-mutarea-curselor-low-cost-aduce-35-de-decolari-in-plus-pe-zi-si-creste-incasarile-restaurantelor-hotelurilor-si-companiilor-de-taxi-9358596/
Autor:...
Data:01mar12

Continut:


Cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni) îşi va majora traficul de pasageri cu 45-47% din 25 martie, data la care toate cursele low-cost operate în prezent de pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) se vor muta pe Henri Coandă.

Celor 102 avioane care decolau în medie în fiecare zi de pe Otopeni li se vor adăuga alte 35 de curse ale Blue Air sau Wizz Air, potrivit unei analize realizate de ZF.

Această mutare a curselor low-cost ar putea creşte traficul de pasageri cu 45-47% anul acesta dacă numărul de curse efectuate încă din 2011 şi gradul de încărcare al avioanelor vor rămâne similare cu cele de anul trecut.

Astfel, celor cinci milioane de pasageri care soseau sau plecau cu avioanele companiilor aeriene de linie regulată de pe aeroportul Otopeni, după cum arată datele de trafic aferente anului trecut, li se vor adăuga 2,4 milioane de pasageri pe care îi transportă anual companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air. Această cifră este aferentă traficului înregistrat anul trecut pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa), însă ar putea suferi variaţii în funcţie de cererea pentru bilete de avion de anul acesta.