Avgeek stuff / Despre forum.fly-ra.com

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Cativa prieteni ne-au cerut, vazand forum.fly-ra.com ca sursa citata in mai multe articole pe Aeronews.ro, detalii suplimentare despre forum.

Un spatiu virtual dedicat iubitorilor de aviatie, forum.fly-ra.com acopera – in primul rand – aviatia civila din Romania (atat rute interne, cat si rute cu plecare din Romania spre alte tari). Nu lipsesc statisticile legate de pasageri / miscari, alocari de aeronave, dar si rutele noi deschise (sau inchise) in acest an in tara noastra. Pe langa discutiile legate de aeroporturi din Romania si din strainatate, companii aeriene din tara noastra sau din afara, programe frequent flyer, trip reports, evenimente si o zona dedicata accidentelor / incidentelor din aviatie, forum.fly-ra.com cuprinde si informatii utile pentru cei care doresc sa urmeze o cariera in industria de profil: piloti, controlori de trafic aerian, dispeceri, tehnic si insotitori de bord. Alte doua zone – Aviatia ca si hobby + Multimedia – sunt completate de o zona in limba engleza si alte categorii (va lasam pe voi sa le descoperiti, sunt prea multe pentru a le enumera aici).

Discutand cu @Thomas, @Zsolt, @TotalGruv si @CalinCLJ, am aflat ca inainte de forum.fly-ra.com a fost Romanian Air Transportation Forum, lansat prin 2001-2002. A urmat Romanian Virtual Airways Forum (fly-ra.com) – noiembrie 2004, o interfata mai prietenoasa fiind introdusa in aprilie 2005, cand denumirea a devenit Romanian Air Transport Forum. Peste aproximativ 10 luni erau activi cam 40 de membri, fiind postate aproape 500 de mesaje. Relansarea forumului a avut loc in februarie 2012. Cu ocazia intalnirii de la Sibiu din 2 aprilie, cand am petrecut o sambata intreaga pe Aeroportul International SBZ (multumim Bogdan pentru gazduire!), urcand si in turnul de control cu sprijinul ROMATSA, i-am cunoscut pe cativa dintre membrii forumului. Oameni cu capul in nori, dar cu picioarele pe pamant, fun to be with si pasionati de fotografia de aviatie, persoane care au de spus povesti interesante. Avgeeks in toata regula.

Asa cum spuneam, am folosit de mai multe ori forum.fly-ra.com ca sursa avizata pentru a va aduce – pe Aeronews.ro si pe pagina de Facebook – informatii legate de rute noi / frecvente suplimentare inainte ca operatorii sa trimita comunicatul de presa sau sa urce zborurile in sistem. In ultima vreme, chiar si reprezentanti ai unor companii aeriene si-au facut cont pe forum.fly-ra.com, urmarind (de cele mai multe ori pasiv, fara a interveni) discutiile. Daca vreti sa fiti la curent mai ales cu noutatile din aviatia autohtona, creati-va un cont pe forum.fly-ra.comContinue reading...