Accident Avion ultrausor prabusit in Giurgiu. Pilotul a murit.

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Feb 13, 2012
196
39
43
44
Cluj-Napoca
Titlu : Avion ultrausor prabusit in Giurgiu. Pilotul a murit.
Sursa : http://www.aviatiamagazin.com/2012/10/2 ... l-a-murit/
Data : 21 octombrie 2012
Autor : ?

Un avion ultrausor Zephyr 2000 s-a prabusit, sambata seara, in apropierea aerodromului Comana, din judetul Giurgiu. Din nefericire, pilotul a murit, desi a fost transportat de urgenta la spital.

Din primele informatii ale politistilor giurgiuveni, este vorba despre un zbor neautorizat, aparatul plecand sambata de pe aerodromul Clinceni si terminandu-se brusc zborul la Comana.

“Pilotul a fost grav rănit. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la un spital din Capitală. Am fost anunţaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, de o persoană, că a căzut un avion de mici dimensiuni în apropierea aerodromului Comana, fiind vorba despre un aparat de zbor inmatriculat YR 5083.

Pilotul avea 51 ani, era din Bucureşti, iar zborul se pare că era neautorizat şi a început cu decolare de pe aerodromul Clinceni. Pilotul a fost rănit grav, a suferit politraumatisme, şoc traumatic, şoc hemoragic, fracturi la bazin, picioare, gambe, ulterior a decedat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cristian Şuţă.

Pilotul, Gelu Frunza dupa cate se pare, era singur in avion in momentul producerii tragediei, el fiind, de altfel, singura victima.

Demn de remarcat este faptul ca Gelu Frunza a fost protagonistul unui incident ce putea avea consecinte serioase in 2010, cand a aterizat fortat pe Aerodromul Clinceni dupa ce jamba stanga a avionului sau s-a desprins pur si simplu.

In conditii similare a cazut un avion BN-2 la o nunta inainte de 1989 la care pilotul a dorit sa isi etaleze talentul. Dupa ce a cazut BN-2 ul a luat foc. Mai apoi dupa revolutie un elicopter Ka-26 a fost trantit de pamant dupa ce pilotul a incercat o decolare pe timp de noapte dupa ce in prealabil a consumat alcool.
Detalii despre acel eveniment petrecut noaptea aici : http://stiri.kappa.ro/actualitate/25-07 ... 49445.html

Am vazut la TV in direct evenimentul din 2010, atunci a facut o treaba foarte buna. Sincer, nu stiu ce l-a pus sa decoleze pe intuneric si nu cred ca el sau avionul era certificat pentru night VFR.

Si eu am vazut la TV la stiri!
Spunea cineva de la Giurgiu ca nu era autorizat sa zboare noaptea(de la apusull a rasaritul soarelui)!