Accident Avro RJ LAMIA Bolivia s-a prăbușit

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

cristi_avb

Well-Known Member
fly-ra 2017
Feb 29, 2012
2,213
2,208
153
37
Ploiesti
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Avionul charter, care zbura din Bolivia, transporta membrii echipei de fotbal Chapecoense, au declarat oficialii aeroportului.

Joi, pe 1 decembrie, echipa braziliană urma să joace finala Copa Sudamericana cu echipa Atlético Nacional din Medellín, Columbia. Returul era programat pentru 6 decembrie 2016. În aceste momente, competiția se suspendă.

Rapoartele spun că avionul s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din apropierea orașului columbian, cu puțin timp înainte de miezul nopții (ora locală) (05:00 GMT).

Primarul orașului Medellin, Federico Gutierrez, a descris ca fiind „o tragedie de proporții uriașe”, dar a adăugat că sunt șanse să existe și supraviețuitori.

Aeroportul Internațional José María Córdova , care servește orașul Medellin, a confirmat tragedia și a făcut public numărul aeronavei (CP2933).
Un avion s-a prăbușit în Columbia (UPDATE)
 
76 de morti!
Detalii la stirile, de la ora 13:00, pe PRo TV!

5 pasageri au supravietuit ( printre ei o insotitoare de bord)!!
81 pax la bord!
 
Last edited:
Daca ma uit la grficul de viteza/altitudine, inainte sa coboare/pice, a avut o schimbare brusca de viteza, de la 277 ground speed, a scazut la 237, a crescut iar la 280, si a scazut la 234 - in tot acest timp aeronava mentinandu-si altitudinea (21k picioare).
Dupa asta a continuat pierderea de viteza, insa a pierdut foarte repede si din altitudine.

Parerea mea: stall din cauze tehnice, sau poate chiar au ramas fara combustibil (dumb).
 
Daca am inteles eu bine, de la stiri, au avut o escala ptr. problem tehnice!!
 
A avut o escala la Santa Cruz-Viru Viru , el decoland de la Sao Paolo. Pentru moment cea mai plauzibila varianta este cea a unei defectiuni electrice.
 
Se pare ca la mijloc sunt suspiciuni de coruptie si numeroase acte premeditate, care au dus la prabusirea avionului.
Celia Castedo, controlor de trafic aerian la Aeroportul Santa Cruz de la Sierra, a fugit in Brazilia si a cerut azil politic pentru ca este hartuit de autoritatile boliviene.
Gustavo Vargas Gamboa, general al fortelor aeriene columbiene, si unul dintre patronii companiei aeriene Lamia Bolivia au fost arestati.