[CND] Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Apr 20, 2012
5,261
3,599
303
Constanta
Am deschis thread separat pentru ca aici sa putem discuta separat latura militara a operatiunilor de pe CND .
Conform insărcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher se reconfirma faptul că baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu va deveni un nod de transport esenţial pentru echipamentele americane care se reîntorc din Afganistan deci ,se pare vom avea ceva actiune din acest punct de vedere incepand cu iulie 2014 cand expira acordul american cu Kyrgyzstan pentru baza Manas.

adevarul
bbc
 
In data de 3 februarie, prin Centrul de Tranzit construit de militarii 902nd Engineer Company in aeroportul Kogalniceanu(MK) din judetul Constanta, au plecat în Afganistan 300 de militari din cadrul 2nd Brigade Combat Team şi 101st Airborne Division, pentru o rotaţie de nouă luni în cadrul operaţiunii „Enduring Freedom”.

„Acesta este unul dintre nodurile de transport care asigură faptul că militarii noştri ajung în teatrele de operaţiuni sau în sânul familiilor lor, în condiţii de siguranţă“ a declarat lt. col. Wayne Marotto, purtătorul de cuvânt al TSC 21...

Baza de la aeroportul Kogalniceanu poate asigura tranzitul a cel mult 2.000 de militari simultan, facilitatile construite asigurand conditii la un standard superior celor din baza militara de la Manas, unde militarii aflati in tranzit erau cazati, mancau si se spalau in corturi. De buna functionare a Centrului de Tranzit se ocupa peste 350 de militari şi angajaţi civili.

In urma cu o luna oficiali ai US Army si romani anunţau că operaţiunile de tranzit americane de pe Aeroportul Manas, Kârgâzstan, vor fi mutate pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“ (MK), din judeţul Constanţa.

Conform oficialilor SUA, punctul de tranzit aerian de la MK va oferi servicii esenţiale de logistică trupelor americane care vin sau pleacă din Europa sau Asia Centrală, până la sfârşitul anului 2014 sau până la finalizarea misiunilor curente.
www.roarmy.ro[DOUBLEPOST=1393329383][/DOUBLEPOST]
Un nou terminal de pasageri a fost construit la aeroportul din baza militara americana Mihail Kogalniceanu, din Constanta, si soldatii americani sunt instruiti in vederea trierii trupelor ce vor incepe sa curga dinspre Afganistan.
Potrivit ziare.com, odata cu incheierea operatiunii Enduring Freedom, din Afganistan, pe aici vor trece mii de soldati americani. In acest scop a fost construit noul terminal, scrie Defense Video & Imagery Distribution System, un serviciu operat de armata SUA.

Pentru inceput, au fost trimise aici contingente de soldati din centrul de tranzit de la Manas, Kirgizstan, care va fi evacuat complet pana in vara. Mihail Kogalniceanu (MK), o baza militara americana pe solul Romaniei, va prelua rolul jucat pana acum de Manas.
Pentru a ajuta MK sa fie gata pana la termenul limita, au fost trimisi aici americani din alte baze militare americane din Europa sau Asia de sud-vest.

Observator.ro
 
Last edited by a moderator:
Unde este acest nou terminal construit de care se spune? eu nu am auzit de aceasta constructie,cand si unde sa facut ? :)
Am dat pe net la cautare si numai vechea cladire se vede.
 
Cate cadiri noi au americanii? Poate e unul dintre ele. Cu secretomania de pe CND, te asteptai la poze din interior?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
 
Macar cladirea din exterior,daca se numeste terminal banuiesc ca este langa cea veche nu pe malul marii :) chiar nu poza nici presa cladirea? e cam dubios.Poate ei vor sa spune altceva cu cladirea respectiva dar nu este terminal de pasageri,am curaj sa fac pariu,era mediatizat asta la timpul lucrarilor.Este sigur o gresala de exprimare.
 
Omule, e vorba de baza militara, nu de aeroport.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
 
Pai spre exemplu oamenii cand aud de un nou terminal ce inteleg? sau ce intelege cand spui un terminal nou.Automat te duce la un aeroport,ma miram eu ca se construia ceva si sa nu apara nici in presa.
 
Super poza!!!!! pai ce nevoie mai aveai sa vina la apron? l-ai prins excelent aici,foarte buna locatie.Deci terminalul este special pentru ei,aeroportul in sine nu il poate utiliza.Ma intreb dupa ce se termina si cu americanii astia ce o sa faca cei de la aeroport cu cladirile alea construte pe ici pe colo speciale pentru ei.
 
Tu nu citesti exact ce scrie in articol?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
 
Recunosc ca nu am citit tot,cand am vazut ca este vorba de terminal m-a dus gandul la terminalul unui aeroport cum este si normal. :)
 
Daca in privinta aviatiei civile comerciale rezultatele sunt penibile , acordurile militare cu americanii au revigorat aeroportul:

Potrivit directorului general al aeroportului, Cristian Moldovanu, în luna martie s-au înregistrat rezultate excepţionale faţă de aceeaşi lună a anului trecut. „Societatea a înregistrat în luna martie un trafic total de 12.854 pasageri, în creştere cu 408% faţă de martie 2013, cu o medie zilnică de 415 pasageri“. Nu doar numărul pasagerilor sosiţi pe aeroport a crescut, ci şi cel al aeronavelor. În luna martie au fost contabilizate 328 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 108% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o medie zilnică de 11 mişcări.

Aşa se face că trimestrul I a fost încheiat la Aeroportul Kogălniceanu pe plus: trafic total de 25.557 pasageri, în creştere cu 365% comparativ cu trimestrul I 2013, respectiv 673 mişcări de nave, cu 45% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot pe primele trei luni ale anului, pe aeroport s-au tranzitat 177 tone de mărfuri.
observator.ro
 
Kogălniceanu ar putea deveni permanentă în viitorul apropiat şi o extindere a acesteia este luată în calcul.
Măsura aceasta referitoare la Baza Militară Kogălniceanu vine în contextul situaţiei tensionate de la graniţa de est.
Demersurile privind Baza Kogălniceanu s-ar putea concretiza de anul viitor, deocamdată totul este la stadiul de discuţii.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi înalţii demintari din Departamentul de Stat şi Departamentul Apărării ai Statelor Unite s-au întâlnit pentru a pune la punct toate detaliile.
Operaţiunile NATO de pe teritoriul României se intensifică pe zi ce trece, iar acest lucru presupune resurse mai mari şi baze militare mai bine puse la punct, ca Baza Militară Kogălniceanu.
Discuţiile dintre demnitarii români şi americani au condus la o concluzie clară: baza de la Mihail Kogălniceanu trebuie să devină mai puternică
activenews.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 users
F22 astazi la MK
Două avioane F 22 Raptor au aterizat luni pe Aeroportul 'Mihail Kogălniceanu' din Constanța, în cadrul exercițiului Atlantic Resolve.
Avioane F 22 Raptor, pe Aeroportul 'Mihail Kogălniceanu' – AGERPRES


avion_1_4.jpg

Premieră națională!: Avioanele F22 Raptor au aterizat pentru prima dată pe aeroportul Mihail Kogălniceanu (galerie foto + video)
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users
Inca 3 poze, de la RoAf
 
  • 👍
Reactions: 1 user
ce diferenta intre vechiturile noastre si aceste avioane de ultima generatie...dar lasa ca primim F-16, tehnologia anilor 70 :D
 
Acuma si tu. Ei au doua F22, noi avem doua MIGuri si doua mocrobuze ;)
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
Cat dai atat primesti. Ce atata vaicareala?
Second dai, second ai!
Dar asta nu scuza prostia si rea vointa de la nivel inalt. La fel de bine se puteau lua niste SAAB-uri competente.
Dar cine stie, poate este si asta o taxa pentru ceva. Bechtel gen.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
primisem oferta convenabila cu mentenanta inclusa pt gripen, dar trebuiau luate f-16 second...spaga era deja luata...