Stii zicala "Cine rade la urma, rade mai bine?" Mai vorbim cand va avea Blue Air A330 in flota.![]()
La cate minuni am vazut in ultima vreme, nu m-as mira s-o vad si pe asta. Ce sa faca BMS cu A330 ? As vedea trei posibilitati, desi nu cred ca vreuna dintre ele poate fi viabila economic, mai ales daca vorbim de A330 seria 300, nu 200:
1/ Sa le ia in regim ACMI pe timp de vara pentru chartere, daca nu gaseste o alternativa pe termen scurt mai buna. Au mai inchiriat odata si un B757. Desi la flota pe care o are, nu cred ca ar avea probleme cu acoperirea planului de zbor chiar si in high-season.
2/ In plus fata de charterele de vara, dupa terminarea sezonului sa lanseze chartere spre destinatii exotice, un capitol care la noi este in suferinta, pentru ca romanii sunt inclinati sa plece in vacante numai vara (evident, cu unele exceptii) si ar fi binevenit ca cineva sa incerce sa schimbe acest obicei.
3/ Un JFK cu frecvente reduse insotit de un c/s cu Jet Blue pentru conexiuni.
Si sa mai remarcam ceva: stirea apare la o zi dupa ce Heinzmann a vorbit despre posibila achizitie a B787 sau A330 pentru Tarom. O fi doar o coincidenta ?