[BCM] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
VIDEO-FOTO: Imagini de pe șantierul noului Aeroport Bacău. Stadiul lucrărilor - Ziarul de Bacau

<< Lucrările de modernizare a Aeoroportului Bacău sunt realizate în proporție de 60 la sută. Conducerea Consiliului Județean Bacău a organizat o vizită pe șantier și a prezentat stadiul investiției, a cărei finalizare este așteptată pentru 1 iunie 2017.
Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, a explicat că aeroportul este vizat de două investiții demarate în fosta legislatură, când CJ era condus de Dragoș Benea. Prima este pentru modernizarea infrastructurii traficului aerian, iar a doua, creșterea capacității portante și modernizarea pistei de aterizare și decolare.Proiectul de modernizare a Aeroportului Bacău, de 57 de milioane de lei, cuprinde un turn de control, un terminal de pasageri, o parcare auto, anexe administrative, garaje, un terminal pentru transportul rutier, un drum de acces la radiofar, o uzină electrică, o centrală termică, un rezervor de apă antiincendiu și o stație de pompare.„Fiecare obiectiv este în diverse stadii de finalizare, iar în ansamblu, stadiul de finalizare este de circa 60%”, a precizat președintele Brașoveanu.
Modernizarea pistei se află în faza de finalizare a proiectării, cu toate avizele și acordurile premergătoare licitației de execuție.
Dragoș Benea, fostul președinte al Consiliului Județean Bacău, a amintit că precedenta descindere pe șantier a fost în urmă cu 6 luni, când lucrările erau la 40%.„Suntem la un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, e important ca după acest timp să vedem ce se întâmplă la acest obiectiv. Știm că această investiție este așteptată, e bine să se vadă că lucrările merg înainte, chiar și într-un an cu două campanii electorale. Sunt convins că toți cei implicați se vor ține de termenul limită, în jurul datei de 1 iunie 2017”, a declarat Dragoș Benea.
Fostul președinte al Consiliului Județean a anunțat că Primăria Bacău lucrează la proiectarea lucrărilor de modernizare a străzii de acces la aeroport.>>

sursa : www.zdbc.ro
comparatie.jpg

santier_2.jpg

santier.jpg

ZDBCAeroport_02054.jpg

ZDBCAeroport_02061.jpg

sursa : www.zdbc.ro
 
  • 👍
Reactions: 5 users
Arata bine terminalul, exteriorul din ce se vede e aproape gata, dar fostele parcari sunt inchise pentru lucrari si e haos. Analizand pagina lor de internet, tarifele pentru operatori sunt in continuare duble fata de Iasi... oare de ce se dezvolta toata lumea acolo si aici anuleaza... terminalul, la cum arata, probabil va fi inaugurat prin vara, dar haosul parcarilor va mai dura probabil pentru ca fosta aerogara va trebui demolata...
 
Acum la BCM: 5 Aeronave BlueAir + 1 aeronava Tarom. Pax dusi si adusi cu autocare de la IAS, intre timp s-a lasat ceata si aici, 100m, freezing fog. Wizz LTN-IAS a aterizat la KIV.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Lucrările la Aeroportul din Bacău se apropie de final. Vezi cum arată noul turn de control.
Galerie FOTO – Lucrările la Aeroportul din Bacău se apropie de final. Vezi cum arată noul turn de control!

4 MAI 2017

Lucrările la Aeroportul din Bacău avansează vizibil. Cu câteva luni înainte de termenul de finalizare avansat de autorități, clădirea noului turn de control este aproape gata, iar la noua aerogară se montează deja gresia.

FOTO










Proiectul de modernizare a Aeroportului Bacău, de 57 de milioane de lei, cuprinde un turn de control, un terminal de pasageri, o parcare auto, anexe administrative, garaje, un terminal pentru transportul rutier, un drum de acces la radiofar, o uzină electrică, o centrală termică, un rezervor de apă antiincendiu și o stație de pompare.

Aeroportul din Bacău, în grafic
„Lucrările la aeroport sunt în grafic, se vor finaliza în iulie-august 2017”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, la întâlnirea recentă cu ministrul transporturilor. Aeroportul nou va fi pus în funcțiune după ce ROMATSA va termina de instalat noua aparatură din turn. Turnul cel nou va funcționa o perioadă în paralel cu cel vechi. Primăria urmează să înceapă modernizarea drumului de acces către aeroport, iar Consiliul Județean urmează să lanseze licitația pentru modernizarea pistei.

Legat de problema dotării turnului de control, ministrul Răzvan Cuc a precizat: „Investiția trebuie făcută de ROMATSA în noul turn ce-i va fi pus la dispoziție pe Aeroportul Bacău. ROMATSA va demara toate procedurile necesare pentru achiziția echipamentelor, astfel încât la 1 noiembrie 2017 să avem turnul funcțional”.

sursa : www.zdbc.ro
 
  • 👍
Reactions: 4 users
Aeroportul Bacău stagnează în topul pasagerilor, din cauza lucrărilor de modernizare. „Un segment de pasageri nu vrea să meargă prin moloz” - Ziarul de Bacau

Aeroportul Bacău stagnează în topul pasagerilor, din cauza lucrărilor de modernizare. „Un segment de pasageri nu vrea să meargă prin moloz”


Aeroportul Bacău a scăzut un loc, în topul aeroporturilor din România, după numărul de pasageri, susține wall-street.ro. Conducerea unității din Bacău admite că nu are o creștere spectaculoasă a traficului, ci mai degrabă o stagnare sau o reducere a creșterii constatate în anii trecuți.
econ.blue.jpg

TOP 10 cele mai mari aeroporturi din Romania în 2017 – sursa: wall-street.ro
aeroport-top-10-trafic-pasageri.png

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut anul acesta în primul trimestru cu 30%. Potrivit wall-street.ro, în 2016, aeroporturile din România care au înregistrat cel mai mare procent de creștere a traficului de pasageri au fost Suceava cu 2.300%, Oradea cu 400% și Tulcea cu 200%.

De ce stagnează Aeroportul Bacău
Oana Chelaru, directoarea Aeroportului Bacău, este de părere că un aeroport nou deschis sau modernizat poate raporta creșteri procentuale spectaculoase ale traficului, dar numărul de pasageri să fie nesemnificativ, comparat cu al aeroporturilor consacrate. Totuși, Iașiul are o creștre „extraordinar de mare”.

„Nu putem avea o creștere pe Aeroportul Bacău, în condițiile de infrastructură actuale. Noi suntem în construcție, iar un anumit segment de pasageri nu vrea să meargă prin moloz. Nu avem o creștere mare, ci mai degrabă o stagnare”, afirmă Oana Chelaru, pentru Ziarul de Bacău. Totuși, traficul pe primul trimestru al anului 2017 este mai mare cu 18% față de anul trecut. Departe de „supremația” anilor trecuți, dar tot e o creștere.

Față de primul trimestru din 2016, Bacăul nu mai operează cursa de Paris, mutată la Iași. De asemenea, Bacăul nu a închis activitatea pe durata lucrărilor la noul terminal, așa cum au facut-o majoritatea aeroporturilor în astfel de situații.

Ce spun cifrele
Traficul de pasageri al Aeroportului Bacău pentru trimestrul I, 2017, a cunoscut o creștere de aproximativ 18%, potrivit cifrelor oficiale furnizate Ziarului de Bacău de conducerea unității. În lunile ianuarie – martie 2017 au fost înregistrați în total 87.262 pasageri, față de 73.591 în trimestrul I, 2016. Cu 13.671 mai mulți.

În primul trimestru al acestui an, s-au înregistrat 819 mișcări – cu 191 în plus față de cele 628 înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Unde se zboară din Bacău
În topul destinațiilor preferate de pasageri în perioada analizată, se află Londra – cu 18.207 pasageri, în creștere de la cei 15.735 pasageri în primul trimestru al anului trecut. Urmează Roma – 14.502 pasageri, Torino și Milano, cu 11.258, respectiv 11.783 pasageri. În prezent Aeroportul Bacău operează zboruri directe spre zece destinații externe.

Se preconizează că deschiderea noului terminal va atrage creșterea valorilor de trafic și diversificarea rutelor. Noul aeroport va fi gata peste circa două luni, iar darea sa în folosință s-ar putea produce în iarnă, odată cu dotrea noului turn de control, operațiune de care nu se ocupă conducerea unutății, ci Romatsa.

sursa : www.zdbc.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Mersi de info.
Cu ajutorul cifrelor din articol, putem calcula nr de paxi pt Martie (ce ne lipsea noua), si ajungem la 29,553.
Astfel (iar apare drama rotunjirii, unii in sus, altii in jos - in functie de intres) aflam ca la BCM cresterea a fost de 18.7%, adica 19% daca e sa rotunjim.
 
Arata mai bine decat tot ce e la momentul asta in zona (IAS/SCV). Comparand cu ce era la BCM inainte nici nu exista termen de comparatie.
 
Mi se pare un avantaj competitiv important pentru BMS. Sa vedem daca vor începe și zborurile către București. Apare tot mai des această informație.
 
Miscarea desteapta BMS ar fi sa ocupe terminalul pana se reface pista! Inca nu pot veni altii pe restrictiile pistei si daca in momentul deschiderii pistei noi altii nu vor avea loc de ei in terminal, isi vor asigura o continuitate a monopolului curent!
Cursa de bucuresti probabil mai mult de un vineri si duminica/luni, nu stiu cat ar merge...