[BCM] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Am inteles ca la licitatia pentru pista nu a depus nimeni oferte... stie cineva ceva?
 
Pista cea mai tare din Regiunea Nord-Est
„Sperăm că vom deveni ceea ce am fost întotdeauna, nod comercial al provinciei, cu Centura ca și gata pot spune, cu autostrada Bacău-Brașov, care practic nu ar trebui să mai fie întârziată nicio zi deoarece e singura care poate lega în mod realist Moldova de Transilvania, și Aeroportul care, cu această pistă, devine foarte valoros din perspectiva transporturilor cargo, dar și pentru transportul de pasageri cu aeronave de mare capacitate.”

Valoarea proiectul este de 35 de milioane de euro, iar durata de execuție de 15 luni, dar numai 47 de zile Aeroportul Bacău va fi închis.
Pista de decolare/aterizare va avea o lungime de 2.500 m și o lățime de 80 m. Proiectul mai prevede o cale de rulare CHARLIE, o cale de rulare DELTA, platforme antisuflu, două platforme RESA (zone de siguranță pentru ieșirile accidentale în afara pistei), un sistem de balizaj nou, o racordare la platforma de staționare a aeronavelor și un drum de securitate. Capacitatea portantă a pistei va fi 65, ceea ce va permite aterizarea/decolarea avioanelor grele de tipul Boeing 747.
 
  • 👍
  • 🤣
Reactions: 1 users
Daca nu am fi in campanie electorala jur ca m-as bucura! Au trecut oare de perioada de contestare?
 
Nenea asta, care acum e europarlamentar stie ca tanti Vio nu mai e prim ministru si nu mai da fondurile cum vrea ea?
 
În perioada 15.08.2020 – 30.09.2020, pista de decolare/aterizare va fi inchisa complet traficului aerian, urmand ca activitatea operationala sa se reia din data de 01 octombrie 2020.
Rugam pasagerii sa se adreseze companiilor aeriene care opereaza zborurile.


Aeroportul Iasi ar castiga ceva pasageri. Numai anul trecut (fara rutele noi ce vor debuta pe BCM in luna iunie 2020) Bacaul a avut 53.477 pasageri (in luna august 2019) si 49.670 (sept 2019).
Mutarea pe Iasi ar trebui sa fie benefica si pt noile rute care ar trebui sa debuteze in luna iunie 2020 (Atena, Birmingham, Copenhaga, Larnaca, Oslo şi Stuttgart )

Inclin sa cred ca noile rute din Bacau nu se mai vor opera, acum avand la baza si argumentul: costurile suplimentare cu transferul pasagerilor de la Bacau pana la Iasi.

 
Last edited:
Sunt sanse mari ca in perioada in care aeroportul Bacau este inchis, cursele Blue Air sa fie mutate pe Suceava!

 
  • 👍
Reactions: 1 user
Postare Facebook Blue Air:
,,La Blue Air, ne respectam promisiunile: in perioada in care pista Aeroportului International Bacau va fi inchisa, zborurile Blue Air nu vor fi anulate, ci doar transferate pe aeroporturile din regiune.
Transportul pasagerilor catre si dinspre aeroporturile unde vor fi operate zborurile va fi asigurat de catre Blue Air, gratuit.''
 
Ma indoiesc amarnic de faptul ca or sa mearga la iasi...
daaaar.... intrebare e ce se intampla dupa ce fac pista noua... cine vine la BCM sa opereze? Concurenta pt BMS In sfarsit?
 
Aeroportul Bacău trimite angajații în șomaj tehnic

Aeroportul Bacău trimite angajații în șomaj tehnic, dar asigură zborurile de urgență și umanitare
ZIARUL DE BACAU 9 APRILIE 2020

Aeroportul Bacău își adaptează activitatea la noua realitate economică. Două treimi din angajați sunt trimiși în șomaj tehnic și se asigură anumite categorii de zboruri.
Pandemia de coronavirus(COVID19) afecteaza din plin activitatile operationale de la Aeroportul International “George Enescu” (AIGE). Zborurile regulate comerciale au fost anulate, rand pe rand, de la inceputul lunii martie. Mai intai au fost oprite cursele cu destinatiile de Italia – Roma, Bergamo, Milano, Bologna, Torino. Din momentul intrarii Marii Britanii in lista rosie a statelor afectate de pandemie, au fost anulate si celelate destinatii unde se zbura de pe aeroportul bacauan.

In aceste conditii, conducerea AIGE a luat hotararea ca 65 la suta din personalul administrativ si operational sa intre in somaj tehnic de la inceputul lunii aprilie.
Aeroportul nu este inchis, dar a trecut de la programul de functionare 24/24 la 12 ore zilnic (08.00-20.00). In acest sens, a fost pastrata o schema minima de angajati in vederea asigurarii zborurilor de urgenta solicitate de SMURD pentru cazuri medicale grave, zboruri speciale umanitare sau de tip charter. Un alt segment de activitate vizeaza asigurarea coordonarii operationale necesara avioanelor care sosesc pentru mentenanta la Aerostar, precum si activitatilor specifice efectuate de aeronavele si elicopterelele de la Baza 95 aeriana.
Daca pe zona aeroportuara activitatile sunt restranse la minim, pe partea de santier care vizeaza modernizarea pistei, cailor de rulare si a balizajului se lucreaza zilnic cu program de la 07.00-19.00, inclusiv duminica – 07.00-14.00

sursa : www.zdbc.ro
 
Reactions: 1 user
16 va avea cat II
Post automatically merged:

Ar fi fost frumos sa fi profitat de perioada asta si sa nu mai fie nevoie sa inchida in august aeroportul...
 
Din iunie 2020 Blue Air va opera zboruri comerciale din Bacău spre Atena, Birmingham, Copenhaga, Larnaca, Oslo și Stuttgart cu o frecventa de 2Xsapt. fiecare.



S-a terminat vrajeala Blue Air la BCM. Nu numai ca nu au adaugat nimic nou, dar au scos si din "clasice". Au mentinut doar cursele catre BRU, DUB, BGY, FCO, TRN, LTN. Practic zboruri pentru diaspora... Jenant.
 
In primul rand, buna ziua tuturor si bine v-am gasit!
Se pare ca BLA a reactionat la intrarea W6 pe BCM, dar intr-o maniera cel putin stranie: din 1 August, pare ca au marit frecventele pt zborurile dublate de W6 (LTN, TRN, BRU, etc.), dar nu inteleg deloc aceasta miscare - apt BCM se va inchide de la jumatatea lui Aug, pt minim 1 luna si jumatate.
Le-au crescut doar ca sa le mute pe alt aeroport, sau ce fac?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Bun venit pe forum! Probabil inceraca sa isi consolideze piata, insa mai bine are incheia odata cu integrarea noului sistem si ar da drumul la orarele de zbor pt ca au ratat lansarea in fata wizz si nu vor mai avea cui sa le vanda. La BCM e o problema cu ceata, ce politica are wizz atunci cand e ceata? CXL sau rerutare pax catre un alt aeroport din zona?
 
  • 👍
Reactions: 1 user