Am zburat cu ei
OTP - PRG și PRG -
OTP. Nu au opțiunea de check-in online, am mers la ghișeu. La București n-a fost deloc coadă, la Praga doar 2 pasageri în fața mea. Aeronava se prezenta bine la interior până să decolăm, moment în care s-a zdrucinat din toate încheieturile. În timpul decolării, dar și al aterizării, se deschid măsuțele pentru mâncare, iar după însoțitorii de bord le iau la rând și le închid. Scaunele sunt Recaro, foarte confortabile. Nu oferă niciun serviciu la bord, la întors au oferit un pahar de apă și am înțeles că de luni, 9 septembrie, vor avea și ei buy on board. Însoțitorii de bord, cam stângaci, dar simpatici. Și la dus, și la întors cu ei a fost prezentă o „tanti” foarte afurisită, de la o școală de aviație bănuiesc. A fost pentru prima dată când am observat că s-a tras cortina în zona ușilor, la Wizz Air îmi aduc aminte că aveau o cortină strict pentru o ușă, zona în care pregăteau căruciorul cu produse. Mi s-a părut ciudat, iar când am fost la baie am întrebat stewardesa, care se pusese la taclale cu „duamna” de la școala de aviație în primul rând, dacă pot intra. Stewardesa nici n-a apucat să zică ceva, dar cucoana a fost mai promptă și a dat răspunsul: „toaleta e în față și pe stânga, vrei să ne zici și ce faci acolo? nu ne interesează!”. Sunt foarte curios să aflu ce școală de aviație lucrează cu echipajele de la Bees, dacă știe cineva. Un răspuns de toată jena. La întors, nu am mai întrebat pe nimeni dacă pot trece de cortină, iar când am trecut am văzut stewardesa care deschisese ușa comandanților să le ofere mâncarea. Aceasta s-a speriat și m-a trimis înapoi după cortină până va termina. Deci - rău că întrebi, rău că nu întrebi.
I-am ales doar că a fost prețul mai mic. Se pare că în spatele aviației românești stau cam mulți apicultori... mă așteptam la ceva mai original ca nume. 1. Că imită la pronunție Wizz Air, 2. Deja aveam albina HiSky.
Și încă ceva: n-am înțeles de ce și-au vopsit avionul într-un livery „special”. Nu era mai normal să pună logo-ul companiei? Că și-așa sunt noi pe piață și au nevoie de marketing.
LF OTP - PRG 03.09 32 pax / 180 (17,77%)
LF PRG -
OTP 06.09 38 pax / 180 (21,11%)