Bees Airlines (--/BES)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Sintetizare a zborurilor regulate ale E8/BES din România asa cum sunt ele în vânzare la ei pe site la ora actuala:

de la OTP:

- HER: 2/7 (1,4) pâna în 12.09
- RMO: 2/7 (2,6) din 27.08 - 28.09
- FKB: 2/7 (1,5) din 23.09 - 28.03.25
- PRG: 3/7 (2,5,7) din 23.08 - 27.10, 4/7 (2,3,5,7) din 29.10 - 28.03.25
- TLV: 2/7 (4,7) din 29.08 - 01.10, 3/7 (3,4,7) din 02.10 - 24.10
- VRN: 2/7 (2,6) din 01.10 - 26.10, 3/7 (2,4,6) din 29.10 - 29.03.25

de la SCV:

- FKB: 2/7 (1,5) din 11.10 - 28.03.25
- TLV: 1-2/7 (3,7) din 08.09 - 23.10

• 👍
Reactions: 2 users
Între timp si zborurile spre TLV din OTP (4/7) si SCV (2/7) sunt încarcate pâna la sfârsitul orarului de iarna.

Iar spre seosebire de Fly Lili aici pare sa fie cineva implicat, care stie cum se pot vinde bilete, adica având grija sa se gaseasca zborurile si pe site-uri de cautare. Deocamdata nu am gasit decât Kiss&Fly (TTN) dar ajunge pentru început deoarece Kiss&Fly apar la cautare pe momondo de exemplu.

• 👍
Reactions: 1 user
Am zburat cu ei OTP - PRG și PRG - OTP. Nu au opțiunea de check-in online, am mers la ghișeu. La București n-a fost deloc coadă, la Praga doar 2 pasageri în fața mea. Aeronava se prezenta bine la interior până să decolăm, moment în care s-a zdrucinat din toate încheieturile. În timpul decolării, dar și al aterizării, se deschid măsuțele pentru mâncare, iar după însoțitorii de bord le iau la rând și le închid. Scaunele sunt Recaro, foarte confortabile. Nu oferă niciun serviciu la bord, la întors au oferit un pahar de apă și am înțeles că de luni, 9 septembrie, vor avea și ei buy on board. Însoțitorii de bord, cam stângaci, dar simpatici. Și la dus, și la întors cu ei a fost prezentă o „tanti” foarte afurisită, de la o școală de aviație bănuiesc. A fost pentru prima dată când am observat că s-a tras cortina în zona ușilor, la Wizz Air îmi aduc aminte că aveau o cortină strict pentru o ușă, zona în care pregăteau căruciorul cu produse. Mi s-a părut ciudat, iar când am fost la baie am întrebat stewardesa, care se pusese la taclale cu „duamna” de la școala de aviație în primul rând, dacă pot intra. Stewardesa nici n-a apucat să zică ceva, dar cucoana a fost mai promptă și a dat răspunsul: „toaleta e în față și pe stânga, vrei să ne zici și ce faci acolo? nu ne interesează!”. Sunt foarte curios să aflu ce școală de aviație lucrează cu echipajele de la Bees, dacă știe cineva. Un răspuns de toată jena. La întors, nu am mai întrebat pe nimeni dacă pot trece de cortină, iar când am trecut am văzut stewardesa care deschisese ușa comandanților să le ofere mâncarea. Aceasta s-a speriat și m-a trimis înapoi după cortină până va termina. Deci - rău că întrebi, rău că nu întrebi.

I-am ales doar că a fost prețul mai mic. Se pare că în spatele aviației românești stau cam mulți apicultori... mă așteptam la ceva mai original ca nume. 1. Că imită la pronunție Wizz Air, 2. Deja aveam albina HiSky.

Și încă ceva: n-am înțeles de ce și-au vopsit avionul într-un livery „special”. Nu era mai normal să pună logo-ul companiei? Că și-așa sunt noi pe piață și au nevoie de marketing.

LF OTP - PRG 03.09 32 pax / 180 (17,77%)
LF PRG - OTP 06.09 38 pax / 180 (21,11%)

• 👍
Reactions: 4 users
@andreid_24

Referitor la nume: au preluat numele si sigla de la Bees Airline din Ucraina.

La Bees Airline din Ucraina se zvonea ca de facto ar apartine prin interpusi turoperatorului rusesc Tez Tour ... daca ne uitam cine este clientul de baza al Bees Airlines România (tot Tez Tour ...) putem trage concluzia ca chiar daca în registrul comertului din România apare un cetatean sau rezident maghiar ca proprietar, în spate se afla foarte probabil tot Tez Tour.

Legat de livery: aici este vorba de o afacere, Land of legends este un mare resort la Antalya (cu parc de distractii si hotel) si în mod sigur ei platesc o suma frumusica pentru publicitate.

• 👍
Reactions: 4 users
Bees anunta pe FB ca urmeaza sa lanseze în curând doua noi rute din RMO si SCV ...

• 👍
Din 11.10 OTP-SCV cu 2/7 luni si vineri:

E8 309 12:00 OTP - SCV 13:00
E8 310 20:30 SCV - OTP 21:30

Bilete disponibile de la 34,68€ oneway si 79,24€ return

În schimb a dispărut din sistemul re rezervări OTP-FKB

Last edited:
  • 👍
Reactions: 3 users
Ruta OTP-RMO acum introdusă acum cu 3/7 și în orarul de iarnă (2,4,6).

Aeronava operează OTP-RMO-VRN-RMO-OTP

• 👍
Din 24.11 Bees Airlines opereaza ruta SCV-BGY cu o frecventa de 2/7, din 10.12 3/7 (2,4,7)

Zborurile se fac cu o aeronava bazata la OTP deci implicit se mareste frecventa pe OTP-SCV la 5/7 din 10.12 (1,2,4,5,7)

• 👍
Reactions: 1 users