• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Thomas

Moderator
Staff member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
4,149
2,325
303
55
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Dragi prieteni,

cu deosebita placere va anunt ca datorita efortului depus de loplo si cu sustinerea lui Vali forumul nostru a putut fi redeschis. :)

Welcome back!
 

witze

Well-Known Member
Premium Member
Feb 13, 2012
1,834
1,138
153
43
Wuppertal
www.planepictures.ro
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Buna, ma alatur si eu acestui proiect (GAC de pe rospotters) sau relansare a romanian air transport! Multumim lui Zsolt si celor care au contribuit la reinviere. Good work Zsolt, arata grozav! :)
 

Thomas

Moderator
Staff member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
4,149
2,325
303
55
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Dragi prieteni,

lucrurile (eu pâna la urma spun din pacate ...) au evoluat un pic altfel decât ne gândisem noi.

Noi, când am reînfiintat acest forum, aveam intentia de a avea din nou o platforma de DISCUTII în primul rând, pe care am avut-o ani de-a rândul si unde se putea discuta cât mai liber (si din punctul meu de vedere si cu mare placere contradictoriu sau critic) despre evolutia pietei aviatice comerciale civile din România. Spun cu placere contradictoriu si critic, deoarece este convingerea mea ferma, ca acest mod de abordare duce mai departe în viata si în societate. Suna filozofic (si este!) si nu este idea mea, ci provine din filozofia greaca (Heraclit, Platon, Aristotel si continuata în special de Kant si Hegel dar si Marx) si se numeste un mod de abordare ce se bazeaza pe dialectica: dialectica este o formă foarte veche a găsirii adevărului. Opinii contradictorii sunt legate una de alta, pentru ca astfel să se ajungă la o altă afirmație cu conținut superior. Astfel contradicțiile sunt înlăturate si are loc progresul (e un pic simplificat, dar cam asta e esenta pentru mine ... scuze pentru micul excurs filozofic ;) )

Reactiile unora dintre moderatorii si administratorii de pe rospotters au fost însa din punctul meu de vedere cel putin ciudate si au dus oarecum la o escaladare a situatiei. Mi-am exprimat de câteva ori public în cei 4 ani de activitate acolo parerea, ca modul în care se trateaza acolo conflictele (inerente) îmi displace. Am încercat sa o fac de fiecare data cu bun simt si într-un ton cât mai prietenos. Pentru mine însa evolutia lucrurilor în ultimele zile a dus la situatia sa ma întreb, daca ma mai simt bine într-un asemenea mediu si raspunsul a fost clar, ca nu este cazul.

Ce nu mi-a fost foarte clar (sau ma rog, nu m-am gândit la asta) este însa faptul, ca se pare ca au fost mail multi în aceasta situatie si care acuma se înscriu aici, dorind pe lânga ducerea discutiilor sa posteze aici si poze, cautând astfel o alternativa pentru rospotters. Doresc sa le spun desigur ca sunt bineveniti!

În acelasi timp vreau sa mai precizez o data si sa o mai spun o data si public aici, ce am spus si pe rospotters:

Crearea acestui forum nu s-a dorit sa fie în nici un fel o concurenta pentru rospotters!

Daca însa exista asemenea tendinte, ele nu sunt efecte ale existentei acestui forum (nou/vechi) ci în mod sigur trebuiesc cautate în alta parte.

Va si ne doresc tuturior discutii aprinse, interesante si poze frumoase!

Thomas