• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

colonelu81

Well-Known Member
Jun 13, 2013
1,032
315
83
Problema in RO e ca banii adusi la buget se risipesc usor din neglijenta si/sau hotie, ajungand pe diverse cai la clientela politica ori cu predilectie doar la categorii socio-profesionale de care depinde linistea politrucilor (magistrati, salariati sau pensionari din sistemul de "forta"). De asta si conformarea voluntara e scazuta. Dai, nu dai, autostrazi nema, spitale regionale nema etc. Mai e si mentalitatea care a supravietuit comunismului "statul sa dea", fara ca la oameni sa le fie clar ca statul nu are ce sa dea daca oamenii nu produc si nu platesc impozite/taxe aferente.
 
  • 👍
Reactions: 2 users

AndreiX

Well-Known Member
Nov 16, 2016
982
477
63
Bacau
Ideea ca banii din Bugetul Romaniei se fura e corecta, DAR, sa nu traiti cu impresia ca doar in Romania se fura din Bugetul statului, stati linistiti ca nu am inventat noi roata! Si in Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, peste tot exista trafic de bani, influenta, comisioane, favoruri si alte gesturi de genul care se invart in jurul Bugetelor de Stat. Problema la noi este ca politicienii au intrecut masura si “micile” comisioane au luat locul ”marilor“ lucrari... efectiv s-au inversat rolurile... in loc sa furi 10% si sa faci 90%, tu furi 90% si faci 10%... si uite asa am ajuns sa avem cei mai scumpi km de autostrazi....
Pe principiul nu dau pentru ca nu da nici ala, sau nu dau pentru ca oricum nu se face nimic; nu o sa ajungem nicaieri niciodata, nu doar ca o sa batem pasul pe loc, dar ne indreptam direct spre regres.
Cum facem noi sa scapam de leprele astea de la conducere (stanga/dreapta/sus/jos) si sa o luam intr-o directie corecta?
 
  • 👍
Reactions: 3 users

tavi

🌴 Out of Office 🌴
fly-ra 2017
Dec 6, 2014
6,086
2,314
203
Brasov
Cum facem noi sa scapam de leprele astea de la conducere (stanga/dreapta/sus/jos) si sa o luam intr-o directie corecta?
E ca și cum ne-am întreba (tot retoric, firește), oare cum pot să-mi schimb ADN-ul?
 
  • 👍
Reactions: 1 user