Problema se poate pune puțin altfel, în comparație cu alte companii.
Dacă la Wizz sau Ryan am recuperat relativ ușor banii după anulări, Blue Air are clar o "strategie" de a spune NU la infinit.
Probabil pentru că majoritatea pasagerilor renunță sau doar un mic procent apelează la ANPC, instanță etc.
După cum am observat pe grupurile de păgubiți, ANPC îi amendează, dar nu îi poate obliga efectiv să ramburseze sumele.
Eu aștept al doilea răspuns de la ANPC și apoi îi acționez în instanță. Din păcate pentru ei, atunci au mai mult de pierdut (comisioanele avocatului, al executorului etc.).
Cu siguranță cei care ajung în acest stadiu sunt puțini și de aceea nu îi interesează.
Însă, ce mi se pare mișelește e faptul că iau bani celor care "pun botul" la promoții, apoi anulează și nu vor să ramburseze.
Îmi aduce aminte de un individ căruia i-am plătit avans pentru mobilă pe comandă, iar când l-am sunat după două luni să verific stadiul, mi-a zis că nu a început lucrarea și că nici banii nu îi are să mi-i dea înapoi, că s-a însurat și i-a folosit la nuntă. Evident că i-am recuperat rapid, pentru că aveam contract și nu avea chef să ajungă la alte belele.
Ăsta e tupeu. Să iei banii de la fraieri ca să te îndatorezi la infinit.
Cercul se va închide cândva. Deja apar tot mai mulți păgubiți, comentariile sunt peste tot negative, influencerii scriu de rău, știrile curg.
Nu e deloc roz ce se întâmplă.