• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Blue Air - discutii

Cristisor

Well-Known Member
90 euro versus 200 euro per pasager ( x 4 pax), zbor direct versus escala pe CDG...
In alta ordine de idei: care este motivul pentru avalansa de anulari in lunile aprilie si mai?
Eu presupun ca ei isi asigura cash flow-ul din banii fraierilor, pardon, clientilor.
Arunca promotii peste promotii, care de care mai atragatoare, poate gasesc suficienti clienti care sa le asigure inca o luna de supravietuire.
Problema e ca atat de multe persoane isi iau teapa incat pe viitor le va fi greu sa-si reconstruiasca imaginea.

• 👍
Reactions: 1 users

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Hai sa nu ne transformam in paginile acelea de facebook in care calatorii isi varsa naduful sau cer curse Carnsebes -Viena.
@etravel la tine nu este nici o noutate, hate-ul fata de BLA este traditie.

Pareti atat de mirati si dezorientati ! Anulari au avut si WZZ si RYR .Cel putin in W21 WZZ mi-a sucit de cinci ori planurile. Si BLA o data ,e adevarat. Se intampla . Lasi banii la wallet si mergi alta data. Sa nu uitam rutele misto lansate de BLA, de exemplu Dubrovnic. Sau ca zbori cu MAX. Si pe aeroporturi principale ,gen AMS. Vrei certitudine ,alegi legacy ! La alt pret . LCC uneori implica si "surprize" !

• 👍
Reactions: 2 users

Disconnected

Well-Known Member
Cred că la BLA e un cumul de probleme care au dus la aceste anulări:
- e foarte probabil ca BLA să fie understaffed (au plecat din însoțitorii de bord, piloții și din tehnici - acum recrutează însoțitori de bord printr-o altă companie de crew a lui Rada, dar înțeleg că nu prea au succes...);
- nu au avioane suficiente (am verificat istoricul celor 14 avioane active și fără excepție toate zboară aproape non-stop - desigur, au fost sărbătorile de Paști, însă e posibil să se fi întins prea mult cu rutele care ar trebui să debuteze în iunie și acum nu au flotă;

Cele cinci B738NG care au fost mutate în noiembrie 2021 în Toulouse nu se mai întorc la BLA, au fost radiate din registrul românesc, iar nenea CEO mi-a zis că fac eforturi să aducă MAX-uri cât mai repede în flotă, dar durează câteva săptămâni și nu mai am noutăți.

Cu aceste NG-uri BLA trebuia să zboare din iunie pentru SunExpress, însă a picat dealul (acolo trebuiau să trimită doar piloți).

Într-o vreme, dar recent, se zvonea că toate MAX-urile asamblate pentru S7 Airlines (parcă 10) vor fi livrate de ALC către BLA chiar așa cum sunt, cu scaune 8 business, însă nici pe subiectul ăsta nu am mai auzit nimic nou.

• 👍
Reactions: 6 users

Cristisor

Well-Known Member
Hai sa nu ne transformam in paginile acelea de facebook in care calatorii isi varsa naduful sau cer curse Carnsebes -Viena.
@etravel la tine nu este nici o noutate, hate-ul fata de BLA este traditie.

Pareti atat de mirati si dezorientati ! Anulari au avut si WZZ si RYR .Cel putin in W21 WZZ mi-a sucit de cinci ori planurile. Si BLA o data ,e adevarat. Se intampla . Lasi banii la wallet si mergi alta data. Sa nu uitam rutele misto lansate de BLA, de exemplu Dubrovnic. Sau ca zbori cu MAX. Si pe aeroporturi principale ,gen AMS. Vrei certitudine ,alegi legacy ! La alt pret . LCC uneori implica si "surprize" !
Asa este, anulari au toate companiile. Doar ca acele anulari au loc in perioade moarte, cand biletele sunt foarte ieftine.
BlueAir nu este o companie ieftina iar problema principala e ca anunta azi o promotie si maine anuleaza ruta pe care tocmai a promovat-o.

• 👍

colonelu81

Well-Known Member
E si oleaca de haos si indolenta cu atatea rute anuntate, mutate, anulate, reprogramate samd. Si nu fac modificarile in timp util in sistemul de rezervari. Ca sa dau un exemplu: pe data de 10 iunie ( si in fiecare vineri) de pe baza IAS ar trebui sa plece conform orarului:

-IAS-OTP-IAS (0725)
0600 IAS-MUC
0600 IAS-DUS
0710 IAS-LTN

Teoretic baza are 2 avo, practic 4 zboruri in acelasi timp. Stiu ca 10 iunie pare indepartat, dar e clar ca 2 zboruri din astea vor fi mutate sau anulate. Mi-e greu sa inteleg de ce nu ajusteaza in sistemul de rezervari din timp, multe chestiuni neplacute ar fi evitate
Si sunt convins ca mai sunt situatii din astea cu duiumul; de asta am dat pur si simplu intamplator...

Last edited:
  • 👍
Reactions: 3 users

Disconnected

Well-Known Member
unele vor fi operate cu avion de la OTP, au acel zbor ciudat de noapte tocmai pentru asta.

MXC vine azi la BBU pentru mx.. altă gaură în flotă. Iar B738 de la TRN va fi schimbat cu un B735 vineri la NAP.

• 👍
Reactions: 4 users

colonelu81

Well-Known Member
A number of slot trades at London Heathrow for the summer 2022 season have been confirmed: - Air Canada has leased 28 weekly slots to United Airlines and 14 weekly slots to Blue Air

Sursa:

O alta informatie, se pare ca Blue Air a tot umblat dupa sloturi (si nu putine):

As it happens, we know which airlines are keen on Heathrow slots because the list of failed applications is published by Airport Coordination. The largest demands for slots for Summer 2022 were from Italy’s ITA (98 per week – I assume they have inherited Alitalia’s slots too?), Loganair (96), Blue Air (72), Aurigny (56), Wideroe (52) and Air China (42).

Sursa: Who has all the Heathrow Airport take off and landing slots?

Last edited:
  • 👍

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Într-adevar lipsa totala de predictibilitate m-a facut si pe mine sa îmi fac mai multe rezervari la alte companii pentru zborurile de România anul acesta. În continuare mai am 2 zboruri rezervate în mai cu ei (deocamdata înca valide) pe HAM-OTP-DUS dar alea sunt tot luate din anulari de curse din valet de anul trecut înca (si din "prima de vaccinare"). Si sunt pentru o vizita ce nu este legata de date de calatorie anume, deci as fi flexibil la anulari.

Pentru date planificate la care este chiar important sa ajung în ziua X în locul Y prefer sa-mi iau bilete la Wizz Air, Tarom sau Lufthansa (ultimele doua chiar daca un pic mai scumpe dar macar ma pot baza). Sigur, în 2020 si partial si în 2021 a fost altceva, dar acum doar Blue Air mi-a anulat zboruri în 2022.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Eu mai am vara aceasta Dubrovnik si Porto cu ei. Sper sa nu am surprize ,oricum hotelurile le-am luat cu anulare gratuita.

Dorin

Well-Known Member
Problema se poate pune puțin altfel, în comparație cu alte companii.
Dacă la Wizz sau Ryan am recuperat relativ ușor banii după anulări, Blue Air are clar o "strategie" de a spune NU la infinit.
Probabil pentru că majoritatea pasagerilor renunță sau doar un mic procent apelează la ANPC, instanță etc.

După cum am observat pe grupurile de păgubiți, ANPC îi amendează, dar nu îi poate obliga efectiv să ramburseze sumele.

Eu aștept al doilea răspuns de la ANPC și apoi îi acționez în instanță. Din păcate pentru ei, atunci au mai mult de pierdut (comisioanele avocatului, al executorului etc.).
Cu siguranță cei care ajung în acest stadiu sunt puțini și de aceea nu îi interesează.

Însă, ce mi se pare mișelește e faptul că iau bani celor care "pun botul" la promoții, apoi anulează și nu vor să ramburseze.

Îmi aduce aminte de un individ căruia i-am plătit avans pentru mobilă pe comandă, iar când l-am sunat după două luni să verific stadiul, mi-a zis că nu a început lucrarea și că nici banii nu îi are să mi-i dea înapoi, că s-a însurat și i-a folosit la nuntă. Evident că i-am recuperat rapid, pentru că aveam contract și nu avea chef să ajungă la alte belele.

Ăsta e tupeu. Să iei banii de la fraieri ca să te îndatorezi la infinit.
Cercul se va închide cândva. Deja apar tot mai mulți păgubiți, comentariile sunt peste tot negative, influencerii scriu de rău, știrile curg.
Nu e deloc roz ce se întâmplă.

Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users

dexter

Banned
nici banii nu îi are să mi-i dea înapoi, că s-a însurat și i-a folosit la nuntă.
Imi cer scuze de off topic si ca intervin, dar am o nelamurire. Bun, am inteles, tipul sa insurat si a folosit banii, dar la nunta lui sa mancat si baut gratis, sau a iesit in paguba? daca nu avea bani :) Banuiesc ca dupa o nunta aveai bani ziua urmatoare :p Numai zic si io :)

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Imi cer scuze de off topic si ca intervin, dar am o nelamurire. Bun, am inteles, tipul sa insurat si a folosit banii, dar la nunta lui sa mancat si baut gratis, sau a iesit in paguba? daca nu avea bani :) Banuiesc ca dupa o nunta aveai bani ziua urmatoare :p Numai zic si io :)
:sifone:

knakker

New Member
E exact cum spunea Cristisor, BA face un joc ca sa aiba cash flow pe termen scurt fara nici un respect pentru client. Cum spuneam anul trecut deja, in sfarsit e numai o strategie spre faliment.

Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user

colonelu81

Well-Known Member
E totusi improbabil ca dupa iunie sa anuleze curse din motive de lipsa pax/yield nesatisfacator. Eu ma astept totusi sa zboare. Bine, doar lipsa de avioane i-ar mai incurca :)

defence

Well-Known Member
fly-ra 2017
Mi se pare că se exagerează puțin. Toate companiile fac asta. Inclusiv cele mai mari nume...

• 👍

TotalGruv

Administrator
Staff member
E exact cum spunea Cristisor, BA face un joc ca sa aiba cash flow pe termen scurt fara nici un respect pentru client. Cum spuneam anul trecut deja, in sfarsit e numai o strategie spre faliment.
Doar o mica observatie: BA e British airways... Blue Air e 0B

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• 👍