• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Blue Air - discutii

Cristisor

Well-Known Member
Mi se pare că se exagerează puțin. Toate companiile fac asta. Inclusiv cele mai mari nume...
Toate companiile iau diferite masuri pentru a reduce pierderile sau a maximiza castigurile.
La BlueAir e prea pe fata, in online e plin de oameni frustrati de faptul ca zborurile se anuleaza in functie de ce-a citit managementul in zatul de cafea in acea dimineata.

• 👍
Reactions: 1 user

colonelu81

Well-Known Member
Noile destinații care vor fi operate de la Cluj sunt: Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma și Stuttgart.

Sursa: Blue Air va relua zborurile de la Cluj-Napoca spre 13 destinații din Europa

Bun, cate din cursele astea au ramas? La o prima vedere nu am mai gasit: Bruxelles, Hamburg, Koln, Larnaca, Milano, Roma și Stuttgart.
E din ce in ce mai greu de urmarit ce face aceasta companie

Last edited:

dexter

Banned
As fi curios sa vad cate rute din cele 11 noi anuntate de pe IAS o sa fie operate daca ei deja anuleaza zboruri pe banda rulanta la ce au acum.

colonelu81

Well-Known Member
Cred ca programul pana la sf lunii e sigur, ca stiu pe ce avioane sa conteze. Dupa...

In alta ordine de idei, nici avioanele pe care le au nu sunt forjate 100%

Ex. de ieri, 04.05 (datele sunt de pe flightradar24)
yr-bmj : nimic
yr-bmk: OTP-BRU-OTP-NAP-OTP
yr-bml : OTP-BCN-OTP
yr-bmm: OTP-VLC-OTP
yr-bmn: nimic (cantonat la BCM)
yr-bmq: OTP-PRG-OTP-ATH-OTP-LIS-OTP(+1)
yr-bmr: OTP-CPH-OTP-FLR-OTP
yr-ama: nimic (cantonat la TRN)
yr-ame: OTP-LIN-OTP
yr-mxa: OTP-LHR-OTP-IAS-DUB-IAS(+1)
yr-mxb:OTP-MAD-OTP-DUB-OTP (+1)
yr-mxc: nimic
yr-mxd:CLJ-AMS-CLJ
yr-mxe:BCM-LTN-BCM

Au chartere? Ca nu le vad

• 👍

Cristisor

Well-Known Member
Incerc sa fac online check-in pe ruta OTP - LIS si primesc o eroare care zice cam asa:

For route Lisabona to Bucharest Online Check-in is not available. We recommend you go at the airport at least 2 hours before the scheduled departure time so that all remaining formalities until take-off could be done in time. Airport check-in service is free of charge.

Inteleg ca pe LIS - OTP nu merge dar nu vad cu ce afecteaza asta zborul OTP - LIS.
A mai incercat cineva in ultima vreme?

• 👍

c-tyn

Well-Known Member
În continuare nu se pot rezerva pe site bilete pe segmnetul OPO - OTP (deși pe aplicația mobilă merge).
Eu văd că se poate !
f30d82f250f56987c9bf4d6334ad7344.jpg

Trimis de pe al meu J9210 folosind Tapatalk

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Au anulat OTP-CGN pe tot orarul de vară, optimiștii incurabili pot achiziționa în continuare bilete pentru orarul de iarnă... :rolleyes:

• 👍
  • 😟
  • 🤣
Reactions: 3 users

colonelu81

Well-Known Member
Pare cumva logic sa doreasca sa-si consolideze operatiunile pe un singur aeroport din zona, dar nu stiu ce avantaj le aduce aceasta mutate de pe CGN pe DUS (au facut-o si la IAS). Avand in vedere operarea de catre concurenta atat pe EIN, cat si pe DTM, CGN avea avantajul ca le oferea o zona de captare cumva proprie, la sud de Bonn mergand pe valea Rinului pana spre Mainz sau Wiesbaden. Cred ca mai strangeau calatori inclusiv de prin zona Frankfurt-ului.

Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
@colonelu81 si eu sunt de aceeasi parere ca pe CGN aveau astfel o nisa de piata ... oare este mai interesant pentru ei sa intre pe DUS în concurenta cu Eurowings decât sai fie singuri pe CGN?

• 👍

colonelu81

Well-Known Member
Da, sincer ma depaseste :). Au muncit ani sa-si faca o clientela la CGN, plus ca nu e un aeroport de tip BVA sa zici ca migreaza "de la pasune la oras".

In alta ordine de idei, orare tembele, rezultate probabil pe masura. Initial am crezut ca zborul OTP-IAS e la respectiva ora pentru ca nu au avioane. De fapt, putea fi pus mult mai devreme. Ma intreb cati doritori au fost sa zboare din OTP la 2 noaptea ca sa ajunga la IAS la 3 noaptea ... si cat au platit...
09 May 2022 Iasi (IAS) Bucharest (OTP) 0B60020:385:00 AM4:59 AM5:55 AMLanded 5:37 AM

09 May 2022 Bucharest (OTP) Iasi (IAS) 0B60010:401:55 AM1:59 AM2:50 AMLanded 2:39 AM

08 May 2022 Prague (PRG) Bucharest (OTP) 0B1801:394:25 PM4:49 PM7:25 PMLanded 7:28 PM

Cu o zi in urma tot asa:

08 May 2022 Iasi (IAS) Bucharest (OTP) 0B60020:375:00 AM4:57 AM5:55 AMLanded 5:34 AM

08 May 2022 Bucharest (OTP) Iasi (IAS) 0B60010:381:10 AM1:18 AM2:05 AMLanded 1:57 AM

07 May 2022 Barcelona (BCN) Bucharest (OTP) 0B1082:544:30 PM4:49 PM8:40 PMLanded 8:43 PM
sursa: flightradar24

LE: vad ca in perioada urmatoare se renunta la orarele astea, cele mai tarzii plecari din OTP sunt la 2355, ceea ce este destul de tarziu si asa, dar mai merge... Fluxurile mari sunt totusi oleaca mai devreme

Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 users

defence

Well-Known Member
fly-ra 2017
Am primit un mail de la ei cu o modificare a orarul de zbor pe LHR - OTP, dar, de fapt, zborul meu a fost anulat și am fost mutat pe un alt zbor în aceeași zi, cam cu 1h30 mai devreme (ceea ce nu e o problemă). Evident, acum am alt număr de zbor...

colonelu81

Well-Known Member
Astea sunt cazuri mai norocoase, ca aveau cate 3 zboruri pe zi.

In alta ordine de idei, se da iar cu mopul:
CLJ-LHR out
CLJ-AMS out pana in noiembrie

CLJ/IAS- OTP de la 14/7 au ajuns la 6/7 sau 7/7 in luna iunie; teoretic in iulie se revine la 14/7.

• 😟

NFZ

Active Member
Astea sunt cazuri mai norocoase, ca aveau cate 3 zboruri pe zi.

In alta ordine de idei, se da iar cu mopul:
CLJ-LHR out
CLJ-AMS out pana in noiembrie

CLJ/IAS- OTP de la 14/7 au ajuns la 6/7 sau 7/7 in luna iunie; teoretic in iulie se revine la 14/7.
Se revine la 14/7 din Jul, e un adevar pana la jumatatea lui Jun. Atunci se va vedea care e realitatea, de fapt.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk