• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Blue Air - discutii

dexter

Banned
In AOC mai sunt cateva clasice YR-AMC
YR-AMC este la BBU "pitulat" bine in spate fara motoare. Defapt doar carcasele de la motor le mai are. Imagine surprinsa la DSDA
UhbHVrK.jpg
 
  • 👍
Reactions: 2 users

Disconnected

Well-Known Member
Clasicele sunt rămase pe AOC din cauză că sunt garanții pentru împrumuturi, șansele să fie reînviate sunt aproape de 0.
 
Reactions: 1 users

alexxy

Well-Known Member
Asta confirma ca ceea ce ziceam acum aproximativ o luna, ca am fost tentant sa iau un bilet IAS-JMK dar nu am luat pentru ca anuleaza la greu, a fost o decizie corecta. Si probabil ca mine sunt multi altii.
 
  • 👍
Reactions: 1 users

colonelu81

Well-Known Member
+ IAS-BRU amanat pana in octombrie ...

Deci, pe IAS se va zbura pana atunci doar OTP, LTN, BCN, CDG, ZTH si HER.
Cel mai probabil anularile au legatura cu faptul ca nu aveau cum sa planteze 2 avo la sf de iulie, asa ca va opera doar unul.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Rute noi OTP- KOS și SMI din iunie 2023.
Și ei oare cred că își mai face cineva vreo rezervare pentru concediul de anul viitor cu ei după experiența din ultimii doi ani?
 
  • 👍
Reactions: 3 users

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
În perioada 20 iulie – 14 septembrie, Blue Air mareste frecventa la 3 zboruri săptămânale între Otopeni și Zakynthos, în zilele de miercuri, joi și duminică.
 
Reactions: 1 user

c-tyn

Well-Known Member

Trimis de pe al meu J9210 folosind Tapatalk
 

lagrange

Well-Known Member
Am scris si pe ARW referitor la faptul ca operatorul Blue Air nu este eligibil sa aplice pe acesta schema de ajutor de stat pt ca se afla in dificultate la 31.12.2019 cf. reglementarilor financiar-contabile.

Si in avizul emis de catre Consiliul Concurentei la pct 3 scrie destul de clar faptul ca beneficiarii schemei nu trebuiau sa se afle in dificultate la 31.12.2019.

In linkul de mai jos avizul

 

Disconnected

Well-Known Member
care e definiția „dificultății”? Pe 2019 BLA a raportat profit (72.203.229 lei), așadar dpdv financiar asta nu înseamnă că e în dificultate. nu? Abia în 2020 au raportat pierderi, iar asta într-adevăr s-ar putea traduce ca dificultate dpdv financiar
 

lagrange

Well-Known Member
Obținerea profitului nu este o condiție de încadrare în categoria întreprinderilor in dificultate. Exista alti indicatori care se calculează iar în functie de valoarea acestora ești încadrat că fiind în dificultate.

0≤ Datorii totale/Capitaluri proprii totale ≤ 7,5 sau

EBITDA/cheltuieli cu dobânzile ≥ 1

Întreprinderea este în dificultate dacă în fiecare din ultimele două exerciţii financiare condiţiile 0 > e1N > 7,5 şi e2N < 1 şi

0 > e1N-1 > 7,5 şi e2N-1 < 1 sunt cumulativ îndeplinite în ultimii 2 ani.

e1 = Datorii totale/Capitaluri proprii totale

e2 = EBITDA/Cheltuieli cu dobânzile
 
  • 👍
Reactions: 1 user

etravel

Well-Known Member
  • 👍
Reactions: 1 user

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
„A venit momentul să primească, de această dată, compania aeriană un bilet din partea Autorității noastre, oferindu-le acestora posibilitatea de a contribui la bugetul de stat într-o măsură egală cu cea prin care ei au înțeles să oblige consumatorii să participe la finanțele companiei, fără ca aceștia să-și dea acordul.
În schimbul acestei contribuții, ce va fi substanțială, noi le vom oferi un cazier comercial.
Iar, exact după modelul activității companiei aeriene, nici noi nu o să le dăm banii înapoi și ei vor avea posibilitatea păstrării cazierului!”
, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC

Horia Constantinescu ,gluma de presedintele ANPC ,vine cu mistouri si bascalii vindicative in presa, cersind voturi si notorietate ,pe bani publici,intr-o vesnica campanie electorala gen anii 90 . Doar ca nu l-a ales si nu-l alege nimeni.
Intotdeauna mi-a fost sila de el. Tipul activistului de partid din vremea bolsevismului,slinos,perfid dar,neaparat,slugarnic cu sefii.

În 2020, el a candidat la Primăria Constanței din partea PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu.

E notorie relația sa de prietenie cu Nicușor Constantinescu (fostul baron PSD de Constanța, condamnat în multiple dosare de corupție) și Liviu Dragnea. De altfel, Dragnea l-a propulsat ca șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în 2019.

Mai mult, Constantinescu are o relație apropiată cu familia fostului premier Adrian Năstase, șeful OPC cununându-l pe unul dintre fiii acestuia, Andrei Năstase.
El a devenit celebru în perioada 2018-2019 după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și stațiunea Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș (ulterior, OPC Constanța a pierdut definitiv procesul cu Primăria Constanța).Nici macar nu stie sa para echidistant .Nu m-ar mira ca superficialitatea acestuia sa nu-i faca deloc un serviciu cand probabila sanctiune va fi contestata.

Un presedinte credibil ar fi spus ceva de genul " am constatat ca BLA a incalcat in mod repetat cutare lege si conform acesteia va fi sanctionata cu x leuti, platibili in y zile si nu stiu ce pedeapsa complementara. Punct.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Top