• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Blue Air - discutii

Cristisor

Well-Known Member
Da, toate companiile anuleaza zboruri din cand in cand, insa practica de mai jos e cea pentru care BlueAir merita sa dispara

ANPC afirmă că „practica operatorului economic de a lansa oferte, de a îndemna către achiziționarea biletelor, în multe cazuri, la un preț avantajos (beneficiind de diverse promoții) pentru consumatori, în condițiile în care aceștia plătesc sumele aferente zborului şi, în multe cazuri, după o scurtă perioadă, operatorul economic anulează zborurile, fără a oferi o justificare aferentă anulării, precum şi fără a proceda la restituirea contravalorii achitate şi a compensațiilor cuvenite în aceste situații este, conform Regulamentului CE 261/2004, considerată a fi o practică comercială incorectă, contrară cerințelor diligenței profesionale”.
/ (C) Aviation Geek SRL / Copierea informațiilor de pe site este permisă în limita a 500 de caractere și citarea sursei unui link activ către BoardingPass.ro! Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor / Citește articolul pe ANPC: Blue Air a anulat peste 11.200 de zboruri și 180.000 de rezervări / Andrada de la Economica, Ziare, acest avertisment este valabil și pentru voi, mulțumim.
 
  • 👍
Reactions: 1 user

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
@Cristisor nu trebuie sa dispara Blue Air dupa opinia mea, dar aceasta practica evidenta trebuie sa dispara.

Acum, daca fara aceste trucuri si cu amenda aferenta pot supravietui ... asta e alta întrebare ...
 

Disconnected

Well-Known Member
Amendă ar fi aproximativ 2mil de euro... nu știu dacă e exagerată sau nu, însă în mod clar o să le afecteze grav cash-flowul, mai ales dacă vor fi obligați și să ramburseze asap banii pentru biletele anulate.

Bine, dacă trebuie să ramburseze tot în termen de câteva săptămâni/luni probabil asta le pune capac, pentru că Rada nu a găsit investitori...

Dacă mai vine și ANAF peste ei cu o executare pentru neplata taxelor...
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Amendă ar fi aproximativ 2mil de euro...

Eu cred ca va fi mult mai mica. 2 mil este limita maxima ,care poate fi impusa doar in anumite conditii:
Legislaţia europeană specifică un nivel al amenzilor contravenţionale ce pot ajunge până la 2 milioane de euro, în funcţie de gravitatea abaterii
 

alexxy

Well-Known Member
Orice amenda poate fi contestata in instanta. Probabil primul termen ar fi undeva pe finalul toamnei, plus judecarea pe fond + apel, poate dura ani.
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Intr-adevar . Mai ales ca OPC cam a pierdut procese cu clienti mari. La cei mici ,e mai usor pentru ei.
 

defence

Well-Known Member
fly-ra 2017
Nu e în interesul nimănui să dispară compania asta (cu excepția concurenței). Cu toate anulările, au operat o mulțime de zboruri și au transportat în siguranță milioane de pasageri.

Personal am avut multe zbouri bune cu ei (inclusiv în pandemie), dar și câteva anulări (pe care le-am reprogramat pentru alte date de călătorie și a fost totul în regulă). Aeronavele 737 MAX sunt excelente din punct de vedere al confortului.

În plus, multe alte companii au anulat zboruri.
 
  • 👍
Reactions: 3 users

Adrian Fuchs

Active Member
Cu siguranta amenda va fi contestata. Si da, va dura 2-3 ani pana parcurge toate etapele justitiei. Apoi, daca pierd procesul, lucru foarte probabil, pot obtine relativ usor o esalonare a acestei obligatii, pe minimum un an. Fiind suma mare, poate si mai mult.

Booon. Clar asta nu-i va omori. Cum nici rambursarea sau alta forma de despagubire nu e imediata si in bloc, nici asta nu-i va... stinge.

Insa se sting singuri, de bunavoie si prin practicile disperate, ca vanzarea de bilete la zboruri care nu au loc (banuiesc ca stiau apriori ca nu vor onora biletele). Cred ca a fost tactica, nu intamplare si s-au documentat in prealabil, ce pot pati si cum se pot fofila.
Vad insa altceva: 11.200 de zboruri si 180.000 de bilete vandute. Asta-i va termina (fiecare pasare pe limba ei piere!) Si anume: 16 bilete vandute pentru un zbor !!! 16, nu 50-60-80 !
11.200 de zboruri cu cate 16 pasageri. Adica nu pot plati cu incasarea nici macar parcarea avionului. E de-nteles anularea unui zbor in aceste conditii, majoritatea companiilor, chiar mari, recurg la asta. Cu relocare, rambursare, wallet etc.
Asta-i va afecta pana la sucombare. Pierderea clientelei. Lumea nu mai are incredere-n ei si nu mai cumpara bilete-n avans. Le taie alimentarea cu cash.
In bussines cel mai de pret capital nu e banul ci... buna reputatie!
 
  • 👍
Reactions: 4 users

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
@Adrian Fuchs îti dau dreptate desigur ... problema este ca la ei (cred ca nu doar eu) am avut impresia ca în momentul anuntarii curselor era evident ca acestea nu vor functiona respectiv anularea iminenta dupa o scurta perioada de vânzare era "programata", adica au anuntat rute cu sanse slabe în ideea de a încasa repede bani iar pe urma, daca cifrele de pasageri vor fi slabe, sa le anuleze la fel de repede ... iar cu banii în wallet e foarte bine ...

Iar aceasta practica nu doar ca pacaleste clientii dar este si una neconcurentiala.
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
"Boeing a început să asambleze din nou Boeinguri 737 MAX pentru Blue Air.
În urmă cu câteva zile a ieșit de pe linia finală de asamblare avionul cu numărul de serie 8331 pentru Blue Air.
Acesta va fi înmatriculat, probabil, YR-MXF." - boardingpass fb
 
Last edited:
Reactions: 1 user

c-tyn

Well-Known Member
Un meniu Blu bistro(TFS--OTP) poate nu ar strica sa și îl promoveze compania.
b0114b402be36451bdde44f23b752546.jpg
510b829d98912ff341456153240c1634.jpg


Trimis de pe al meu J9210 folosind Tapatalk
 
  • 👍
  • 🌟
Reactions: 6 users

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Cristian Rada se intoarce !
Cristian Rada, acţionarul principal care, începând de ieri, 11 iulie, a preluat şi mandatul de director general al companiei, ca urmare a demisiei lui Steven Greenway din motive personale.
 
  • 👍
Reactions: 1 user

c-tyn

Well-Known Member
Poate ca ar fi cazul sa plublice BLA lunar nr de pasageri transportat sa mai incurajeze lumea sa rezerve dupa atatea anulari....asa cum face Ryanair si Wizz...!
 
  • 👍
Reactions: 1 user

defence

Well-Known Member
fly-ra 2017
Am văzut din ce în ce mai multe păreri pozitive pe social media în ultimul timp, pare că situația s-a îmbunătățit în ceea ce privește anulările
 

c-tyn

Well-Known Member
Am văzut din ce în ce mai multe păreri pozitive pe social media în ultimul timp, pare că situația s-a îmbunătățit în ceea ce privește anulările
Putina reclama prin statistica nu cred ca strica! App stie cineva cum se reinoieste abonamentru BlueBenefit cand expira?
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
O sa-i plateasca la sfantu' asteapta ! De aceea sunt tribunale.

Iesirea anterioara a lui Horia Constantinescu in presa cu mizeria aia de comunicat triumfalist,plin de bascalie, anuntand cu mult inainte in presa rezultatele controlului nu va face bine ANPC la un proces.

In momentul de fata ,toata aviatia este varza ,aproape toate companiile au fost nevoite sa-si incalce angajamentele ,nu poti sa dai cu bata in una dintre cele doua mari companii care iti aduc taxele in Romania iar, pe celelate, sa le scapi printre degete .
Si da ,fac controale la rozalii si la irlandezi dar nu cred ca prea mare lucru au ce le face.

Practic ANPC creeaza un dezechilibru artificial. Si,ca de obicei , tot statul roman pierde la faza aceasta caci amenda uriasa (practic maximum posibil pe plan european) ,poate pune in pericol BLA care ,repet platea impozite in Ro.
Asa ca poate crapa BLA si aceste taxe se duc pe viitor la Dublin sau Budapesta. Bine gandit !

Si...doua citate din comunicat:
Autoritatea recomandă consumatorilor să fie extrem de vigilenți și să evite achiziționarea biletelor de avion de la operatori economici care, în trecut, au anulat foarte multe curse și nu au respectat drepturile consumatorilor.

ANPC, prin Direcția Generală Control Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, a transmis o alertă către Comisia Europeană şi autoritățile omoloage ANPC, din celelalte state membre, prin care solicită verificarea, la nivel european a încălcărilor similare de legislație, altele decât cele reclamate la ANPC, ori dacă s-au luat deja măsuri de asigurare a respectării legislației, pe teritoriul UE, împotriva unor astfel de abateri ale companiei Blue Air Aviation SA.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users
Top