Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Horia Constantinescu e un bufon PSDist de cea mai joasa speta dar ma indoiesc ca ar fi atat de prost incat sa ceara spaga de la conducerea BlueAir, in conditiile in care erau constienti ca subiectul urma sa ia amploare.
In acelasi timp, am incredere in declaratiile conducerii BlueAir despre pretinsa mita asa cum am in promotiile lor pe zboruri pe care le anuleaza imediat dupa incheierea promotiei.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Si apoi de ce ar fi spus directorul ANPC Paul Anghel:
...o astfel de înregistrare a unei autorități a unui funcționar public constituie o infracțiune...
...cand putea sa i se rupa daca l-au inregistrat sau nu.

Nu am studii juridice dar am impresia ca pana si aceasta declaratie este inca o minciuna pentru ca ,din amintirile mele , este perfect legal sa inregistrezi fara permisiune functionarii publici in timpul unui control . Rog ,daca am colegi mai informati pe aceasta tema sa ma corecteze daca este cazul.


Citatul este din stirileprotv
 
Last edited:
Nu sunt eu mare jurist dar cu siguranta nu este ilegal sa inregistrezi discutia. In schimb, nu stiu in ce masura inregistrarea poate fi folosita drept proba in instanta.
Oricum, daca au existat indicii ca respectivii inspectori sunt deschisi sau chiar se asteapta la "atentii", cea mai simpla varianta era organizarea unui flagrant. Faptul ca n-au organizat flagrant dar se dau rotunzi acum, pe mine ma face sa iau declaratiile lor cu foarte mult scepticism.

Chiar recent citisem ca anul asta DNA a organizat semnificativ mai multe flagrante decat in anii anteriori. A fost unul la CJ Suceava prin primavara.
 
@ertavel, interesanta emisiune.

Conform dnului Stoicescu ANPC , in cazul WZZ si RYR, ar fi trebuit sa se adreseze instantei (min 23) dar acestia nu au facut-o .

In schimb au anuntat omologii europeni care au anuntat omologii unguri ,acestia au sunat la call center WZZ si nu li s-a raspuns :(, desi costa 0,60 centi/min :risas3:(minutul 22) . Asa ca gata ancheta!:roto2palm:. Atat s-a putut .

Referitor la WZZ,RYR si prietenii:
Daca imi permiteti...domu' Anghel ,ati incercat sa luati legatura cu Autoritatea Aeronautica Civila?Autoritatea Aeronautica Civila are dreptul de a controla ... si a lua masuri prin niste echipe care se numesc SAFA..."
(min 31,37 Stoicescu). La care domnu' Anghel face niste ochi mari ,cum as face eu daca mi-ar fi explicate secretele baletului, si incepe sa abereze.

Evident targetul e BLA ,altii nu pot fi deranjati.Ramane BLA sa plateasca pentru tot haosul din aviatia mondiala.

In aceasta emisiune este pomenita o analiza a Romaniei libere ,destul de superficiala ,.dar la care concluzia este corecta : tot statul raman ar fi pagubit la greu in cazul in care BLA ,cu sprijinul ANPC ,ar da coltu' . Dar castiga Horia Constantinescu si Petre Anghel.

Ca sa facem o comparatie ,in decembrie 2021, emag ,pentru magariile traditionale cu ocazia "Black Friday," a fost sanctionat cu 50000 lei ( sa zicem cca 10000 eur). BLA cu 2000000 euro.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 users
Ati observat ca a disparut Horia Constantinescu?

Daca ,la inceput,mult inainte de a da amenda sau de a instiinta BLA, nu aveai loc la TV de el ,care povestea cum se se lupta el cu balaurul Blue Air si cu aviatia mondiala rauvoitoare care ia bani de la popor, cum s-au complicat lucrurile, Constantinescu s-a topit in ceata si l-a lasat pe nefericitul de Anghel.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Inregistrarea inspectorului in timpul controlului s-ar putea incadra la infractiunea de ultraj daca e facuta cu scopul de a-l intimida. Zic si eu ...
 
Pe lângă telenovela asta politică șmecherească, nu am auzit de alte companii dintre cele care au operat în ultimii doi ani în România care să fi făcut atâtea măgarii ca Blue Air.

Faza cu anunțat zboruri la promoție, încasat bani cu bună știință și apoi refuz de a rambursa, mi se pare greu de conceput.

Am așteptat doi ani bani de la ei și i-am primit foarte greu, după două apeluri la ANPC. I-am acționat în instanță și aștept dobânda și ce se mai poate primi de la ei, pentru că s-au comportat mișelește.

Acest tip de management e jalnic și nu trebuie să existe. Au întrecut cu mult RYR și WZZ la făcături.

Am zburat mult cu BLA, dar dacă ar dispărea, nu mi-ar părea rău. Poate ar lăsa loc altor companii care așteaptă aripi mai mari la cotitură.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
De câteva săptămâni pe anumite rute BLA are alte probleme: overbooking... într-o zi au avut 14pax overbooking pe LHR-OTP.

Mă mir că încă nu au ieșit multe știri cu șoc și groază pe subiectul ăsta.
 
De aproape un an de zile, Blue Air nu-și mai achită ratele aferente ajutorului de stat, iar Ministerul Finanțelor plătește datoriile companiei private către EximBank.

Potrivit unui răspuns oficial al Ministerului Finanțelor (MF), pentru “România liberă”, ultima rată pentru ajutorul de stat pe care compania aeriană privată low cost Blue Air a plătit-o este cea aferentă lunii iulie a anului trecut.
“Compania Blue Air Aviation S.A. a achitat ratele de dobândă inclusiv pentru luna iulie 2021, în luna octombrie comunicând că se află în imposibilitatea de a constitui sumele aferente dobânzilor pentru lunile august, septembrie și octombrie 2021 precum și sumele necesare pentru plata în continuare a obligațiilor financiare, respectiv ratele de capital scadente lunar și dobânzile aferente, precum și comisionul la fondul de risc. Suplimentar, Blue Air Aviation S.A. a comunicat și în cursul anului 2022 că, înrăutățirea situației companiei generată și de conflictul din Ucraina face imposibilă achitarea obligațiilor aferente creditului contractat de la EximBank S.A. cu garanția statului”, se precizează în răspunsul MF.
Potrivit sursei citate, Guvernul, prin Ministerul Finanțelor, plătește datoriile Blue Air către EximBank, bancă la care statul deține 95,37% din acțiuni.
 
Promotie 1 euro /segment pt OTP-CLJ si OTP-IAS pt membrii Blue Benefits. Zboruri pana pe 11 sept. Un mod placut pt a te agata cu Blue Benefits.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Un mod placut pt a te agata cu Blue Benefits.
și pe urmă îl mai folosești peste un an când fac iar promoție identică... oh, wait, atunci va fi iar promoție că vor ca lumea să-l reînnoiască.

În 2022 nu am avut niciodată ocazia să iau bilet redus cu Blue Benefits din cauză că au zilnic promoții, și dacă biletele sunt la promoție nu poți folosi Blue Benefits.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Cred ca vor muta o parte din zborurile spre Londra (LHR/LTN) pe aeroportul London Southend, care este aproape pustiu (au vreo 3 rute de vacanta operate de catre easyJet).
Nu este rau, taxele de aeroport sunt incoparabile.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
În 2022 nu am avut niciodată ocazia să iau bilet redus cu Blue Benefits din cauză că au zilnic promoții, și dacă biletele sunt la promoție nu poți folosi Blue Benefits.
Si eu am patit aproape la fel cu vouchere luate prin emag la 1/2 pret ,pana la urma am gasit o zi fara promotie, dar greu,cu cateva zile inainte sa expire.
 
Cred ca vor muta o parte din zborurile spre Londra (LHR/LTN) pe aeroportul London Southend, care este aproape pustiu (au vreo 3 rute de vacanta operate de catre easyJet).
Nu este rau, taxele de aeroport sunt incoparabile.
și vor să încerce din nou NCE-LHR...

Edit: pentru W22/3 la LTN au cerut 618 sloturi și au primit doar 168, iar la LHR au cerut 1190 și au primit 0.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 users