Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Horia Constantinescu, preşedintele ANPC: "Nu putem sancţiona Wizz Air şi Ryanair, aşa cum am făcut cu Blue Air, pentru că nu au sediul în România"
rtv

vs:

Ryanair a fost amendată de Protecția Consumatorului din Ungaria cu 300 de milioane de forinți pentru practici comerciale neloiale. Compania low-cost irlandeză a primit luni o amendă în valoare de 300 de milioane de forinți (aproximativ 760 de mii de euro) de la autoritățile maghiare
boardingpass
 
  • 👍
Reactions: 4 users
In luna august (o luna foarte buna pt aviatie) cu avo bazat pe TRN Blue Air opereaza 3 rute: CTA (13 curse/sapt), SUF (7 curse/sapt) si REG (1 ursa/sapt).

Pe CTA si SUF se concureaza cu RYR si WZZ, ne cam putea da seama ce yield pot sa genereze aceste rute.

Ce s-a ales din baza din TRN....

Cu avo bazata pe BCM se mai opereaza 2 curse/sapt. pe TRN in luna august.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
Blue Air anunță că în, săptămâna 31, a transportat 76,175 pasageri pe zborurile comerciale operate din/către România spre/din Belgia, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Israel, Norvegia, Olanda, Portugalia, Romania, Suedia, Spania și UK.

Blue Air informează că în aceeași perioadă, nu a anulat nici un zbor, operând programul complet, respectiv 521 zboruri comerciale, suplimentând oferta prin adăugare de frecvențe adiționale spre destinațiile cele mai solicitate din portofoliul Blue Air. În săptămâna 30, operatorul de transport aerian a suplimentat zborurile către Londra, cu 2 frecvențe către aeroportul Southend.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Da, este totuși doar o parte din adevăr...

Au anulat în iunie parcă câteva sute de zboruri din luna august și cred că de la asemenea anulări așteaptă oamenii cu lunile rambursarea...
 
Da, este totuși doar o parte din adevăr...

Au anulat în iunie parcă câteva sute de zboruri din luna august și cred că de la asemenea anulări așteaptă oamenii cu lunile rambursarea...
Da ,este adevarat dar ,parca este mai bine sa iti anuleze zborul cu 14zile+, ai timp sa-ti recuperezi cheltuieli hoteliere etc decat sa vii la aeroport ,trezit de la 3.00 si...surpriza !

Cu BLA am mers anul acesta de trei ori RT : DUB,OPO,DBV ,din fericire am avut noroc,totul a mers perfect.
 
Reactions: 1 user
Cifrele sunt destul de bune (pe datele din comunicat LF ar fi in jur 83,5-84%.), si utilizarea avo este buna 2,86 rot/avo/zi. Bine nu stim lungimea segmentelor.
 
Ce lipsește din comunicat e info despre sutele de zboruri întârziate (nu au fost întârzieri mari dar au fost multe)
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
info despre sutele de zboruri întârziate
Bun, ca sa pastram un pic de echilibru, am calculat: azi (marti, 9.08) au decolat de pe CLJ 19 curse WZZ. Suma minutelor de intarziere la plecare a fost de 823 de minute. Absolut toate au plecat intarziat, de la un minim de 12 min (bun, sa zicem ca asta e "on time"), pana la 104 minute. Nu sunt avocatul nimanui, dar asta cu intarzierile nu e doar apanajul BLA.
 
  • 🌟
  • 👍
Reactions: 2 users
Ai dreptate, dar lui Disconnected i s-a pus pata pe Blue Air...
 
nu mi s-a pus pata pe nimeni, doar că vor cu acel comunicat să ilustreze o imagine perfectă a operațiunilor. în realitate e puțin diferită.

în ultimele două săptămâni CNAB a raportat peste 250 de zboruri întârziate la Blue Air...
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
@Disconnected @CalinCLJ nu stiu cum o fi prin alte parti, dar pot emite o parere cât de cât bazata pe informatii din surse serioase (canale media germane) respectiv din experienta proprie: practic orice cursa ce opereaza în Germania genereaza întârziere.

Ultimele doua exemple personale, concrete: WZZ OTP-DTM W6 3091 a ajuns practic punctual la DTM (08:03, 07:50 scheduled), dar zborul retur, pe care am fos eu pax, a plecat la 09:30 în loc de 08:20. chiar când începea îmbarcarea (mai aterizasera vreo alte 5 WZZ la DTM) auzeam prin difuzoare "announcement for all arriving passengers: unfortunately your bagagge delivery will be late today, please wait and don´t leave the baggage return area" ... la întoarcere avionul cu care am plecat pe W6 3093 a facut si cursa de dimineata W6 3091, a aterizat punctual la DTM (08:12, scheduled 08:05) dar a plecat de la DTM la 09:34 în loc de 08:35 si normal ca am avut si eu o întârziere echivalenta la plecare de la OTP pe cursa urmatoare.

Deci nu este neaparat cazul sa blamam întotdeauna doar companiile aeriene pentru întârzieri si probleme ... sigur toti actorii din aceasta piata nu s-au încununat cu lauri în aceasta criza si au gestionat-o unii mai bine, altii mai prost, mai bine zis unii rau si altii foarte rau spre catastrofal
 
Dar nu e nici o blamare, nu am zis nicăieri că e vina companiei pentru acele întârzieri ci doar că nu le comunică și prin neincluderea acestei info în comunicat reiese excelență în operațiuni. Sau cel puțin eu așa înțeleg.

@CalinCLJ, aprox. 480.
 
O noua relansare a Blue Air-ului la Iasi prezentata astazi de catre Boardingpass
14 rute externe+ OTP

Poate de data acesta o sa fie cu noroc, pt ca lansarea din acest an (13 aprilie 2022) cu 2 avo bazate si 13 rute nu prea a iesit.

In iunie 2022 s-au operat 4 rute si mai putin de 50% dintre zborurile programate anuntate cu 2 luni inainte.
In iulie 2022 s-au operat 6 rute si mai putin de 50% din zborurile programate la lansare din aprilie


 
  • 👍
Reactions: 1 users