Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Inteleg toate ironiile astea, da' ma indoiesc ca ROT o sa dispara. Pe de alta parte, dintre toate new-entry-urile astea, HYS pare cea mai inchegata. Nu stiu daca si de unde au un suport financiar consistent, da' mie mi se pare ca urmeaza calea corecta. "Cash-cow" dat de charterele de vara si dimensionarea flotei ii permit sa creasca mai sanatos. Sigur, daca ar fi sa vorbim de interne, acolo e o problema cu flota, da' nu stiu ce ma face sa cred ca DACA s-ar pune problema, ar sti sa actioneze si acolo cu un adaos la flota bine dimensionat.
 
Din păcate, se pare că lacrima aia îi curge pe obrazul curat cu care a scăpat din povestea asta.
Trist personaj care a tras cât a putut el de mult cu învârtelile fiscale, ca orice șmecher care își duce compania spre faliment printre legile românești.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Din meandrele concretului si...ale justitiei:

aici,cred ca este vorba de cea de-a doua amenda ,cea din octombrie

Asta dupa ce in mai ,prima amenda fusese considerata nelegala:

 
  • 👍
Reactions: 1 user
Toata lumea se lega de "teapa Blue Air". Dar 0B a functionat 18 ani ,nu s-a infiintat de astazi pe maine. Cum se plangea demult Racaru, niciodata ministrul transporturilor ,oricare ar fi fost,nu a fost interesat sa-l primeasca in audienta .
Falimentul ala de prin 2012 nu se pune nu-i asa ? Au fost de vina europenii aia rai care nu l-au lasat pe patronul roman sa ia banii de autostrada de la UE ca sa ii bage in avioane.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Sa se puna la ce? Pentru ce a facut,Iordache este, sau a fost in puscarie.
E o scuza pentru statul roman sa ignore a doua mare companie aeriana?

Sarcasm ieftin. Cine a voribit despre Europa? Fa un efort si evita inflamarile.
Am inteles. Pentru tine nu conteaza sa dai mana cu tepari cunoscuti, doar sunt cea mai mare companie aeriana romaneasca.
Si nu conteaza ca a ajuns la insolventa sub 3 incarnari , pana la urma fraierii sunt tot aeroporturi si alte companii.
430 de milioane de euro teapa - asta a lasat bradul asta in urma ajuns pana la urma companie cu actionar majoritar statul .
Sunt sigur ca asta s-a intamplat pentru ca nici un ministru nu a vrut sa deschida usa companiei......


 
  • 👍
Reactions: 2 users
Pai cum ai zis și tu , paguba a ajuns tot la stat,noul acționar majoritar. Asta pentru ca i-a ignorat ani la rând iar apoi i-a demolat din prostie si rea-voința ,sabotand propriile interese. Și cine plătește? Vreun ministru?Nuuu! Noi.


Pentru tine nu conteaza sa dai mana cu tepari cunoscuti, doar sunt cea mai mare companie aeriana .
Eu cred ca exagerezi,excluzând cazul Iordache,nu cred ca vreunul din acționarii ulteriori a fost acuzat dpdv legal.
Ca și exemplu,când sunt interese, uite-l pe Ciolacu cum se lupta ca un leu,de mâna cu preacinstitul Becali ca sa-i apere interesele.
Ca s-a ales praful,ca sunt păgubite companii ,pasageri ,aeroporturi ,la orice faliment a unei companii aeriene ,asta se întâmpla, in Europa sau in alta parte.
 
Cam straniu. De ce ar cumpăra spaniolul și portughezul Blue Air-ul ? Câtă vreme pasivul e mai mare (și crește-ncontinuu !) decât activul, în fapt ce cumpără ? Ceva e-n „Y” grec aici.
 
Pai nu ar cumpara la “pretul de inventar”, probabil statul ar renunta la datorii.
 
O companie aeriană cu capital mixt, spaniol și portughez, și-a exprimat oficial intenția de a prelua controlul asupra Blue Air
Iberojet (E9/EVE) s-ar potrivi descrierii.
 
Pai nu ar cumpara la “pretul de inventar”, probabil statul ar renunta la datorii.
Chiar și așa, ce anume ar vrea să preia și să controleze ? Un brand mânjit și cu faimă proastă ? Avioane nu-s, piloți nu-s, stewardese nu-s ! Poate niscaiva stocuri de hârtie igienică și/sau de insigne și șervețele personalizate...
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Iberojet este confirmata ca fiind compania care negociaza preluarea brandului Blue Air.
 
  • 👍
Reactions: 2 users