Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
 
Da, ei reusisera in 2019 printr-o restructurare a activitatii sa o aduca pe plutire dupa evervescenta din 2015-2018 cand crescusera entuziast operarea, doar ca crescuse mult si pierderea dupa lansari de rute la plesneala. I-a prins pandemia cum nu se poate mai prost: decapitalizati.
 
 
O instanță comercială din Marea Britanie a dat câștig de cauză Blue Air într-un proces cu compania senegaleză Transair, care a închiriat de la fostul operator român un motor fără a mai plăti chiria, pentru că atât timp cât Blue Air a fost funcțională nu a solicitat chiria lunară, egală cu circa 20.000 de euro. Blue Air, reprezentată din România de specialiștii de la Mușat și Asociații, are astfel de primit o sumă totală de aproximativ 2 milioane de dolari, pentru care va începe procedurile de executare în Senegal imediat ce hotărârea va rămâne definitivă. Transair va trebui să plătească Blue Air un milion de dolari, cu excepția situației în care returnează motorul în maximum 14 zile de la anunțarea deciziei. În același timp, senegalezii sunt buni de plată pnegtru 780.000 de euro, echivalentul chiriei pentru respectivul motor.

 
  • 👍
Reactions: 1 user
E foarte bine ca mai au ceva incoming, ca asa poate decid sa mai plateasca din salariile ramase restante dupa evenimentul din 2022. Din cele pe care fondul de garantare nu le poate acoperi.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Exceptia care confirma regula. Statul a putut fi un bun administrator.

Compania Blue Air Technic, specializată în lucrări de mentenanță, a înregistrat în 2024 un profit net de peste 4,5 milioane de lei, de la datoriile de peste 43 de milioane de lei pe care la avea în noiembrie 2022, când a fost preluată integral de stat, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la pachet cu Blue Air Aviation și Airline Invest, după executarea scrisorii de garanție.

„Am dublat și numărul de locuri de muncă și, în momentul de față, avem contracte cu companii românești și companii străine, pentru mai multe tipuri de lucrări. O parte le executăm în hangarul de pe Otopeni, lucrările la linie, iar în hangarul de pe Băneasa facem mentenanța propriu-zisă. Vrem să ne și dezvoltăm, să mai luăm un hangar, să facem o linie de vopsitorie, pentru că este un business foarte bun și în momentul de față există o cerere foarte mare”, a detaliat președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului

„Da, recunosc, este o creștere pe care niciunul dintre noi nu o prognozam... a subliniat Daniel Geantă

 
  • 👍
Reactions: 2 users
Statul a putut fi un bun administrator.
Io ce tot toc pe topicul ROT? Statul nu e per se o garantie de proasta administrare, tot asa cum nici privatul nu e una de succes in afaceri.
Totul se reduce la oamenii care sunt in posturile respective.
Bravo Blue Air Technic !
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Două avioane Boeing 737-530, care erau deținute de Blue Air la momentul declanșării insolvenței, înmatriculate YR-AMA și YR-AME, sunt pe punctul de a fi vândute. Licitația pentru cele două avioane s-a încheiat luni, 2 iunie. Tot atunci, creditorii companiei au aprobat intrarea în faliment a Blue Air.
Cumpărătorii care au licitat cele mai mari sume, 1,84 de milioane de euro, respectiv 1,66 de milioane de euro, trebuie să depună un avans de 10%. Termenul expiră la miezul nopții, potrivit surselor Economica.net.
 
  • 👍
Reactions: 1 users