Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Felicitari echipajelor pentru curajul de a licra in astfel de conditii. Ei sunt cei care duc greul si nu compania care daca are cereri lasa zborurile deschise la vanzare
 
BMS vinde bilete cu data de 20.04.2020, pe majoritatea rutelor externe, probabil vor suspenda toate zborurile pe o perioada de 30 de zile :(
 
Aplicatia call-center pare sa fie complet blocata. Incerc de o ora sa sun si primesc doar "we are currently experiencing system problems and are unable to process your call".
Le-am dat mail ca vreau sa primesc un voucher pe care sa-l folosesc ulterior pentru a rezerva un alt zbor. Am primit mail cu numarul de inregistrare.
Daca BMS supravietuieste crizei, presupun ca voi vedea si eu voucherul.
 
Ceea ce ii afecteaza cel mai mult e ca pierd luna aprilie, cea cu Pastele. Ca sa fim onesti, prin martie, la ce zboara ei, nu prea se fac bani. Intrebarea e daca nu cumva chiar pierd zburand, parcatul nefiind chiar asa de rau
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Dragi Pasageri Blue Air,





Urmare a decretului emis de Presedintele Romaniei, care instaleaza starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei pana la data de 14 aprilie inclusiv, Blue Air isi suspenda zborurile regulate incepand cu data de 21 martie si pana la incheierea perioadei in care starea de urgenta este activa.


Blue Air introduce programul “Te aducem acasa”, in perioada 17 – 20 martie 2020, inainte de a supenda toate zborurile regulate.


Misiunea prioritara a Blue Air in aceste momente este aceea de a ajuta repatrierea cetatenilor și a rezidentilor romani surprinși departe de casa de instalarea situatiei de urgenta.


Astfel, in intervalul 17 – 20 martie, Blue Air va continua sa opereze un program ajustat la nivelul cererii din aceasta perioada, continand un numar limitat de zboruri, al carui obiectiv esential este de a aduce pasagerii romani acasa.


Destinatiile acoperite de programul “Te aducem acasa”, includ aeroporturile operate de Blue Air care nu fac obiectul restrictiilor de calatorie impuse de autoritatile locale și unde a fost inregistrat un numar important de solicitari ale romanilor care iși doresc sa revina in tara.


Blue Air a creat un nr de telefon si o adresa de email dedicate exclusiv pasagerilor care doresc sa zboare acasa pana vineri, 20 martie. Va rugam sa folositi contactele de mai jos pentru a face o rezervare noua sau pentru rebooking.


- Formular: FlyYouHome/TeAducemAcasa


- Email: [email protected]


- Telefon: 0040 212 088 630



Va reamintim ca dupa incheierea programului de zboruri “Te aducem acasa”, incepand cu 21 martie, toate aeronavele Blue Air vor ramane la sol pana la ridicarea starii de urgenta decretate in Romania. Toti pasagerii ce au zboruri rezervate cu data de calatorie pana pe 31 mai 2020 (inclusiv) si doresc sa isi reprogrameze calatoria, pot beneficia de rebooking gratuit sau de restituirea sumei sub forma de voucher, ce va putea fi folosit pentru calatoriile viitoare. Pentru informatii suplimentare, pasagerii pot contacta Call Center Blue Air.


Va multumim pentru increderea de a zbura cu noi acasa!


Echipa Blue Air
 
Last edited:
ei aici cam urât totusi din partea lor ca nu mentioneaza si faptul ca vor rambursa biletul integral ... aici fiind vorba de o obligatie legala si nu de ce vor ei ...

Macar Wizz Air da vouchere de 120% si spune ca rambursarea integrala va dura ceva timp încercând astfel sa te faca sa nu alegi rambursarea, ceea ce mi se pare corect.

Probabil ca ar avea probleme serioase de lichiditati, dar totusi ... Legea este lege pentru toata lumea, nu?
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nu au bani... daca nici noi nu intelegem si vrem sa profitam de pe urma unei astfel de situatii ce pretentii sa mai avem de la rafioti?
Cum a spus si tavi, supravietuirea companiei trebuie sa fie primordiala in situatia asta inclusiv din punctul de vedere al autoritatilor care aplica legea...
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Corect, mi se pare ca suntem in stare sa murim de gat cu companiile aeriene pentru niste sume relativ mici.
Daca le scufundam acum, dupa ce toata nebunia asta inceteaza s-ar putea sa mai zburam doar in vise.
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Aparent statul poate să ofere legal(cu binecuvântarea CE), dat fiind situația de criză, ajutor de stat de până la € 800.000 pentru companii, acum depinde dacă îl vor cere ăștia de la BMS, și dacă Guvernul chiar o să dea ajutoarele pentru companiile românești, numai pentru că e permis de Comisie.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Daca le scufundam acum, dupa ce toata nebunia asta inceteaza s-ar putea sa mai zburam doar in vise.
Dupa ce toata nebunia asta inceteaza, relansarea economica nu va inceta sa apara foarte repede, asa ca nu e vorba de a nu zbura. Toata problema va fi, dupa cum bine ai spus, cu cine.
Aparent statul poate să ofere legal(cu binecuvântarea CE), dat fiind situația de criză, ajutor de stat de până la € 800.000 pentru companii, acum depinde dacă îl vor cere ăștia de la BMS, și dacă Guvernul chiar o să dea ajutoarele pentru companiile românești, numai pentru că e permis de Comisie.
BMS ar trebui sa ceara oricum. Daca sunt bani de luat...
 
Eu nu înțeleg ceva.
Aviația e un domeniu în care riscurile asociate businessului sunt mari, chiar foarte mari.
Cum calculează oamenii ăștia? Cât îți permiți să dezvolți? Ești acoperit dacă apare vreun accident sau o perioadă de genul ăsta?
Cât de mult poți acoperi perioada asta astfel încât să nu pici deodată și să nu te mai ridici?
Știți vorba aia. Cu cât ești mai sus, cu atât de lovești mai tare când cazi.

Nu am gândit niciodată la nivelul ăsta, dar totuși.
M-ar surprinde ca într-o perioadă de creștere să nu iei în calcul cele mai rele scenarii.
Poate ne lămurește cineva care e situația din companie. Pentru că acum ceva timp a circulat acel mail intern și nu prea părea roz.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
Ești acoperit dacă apare ... o perioadă de genul ăsta?

Acum serios, nu cred că e cineva acoperit pentru ce se întâmplă acum. Este o situație care apare probabil o dată la 100 ani.
Nici nu cred că e rentabil să iei în calcul așa ceva.
 
  • 👍
Reactions: 4 users
Ma omoara asta cu ajutoarele de la stat. Se plang pe la tv si prin social media ca nemtii dau nu stiu cate miliarde si americanii miliarde si britanicii miliarde si romanii nu... Sa ne intelegem... cand nemtii, americanii si britanicii declarau miliarde si plateau taxe si impozite mult mai mult decat noi (valoric, nu procentual pentru ca si aici tot din cauza nedeclararii s-a ajuns), cine ii plangea? Ajutoarele se primesc in functie de cat ai declarat si de cat ai platit. Nu o sa vina nimeni sa iti bage bani in buzunar si nu o sa te ajute nimeni prin a-ti da cat ai declarat si inca ceva de un profit mic acolo... nu o sa se intample niciodata, cel mult or sa acopere o parte din cheltuieli (nu toate).
Falsa si informatia asta cu ai bani de luat... trebuie sa fi dat prima data, ca sa ai de luat.
Daca 800.000 EUR este maximul acordat, este foarte putin. Ganditi-va la companii ca Lufthansa sau British Airways.... Pentru ei banii aia sunt foarte putini. Si, daca lor le acordam maximum, unei companii de talia BlueAir daca i-am acorda aceeasi suma nu cumva ar fi o situatie de concurenta neloiala? Ce reprezinta 800.000 EUR pt Lufthansa si ce reprezinta pentru BlueAir? Cat au produs cei mari pentru stat si cat au produs restul? Nu poti creea avantaje prin ajutoare.
Or sa fie ajutati probabil cu somajul tehnic, cu scutirea de la plata de accesorii fiscale si cu prelungirea unor termene de plata. Altceva nu cred ca se va acorda.
Ca si o nota personala, noi ne-am suspendat activitatea de 1 saptamana, am mai functionat eu si 2 contabili cate 2 ore pe zi. Ieri am terminat si noi si continuam de la domiciliu. Ieri am depus un dosar la CASS pentru rambursarea unor concedii medicale platite catre angajati, suma era maricica. Azi dimineata am intrat sa fac platile catre Bugetul de stat si soc: Casa de Asigurari ne-a facut tot ieri plata urgenta, au intrat tot ieri banii solicitati in contul nostru. Din punctul lor de vedere si asta este o forma ajutor pe care ni-l ofera... am inteles ca si rambursarile de TVA merg foarte rapid acum.
 
  • 👍
Reactions: 6 users
Casa de Asigurari ne-a facut tot ieri plata urgenta, au intrat tot ieri banii solicitati in contul nostru. Din punctul lor de vedere si asta este o forma ajutor pe care ni-l ofera... am inteles ca si rambursarile de TVA merg foarte rapid acum.
Și nu a fost nevoie decât de o pandemie...
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
Problema in RO e ca banii adusi la buget se risipesc usor din neglijenta si/sau hotie, ajungand pe diverse cai la clientela politica ori cu predilectie doar la categorii socio-profesionale de care depinde linistea politrucilor (magistrati, salariati sau pensionari din sistemul de "forta"). De asta si conformarea voluntara e scazuta. Dai, nu dai, autostrazi nema, spitale regionale nema etc. Mai e si mentalitatea care a supravietuit comunismului "statul sa dea", fara ca la oameni sa le fie clar ca statul nu are ce sa dea daca oamenii nu produc si nu platesc impozite/taxe aferente.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Ideea ca banii din Bugetul Romaniei se fura e corecta, DAR, sa nu traiti cu impresia ca doar in Romania se fura din Bugetul statului, stati linistiti ca nu am inventat noi roata! Si in Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, peste tot exista trafic de bani, influenta, comisioane, favoruri si alte gesturi de genul care se invart in jurul Bugetelor de Stat. Problema la noi este ca politicienii au intrecut masura si “micile” comisioane au luat locul ”marilor“ lucrari... efectiv s-au inversat rolurile... in loc sa furi 10% si sa faci 90%, tu furi 90% si faci 10%... si uite asa am ajuns sa avem cei mai scumpi km de autostrazi....
Pe principiul nu dau pentru ca nu da nici ala, sau nu dau pentru ca oricum nu se face nimic; nu o sa ajungem nicaieri niciodata, nu doar ca o sa batem pasul pe loc, dar ne indreptam direct spre regres.
Cum facem noi sa scapam de leprele astea de la conducere (stanga/dreapta/sus/jos) si sa o luam intr-o directie corecta?
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Cum facem noi sa scapam de leprele astea de la conducere (stanga/dreapta/sus/jos) si sa o luam intr-o directie corecta?

E ca și cum ne-am întreba (tot retoric, firește), oare cum pot să-mi schimb ADN-ul?
 
  • 👍
Reactions: 1 user