Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
  • 👍
Reactions: 1 user
„A venit momentul să primească, de această dată, compania aeriană un bilet din partea Autorității noastre, oferindu-le acestora posibilitatea de a contribui la bugetul de stat într-o măsură egală cu cea prin care ei au înțeles să oblige consumatorii să participe la finanțele companiei, fără ca aceștia să-și dea acordul.
În schimbul acestei contribuții, ce va fi substanțială, noi le vom oferi un cazier comercial.
Iar, exact după modelul activității companiei aeriene, nici noi nu o să le dăm banii înapoi și ei vor avea posibilitatea păstrării cazierului!”
, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC

Horia Constantinescu ,gluma de presedintele ANPC ,vine cu mistouri si bascalii vindicative in presa, cersind voturi si notorietate ,pe bani publici,intr-o vesnica campanie electorala gen anii 90 . Doar ca nu l-a ales si nu-l alege nimeni.
Intotdeauna mi-a fost sila de el. Tipul activistului de partid din vremea bolsevismului,slinos,perfid dar,neaparat,slugarnic cu sefii.

În 2020, el a candidat la Primăria Constanței din partea PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu.

E notorie relația sa de prietenie cu Nicușor Constantinescu (fostul baron PSD de Constanța, condamnat în multiple dosare de corupție) și Liviu Dragnea. De altfel, Dragnea l-a propulsat ca șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în 2019.

Mai mult, Constantinescu are o relație apropiată cu familia fostului premier Adrian Năstase, șeful OPC cununându-l pe unul dintre fiii acestuia, Andrei Năstase.
El a devenit celebru în perioada 2018-2019 după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și stațiunea Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș (ulterior, OPC Constanța a pierdut definitiv procesul cu Primăria Constanța).



Nici macar nu stie sa para echidistant .Nu m-ar mira ca superficialitatea acestuia sa nu-i faca deloc un serviciu cand probabila sanctiune va fi contestata.

Un presedinte credibil ar fi spus ceva de genul " am constatat ca BLA a incalcat in mod repetat cutare lege si conform acesteia va fi sanctionata cu x leuti, platibili in y zile si nu stiu ce pedeapsa complementara. Punct.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Da, toate companiile anuleaza zboruri din cand in cand, insa practica de mai jos e cea pentru care BlueAir merita sa dispara

ANPC afirmă că „practica operatorului economic de a lansa oferte, de a îndemna către achiziționarea biletelor, în multe cazuri, la un preț avantajos (beneficiind de diverse promoții) pentru consumatori, în condițiile în care aceștia plătesc sumele aferente zborului şi, în multe cazuri, după o scurtă perioadă, operatorul economic anulează zborurile, fără a oferi o justificare aferentă anulării, precum şi fără a proceda la restituirea contravalorii achitate şi a compensațiilor cuvenite în aceste situații este, conform Regulamentului CE 261/2004, considerată a fi o practică comercială incorectă, contrară cerințelor diligenței profesionale”.
/ (C) Aviation Geek SRL / Copierea informațiilor de pe site este permisă în limita a 500 de caractere și citarea sursei unui link activ către BoardingPass.ro! Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor / Citește articolul pe ANPC: Blue Air a anulat peste 11.200 de zboruri și 180.000 de rezervări / Andrada de la Economica, Ziare, acest avertisment este valabil și pentru voi, mulțumim.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
@Cristisor nu trebuie sa dispara Blue Air dupa opinia mea, dar aceasta practica evidenta trebuie sa dispara.

Acum, daca fara aceste trucuri si cu amenda aferenta pot supravietui ... asta e alta întrebare ...
 
Amendă ar fi aproximativ 2mil de euro... nu știu dacă e exagerată sau nu, însă în mod clar o să le afecteze grav cash-flowul, mai ales dacă vor fi obligați și să ramburseze asap banii pentru biletele anulate.

Bine, dacă trebuie să ramburseze tot în termen de câteva săptămâni/luni probabil asta le pune capac, pentru că Rada nu a găsit investitori...

Dacă mai vine și ANAF peste ei cu o executare pentru neplata taxelor...
 
Amendă ar fi aproximativ 2mil de euro...

Eu cred ca va fi mult mai mica. 2 mil este limita maxima ,care poate fi impusa doar in anumite conditii:
Legislaţia europeană specifică un nivel al amenzilor contravenţionale ce pot ajunge până la 2 milioane de euro, în funcţie de gravitatea abaterii
 
Orice amenda poate fi contestata in instanta. Probabil primul termen ar fi undeva pe finalul toamnei, plus judecarea pe fond + apel, poate dura ani.
 
Intr-adevar . Mai ales ca OPC cam a pierdut procese cu clienti mari. La cei mici ,e mai usor pentru ei.
 
Nu e în interesul nimănui să dispară compania asta (cu excepția concurenței). Cu toate anulările, au operat o mulțime de zboruri și au transportat în siguranță milioane de pasageri.

Personal am avut multe zbouri bune cu ei (inclusiv în pandemie), dar și câteva anulări (pe care le-am reprogramat pentru alte date de călătorie și a fost totul în regulă). Aeronavele 737 MAX sunt excelente din punct de vedere al confortului.

În plus, multe alte companii au anulat zboruri.
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Cu siguranta amenda va fi contestata. Si da, va dura 2-3 ani pana parcurge toate etapele justitiei. Apoi, daca pierd procesul, lucru foarte probabil, pot obtine relativ usor o esalonare a acestei obligatii, pe minimum un an. Fiind suma mare, poate si mai mult.

Booon. Clar asta nu-i va omori. Cum nici rambursarea sau alta forma de despagubire nu e imediata si in bloc, nici asta nu-i va... stinge.

Insa se sting singuri, de bunavoie si prin practicile disperate, ca vanzarea de bilete la zboruri care nu au loc (banuiesc ca stiau apriori ca nu vor onora biletele). Cred ca a fost tactica, nu intamplare si s-au documentat in prealabil, ce pot pati si cum se pot fofila.
Vad insa altceva: 11.200 de zboruri si 180.000 de bilete vandute. Asta-i va termina (fiecare pasare pe limba ei piere!) Si anume: 16 bilete vandute pentru un zbor !!! 16, nu 50-60-80 !
11.200 de zboruri cu cate 16 pasageri. Adica nu pot plati cu incasarea nici macar parcarea avionului. E de-nteles anularea unui zbor in aceste conditii, majoritatea companiilor, chiar mari, recurg la asta. Cu relocare, rambursare, wallet etc.
Asta-i va afecta pana la sucombare. Pierderea clientelei. Lumea nu mai are incredere-n ei si nu mai cumpara bilete-n avans. Le taie alimentarea cu cash.
In bussines cel mai de pret capital nu e banul ci... buna reputatie!
 
  • 👍
Reactions: 4 users
@Adrian Fuchs îti dau dreptate desigur ... problema este ca la ei (cred ca nu doar eu) am avut impresia ca în momentul anuntarii curselor era evident ca acestea nu vor functiona respectiv anularea iminenta dupa o scurta perioada de vânzare era "programata", adica au anuntat rute cu sanse slabe în ideea de a încasa repede bani iar pe urma, daca cifrele de pasageri vor fi slabe, sa le anuleze la fel de repede ... iar cu banii în wallet e foarte bine ...

Iar aceasta practica nu doar ca pacaleste clientii dar este si una neconcurentiala.
 
"Boeing a început să asambleze din nou Boeinguri 737 MAX pentru Blue Air.
În urmă cu câteva zile a ieșit de pe linia finală de asamblare avionul cu numărul de serie 8331 pentru Blue Air.
Acesta va fi înmatriculat, probabil, YR-MXF." - boardingpass fb
 
Last edited:
Reactions: 1 user
Un meniu Blu bistro(TFS--OTP) poate nu ar strica sa și îl promoveze compania.
b0114b402be36451bdde44f23b752546.jpg
510b829d98912ff341456153240c1634.jpg


Trimis de pe al meu J9210 folosind Tapatalk
 
  • 👍
  • 🌟
Reactions: 6 users
Cristian Rada se intoarce !
Cristian Rada, acţionarul principal care, începând de ieri, 11 iulie, a preluat şi mandatul de director general al companiei, ca urmare a demisiei lui Steven Greenway din motive personale.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Poate ca ar fi cazul sa plublice BLA lunar nr de pasageri transportat sa mai incurajeze lumea sa rezerve dupa atatea anulari....asa cum face Ryanair si Wizz...!
 
  • 👍
Reactions: 1 user