Blue Air - discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Am văzut din ce în ce mai multe păreri pozitive pe social media în ultimul timp, pare că situația s-a îmbunătățit în ceea ce privește anulările
 
Am văzut din ce în ce mai multe păreri pozitive pe social media în ultimul timp, pare că situația s-a îmbunătățit în ceea ce privește anulările
Putina reclama prin statistica nu cred ca strica! App stie cineva cum se reinoieste abonamentru BlueBenefit cand expira?
 
O sa-i plateasca la sfantu' asteapta ! De aceea sunt tribunale.

Iesirea anterioara a lui Horia Constantinescu in presa cu mizeria aia de comunicat triumfalist,plin de bascalie, anuntand cu mult inainte in presa rezultatele controlului nu va face bine ANPC la un proces.

In momentul de fata ,toata aviatia este varza ,aproape toate companiile au fost nevoite sa-si incalce angajamentele ,nu poti sa dai cu bata in una dintre cele doua mari companii care iti aduc taxele in Romania iar, pe celelate, sa le scapi printre degete .
Si da ,fac controale la rozalii si la irlandezi dar nu cred ca prea mare lucru au ce le face.

Practic ANPC creeaza un dezechilibru artificial. Si,ca de obicei , tot statul roman pierde la faza aceasta caci amenda uriasa (practic maximum posibil pe plan european) ,poate pune in pericol BLA care ,repet platea impozite in Ro.
Asa ca poate crapa BLA si aceste taxe se duc pe viitor la Dublin sau Budapesta. Bine gandit !

Si...doua citate din comunicat:
Autoritatea recomandă consumatorilor să fie extrem de vigilenți și să evite achiziționarea biletelor de avion de la operatori economici care, în trecut, au anulat foarte multe curse și nu au respectat drepturile consumatorilor.

ANPC, prin Direcția Generală Control Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, a transmis o alertă către Comisia Europeană şi autoritățile omoloage ANPC, din celelalte state membre, prin care solicită verificarea, la nivel european a încălcărilor similare de legislație, altele decât cele reclamate la ANPC, ori dacă s-au luat deja măsuri de asigurare a respectării legislației, pe teritoriul UE, împotriva unor astfel de abateri ale companiei Blue Air Aviation SA.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users
Reactia BLA ,Oana Petrescu:
„Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Tocmai am verificat, societatea nu a primit nici o comunicare în acest sens de la ANPC. În plus, cifrele sunt greșite – se referă la toate biletele anulate în respectiva perioadă din cauza valurilor 3, 4 și 5 de pandemie (care oricum reprezintă mai puțin de 10% din totalul zborurilor Blue Air din acea perioadă). Din totalul numărului de pasageri mentionați, majoritatea fie au călătorit deja, fie vor călători vara aceasta.

Nu înțeleg motivul pentru care Autoritatea a considerat necesar să facă acest anunț către public înainte de a clarifica toate aspectele cu compania. Este o perioadă dificilă pentru întreaga aviație, iar managementul și oamenii Blue Air fac eforturi uriașe să rezolve zi de zi toate provocările care apar, astfel încât pasagerii noștri să aibă asigurată predictibilitatea atât de necesară pentru un concediu plăcut și în siguranță; chiar nu înțeleg de ce este nevoie să avem această discutie acum, cu presa, înainte să o fi avut o comunicare directă între companie și autoritate, așa cum ar fi fost firesc”, a declarat pentru Economica.net, Oana Petrescu.
economica
 
  • 👍
Reactions: 4 users
Deci est ori jalnic ce face ANPC cu comunicare prin mas-media în loc de respectare a unor proceduri firesti si parca mai grav, îsi asuma sa recomande consumatorilor pe fata sa nu mai cumpere bilete la ei.

Aici (în situatia actuala) îsi depaseste cu mult competentele si eu daca a-si fi Blue Air i-as da direct în judecata si as cere despagubiri pentru defaimare.

Sau este invers ... :p :cool: ... adica se pregateste falimentul si baietii au pus o pila la ANPC pentru acest comportamnet pentru a-si recupera investitia argumentând ca falimentul ar fi fost provocat de ANPC ... glumesc desigur ....
 
Cum, era de asteptat:

Transportatorul aerian Blue Air spune că nu este dispus să “nici să dea ceasuri, nici procente din suma de amendă - ca să ,,scape de amendă" - nici să accepte "procese verbale" făcute pe genunchi, fără responsabilitate și bază factuală și fără respectarea cifrelor și datelor oficiale”

Blue Air anunţă luni că va solicita instanţei anularea deciziei ANPC (Procesul Verbal de Constatare a Contravenţiei nr.935562 din data de 14 Iunie 2022), considerând că aceasta este ilegală şi discriminatorie.
...compania a menţionat că există indicii privind săvârşirea de către funcţionarii ce au întocmit şi semnat documentele emise de ANPC a infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută în Codul Penal. În consecinţă, având în vedere şi caracterul strategic al aviaţiei civile pentru securitatea oricărei ţări, cu atât mai mult a unei ţări membre NATO, a infracţiunii de comunicare de informaţii false, prevăzută de art. 404, Cod Penal, Blue Air va formula o plângere penală în acest sens.

În ceea ce priveşte acuzaţia ANPC cu privire la numărul de pasageri păgubiţi prin anularea zborurilor începând cu aprilie 2021 până în iulie 2022, Blue Air menţionează că doar 1,9% din totalul pasagerilor transportaţi de companie în această perioadă au rămas de despăgubit.
(boldarile imi apartin)


LE :
Am gasit info mult mai detailate aici inclusiv despre traditionala cerere de spaga:

Ca urmare a faptului că reprezentanții Blue Air nu au înțeles să acheseze, în absolut niciun mod, la propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea Președintelui ANPC dl. Horia Constantinescu care ne comunica faptul că, cităm „ .... pot fi evitate costurile amenzii, dar trebuie să gasim soluții pentru un minim de 10-20% din sumă care să acopere stresul comisarilor din ANPC care sunt terorizați de plângeri față de Blue Air” sau cele venite din partea Directorului General ANPC, dl. Paul Silviu Anghel, care ne indica în discuțiile oficiale avute ce fel de ceasuri scumpe îi plac,

 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 4 users
Intr-o noua replica, Horia Alexandrescu isi depaseste cu mult atributiile si ,de data aceasta cu siguranta BLA are de ce sa-l dea in judecata:

Blue Air se pregăteşte să iasă din piaţă şi tergiversează primirea procesului verbal privind amenda aplicată de ANPC şi privind obligaţia de a da consumatorilor banii înapoi, a afirmat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.


Parerea mea este ca guvernul nu poate sa stea spectator cu o punga de seminte la asa ceva.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Da sigur, chiar daca ar avea dreptate, Horia Alexandrescu o ia complet pe aratura ...

Dar guvernul nu vad de ce ar interveni, cariera lui profesional-politica constituie un model ... :BangHead:
 
O...da ,un adevarat model ! Pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu:

Asta-i clan,nu e APC!

Ma intreb daca Horia Constantinescu si gasca se poarta pe fata astfel cu Blue Air ,ce sansa au visurile unor fraieri care isi propun sa-si faca o mica firma in Ro si nu "se simt "sa "compenseze stresul inspectorilor APC" ?

LE:
Si uite ce minciuna slinoasa atat de caracteristica lui Horia Alexandrescu, reprezentant al guvernului ,garant al legalitatii in Romania:
„În continuare suntem inundați de sesizări din partea oamenilor care sunt în poarta avionului, cu copii, cu bagaje."
Serios? Ce poveste trista !!! Dar BLA ,cand a anulat curse ,a avut grija sa fie in afara intervalului penalizabil de doua saptamani.Pai sa vedem cine a anulat "la poarta avionului":
Un număr de 957 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat în intervalul 30 iunie - 6 iulie întârzieri mai mari de 30 minute pe Aeroportul Henri Coandă, iar 56 de curse au fost anulate de companiile aeriene care ar fi trebuit să le opereze, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (264 de zboruri), TAROM (162 de zboruri), Ryanair (148) şi Blue Air (99 de zboruri)”, spun reprezentanţii CNAB, conform Agerpres.
Tot în ultima săptămână, 56 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene (30 de decolări şi 26 de aterizări), dintre acestea Wizzair având 23 de zboruri anulate, Ryanair şase, iar TAROM patru.
economica

Blue Air : zero ,nada !!! Cine-s amendatii? WZZ,ROT,RYR? Nuuuuuu.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 users
Absolut scandalos! Daca o companie de nivelul BLA pune in comunicate oficiale asemenea mentiuni despre solicitari de "spagi" sunt absolut convins ca detin si dovezi. Cat despre WZZ si RYR, sa fim seriosi, actionam in spatiul economic unic al EU, afirmatia ca "nu pot fi controlate ca nu au sediu in Romania" este de o incompetenta crasa!
N-oi fi fost eu "fanul" BLA mai mult decat al altora, dar situatia asta ma face sa devin. Si sper ca Rada&Co sa le dea peste nas mizerabililor astora!
 
  • 👍
Reactions: 7 users
"Este sigur momentul sa strangem randurile" . Deci Horia Constantinescu este parte interesata ,nu seful impartial a unei institutii guvernamentale .

Horia Constantinescu, președintele ANPC, roagă toți păgubiții Blue Air să depună reclamații împotriva companiei. Acesta a postat mesajul într-un grup de pe Facebook, intitulat Grupul păgubiților Blue Air.

”M-ar interesa să evaluăm situația tuturor păgubiților, mai ales a celor care nu au depus sesizări: [email protected]. Au demarat un adevărat linșaj mediatic, când, de fapt, noi am făcut ceva ce trebuia. Îi doare că nu mai pot continua cu aceeași abordare. Este sigur momentul să strângem rândurile.

 
Totusi cei de la Blue Air de ce nu depun o plangere penala la DNA impotriva lui? Abuzul in serviciu este public, nici macar nu e greu de demonstrat.
 
Sunt sigur ca depun ,de fapt au si declarat ca vor depune:

în opinia noastră, există indicii temeinice privitoare la săvârșirea de către funcționarii ce au întocmit și semnat respectivele documente, a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297, alin. 1, Cod Penal și, având în vedere caracterul strategic al aviației civile pentru securitatea oricărei țări, cu atât mai mult a unei țări membre NATO, a infracțiunii de comunicare de informații false, prevăzută de art. 404, Cod Penal, vom formula o plângere penală în acest sens, solicitând unității de parchet competente să realizeze verificările necesare pentru a verifica existența sau inexistența infracțiunilor menționate mai sus”.
 
Nu cred ca vreo companie a anulat asa de multe curse (%) precum Blue Air.
Cel putin in luna iunie 2022, atat pe IAS cat si pe CLJ au fost mai multe curse anulate decat operate!! Nu cunosc situatia curselor de pe OTP.
Vorbim de luna iunie 2022, cea mai buna luna din utlimele 28 de luni, aproape de nivelul lunii iunie 2019.
 
  • 👍
Reactions: 1 users