Bluebird Airways (BZ/BBG)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
4,989
3,473
303
59
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Compania aeriana greaca se pare ca va începe sa opereze zboruri pe ruta TLV-OTP cu 2/7 începând cu 27.10 si pâna la sfârsitul orarului de iarna (joi si duminica). Cum ei pâna acuma nu au operat decât zboruri charter, banuiesc ca si aceste curse vor fi operate pentru un turoperator în regim de charter (regulat).

Vazând orarul pe site-ul TLV (decolare spre OTP la 08:40, aterizare la TLV la 22:45) ori va stationa câteva ore bune la OTP ori va mai opera altceva de la OTP între timp :rolleyes:

Alte informatii nu am gasit, deci informatii suplimentare sunt bine venite :)
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Începând cu 13.06 Blue Bird Airways va opera zboruri regulate pe ruta OTP-TLV cu o frecventa de 2/7 (joi, duminica)

BZ432 09:00 TLV - OTP 12:00
BZ431 13:00 OTP - TLV 16:00

(dar orarul variaza un pic în lunile urmatoare)

Biletele se pot achizitiona pe Blue Bird Airways iar preturile (fara bagaj de cala si loc ales) încep de la 178,-€ (dus-întors)

Astfel destinatia TLV devine servita din OTP în total de 8(!!!) companii aeriene operând zboruri regulate: Tarom, El Al, Blue Air, Wizz Air, Arkia, Israir, Ryanair si Blue Bird si cu o frecventa de 46/7.

Tinând cont, ca TLV este deservita direct si din provincie (CLJ, IAS, TSR, SBZ, CRA plus charterele la CND) putem presupune ca practic toti pasagerii pe aceasta relatie sunt p2p, mi se pare incredibil ce trafic este între OTP si TLV.
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Cu un numar de 8 competitori ruta Otopeni-Tel Aviv este cea mai concurată....urmatoarele rute/destinații (Observatie: Tarom opereaza pe 13 din cele 14 destinatii pe care operează cel putin 3 companii aeriene, in afara de Milano) sunt:

1.Tel Aviv 8 competitori: Tarom, El Al, Blue Air, Wizz Air, Arkia, Israir, Ryanair si Blue Bird

2.Londra 5 competitori: (LHR: 2 Tarom, British) si (LTN: 2 Wizz , Blue Air) si ((LGW: 1 Wizz) si (STN: 1 Ryanair)

3.Madrid 5 competitori: Tarom, Blue Air, Wizz, Ryanair, Iberria Express (sezonier)

4.Barcelona 4 competitori: Tarom, Blue Air, Wizz, Vueling (seonier)

5.Paris 4 competitori: (CDG:3 Tarom, Blue Air, Air France ) si (BVA:1 Wizz)

6.Roma 4 competitori: (FCO 2: Tarom, Blue Air) si (CIA 2: Wizz, Ryanair)

7.Bruxelles 4 competitori: (BRU 2: Tarom, Blue Air) si (CRL 2: Wizz, Ryanair)

8. Viena 3 competitori: Tarom, Austrian, Laudamotion

9. Atena 3 competitori:Tarom, Ryanair, Aegean

10.Valencia 3 competitori: Tarom, Blue Air, Wizz

11.Nisa 3 competitori: Tarom, Blue Air, Wizz,

12.Istanbul 3 competitori: ( IST:2 Tarom, Turkish) si (SAW:1 Pegasus)

13.Stockholm 3 competitori: (ARN 2: Tarom, Blue Air) si (NYO: 1 Wizz)

14.Milano 3 competitori: (MXP: 2 Blue Air, Ryanair) si (BGY: 2 Wizz , Ryanair) si ((LIN: 1 Blue Air)
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 6 users
In primul trimestru am avut 277.000 turisti din Israel probabil se va ajunge la 1.000.000/an :), plus ce mai pleaca de la noi , si ceva transfer din alte state.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Ruta OTP-TLV apare si in topul postat pe 15 may Europe's most competitive airport and city pairs pe Europe's most competitive airport and city pairs, dar in topul lor figureaza doar 7 competitori, ei au uitat sa adauge si ultimul competitor care a intrat pe ruta Bluebird.
Cu 8 competitori ruta OTP-TLV ar imparti primul loc in top cu ruta ARN-AYT. Daca avem in vedere faptul ca pe ruta ARN-AYT sunt 8 competitori doar sezonier...ar fi gresit daca am spune faptul ca ruta OTP-TLV este in acest moment the most-competitive route in Europe!
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Din orarul de iarna Blue Bird mareste frecventa 2->3/7 dar suspenda zborurile din 10.01.20
 
Si pentru acest an se pot rezerva zboruri, incepand cu 23 iun ,OTP-TLV , cu pretul promotional de 399 eur/segment fara bagaje.
 
Poate "ai gresit" si ai uitat sa pui virgula intre 3 si 99. Ma gandesc ca 3,99 ar fi acel pret promotional si sa platesti la bagaj 50-100 de euro, nu 399 e. La 399 numai promotional nu este :) La banii aia deja zbori in tari exotice peste mari si tari sau chiar oceane :)
 
@dexter, durează 1min să deschizi site-ul companiei aeriene și să verifici, ai să constați că prețul e 399eur/sens. Nu sunt prea activ aici, dar am observat că ai o pasiune de a presupune și a scrie tâmpenii fără să te documentezi...
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Nu este vorba de documentat, dar vad in schimb, ca voi na-ti vazut ironia acestui mesaj . Nu mai zic ca am folosit si ghilimele pentru anumite cuvinte, sau emoticoane. Era un mesaj ironic la adresa ofertei respective nimic altceva. Acum sper ca ati inteles mesajul. :)
 
am mai spus-o de câteva ori în acest forum: daca pe site-ul companiei se gasesc doar preturi foarte mari si identice la toate datele si în ambele sensuri, înseamana ca biletele înca nu s-au pus pe piata (sau se vor scoate în curând zborurile) ci se folosesc tarife standardizate IATA dar care nu au nici o legatura cu preturlie reale ale pietei.

@dexter ... chiar tie ti-am mai explicat o data ... aceste tarife
 
Acolo era o alta poveste. Aici comentariul a venit pe afirmatia "pret promotional" de parca era 3,99 euro. Pretul de 399 mi se pare promotional la curse long haul cand treci oceanul, mari, tari exotice etc.. nu pe un zbor de 2 ore. Inca odata repet, era un post ironic a cuvantul "promotional" si nimic mai mult. :) Nu are rost sa o mai lungim cu alte postari.
 
Domnule, cu tot respctul, devii extrem de „obositor” (eufemism!), atat prin ubicuitate, cat si prin... devalorizare si dilutie.
 
  • 👍
  • 🤣
Reactions: 2 users
Domnule, cu tot respctul, devii extrem de „obositor” (eufemism!), atat prin ubicuitate, cat si prin... devalorizare si dilutie.
Sezi mai nene bland acolo ca nu te-a bagat in seama si deranjat nimeni. Cat despre postarile mele, astea sunt, bune sau rele, am dreptul sa mi le exprim. Probabil ai auzit de libera exprimare sau opinie. Daca ai ceva concret sa imi demonstrezi fa-o, dar nu vi sa imi sari in cap ca ce postez eu nu iti convine. Sa fi sanatos ... Esti liber sa nu bagi in seama sau sa dai pagina, este foarte simplu. Sau si mai simplu pentru tine, este sa ma ignori si nu mai vezi ce postez eu. Incearca, este spre binele tau. Asa la urmatoarea postare poate ma trezesc ca ma jignesti sau ma injuri ca nu iti convine ce postez eu. Numai bine !! :)