• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
D

Deleted member 13561

Guest
Am zburat pentru prima oara cu acest aparat pe 2015-06-17, fiind de asemenea prima oara cu un turboprop. Vreau sa spun ca acest aparat m-a cucerit definitiv. Recunosc ca la inceput am fost putin ezitant, probabil intimidat si de dimensiunile reduse ale acestuia.
Imi place la nebunie sunetul produs de acest avion, este de o relaxare inimaginabila.
Acum sunt chiar curios cum este experienta si cu un ATR.
Aparate cu care am zburat: SX-OBC si SX-OBC.
 

raduvisitor

Active Member
Apr 4, 2015
378
140
43
Romania
Sunt zvonuri ca Bombardier vinde si divizia Q400. Cumparatorul ar fi din China (unde deja se fabrica buna parte din fuselaj).
 

Boobba-One

Well-Known Member
Aug 4, 2014
1,300
420
113
NEAR A WHITE FLUFFY CLOUD
...discutiile cu Textron dureaza de aproape doi ani.
Problema e ca Textron mai are in portofoliu si Cessna si Beechcraft - pe segmente de piata ce se suprapun. Learjet nu le prea aduce nimic. De aceea vor sa il preia pe foarte ieftin.
In afara faptului ca sint toti la Wichita, nu e vre-o sinergie intre cei trei - iar pina cind sa existe programe comune, cele trei branduri se vor canibaliza intre ele pe segmentul small-medium... doar daca Textron nu ar vrea sa cumpere Learjet doar pentru tot ce e licente / proprietate intelectuala - si sa vrea sa lase firma sa dispara de pe piata...
 

oldblueeyes

Well-Known Member
Oct 15, 2012
4,493
1,203
153
FRA
Eu as vedea situatia si din alta perspectiva. Pina acum 10-15 ani clientii de business jets erau individuali - segmentul ramasese in mare parte manufacturier si cu putere de negociere redusa a cumparatorilor.

De atunci incoace au apart FlexJet si NetJets, care au o putere de negociere foarte mare.

Pentru Textron o achizitie ar avea sens in directia de a avea un squeeze mai mic la pret dupa principiul "dincolo era mai ieftin". Si evident pe termen lung o armonizare a familiiilor si o reducere a costului pe unitate.
 

oldblueeyes

Well-Known Member
Oct 15, 2012
4,493
1,203
153
FRA
Bombardier este la o schimbare intre generatii, un leader (Companie de Familie) nu foarte charismatic. Ies din aviatie asa cum au intrat pe vremea "lui tata".