Brexit pentru companiile aeriene

  • Thread starter Deleted member 13561
  • Start date
  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
D

Deleted member 13561

Guest
Păi... Leave e leave. Dar din păcate asta e și în dezavantajul europenilor din UE. Nu înțeleg însă amintirea Ryanair în treaba asta. Ryanair nu are HQ în EU în Irlanda?

Liderii europeni au avertizat companiile aeriene precum easyJet, Ryanair şi British Airways că vor trebui să-şi schimbe sediul şi să vândă acţiuni naţionalilor europeni dacă doresc să continue să zboare pe rute în interiorul Europei continentale, după Brexit, informează The Guardian.

https://www.google.ro/amp/s/amp.the...e-to-europe-after-brexit-or-lose-major-routes

http://m.zf.ro/business-internation...ate-sa-se-mute-in-europa-dupa-brexit-16204274


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Da da, am înțeles treaba cu Ryanair. Cam nasol moment, având în vedere că urmează să le vină o tonă de avioane.


Sent from my fabulous iPhone 7 Plus using Tapatalk
 
E inca prea devreme pentru a stii incotro se indreapta lucrurile. Din punctul meu de vedere, UE va insista pe pastrarea dreptului de libera circulatie insa daca nu il va obtine vor urma restrictii puternice pentru accesul pe piata europeana. In aceasta categorie va intra si accesul la piata comuna de aviatie.
De cealalta parte, britanicii au votat pro-BREXIT tocmai pentru a elimina dreptul la libera circulatie, deci negocierile se anunta "cu sange".
 
Aici e mai degraba vorba despre dreptul companiilor din UK de a efectua zboruri UE - UE si despre dreptul companiilor UE pentru operarea UK - UK.
In aceste conditii mie mi se pare ca easyJet ar avea mai mult de suferit decat Ryanair sau BA.
Cred ca ar fi chiar posibila spargerea unor companii doar de dragul businessului, lucru care conteaza cel mai mult. Adica nu m-ar mira sa vedem Ryanair UK sau easyJet Irlanda.