British Airways (BA/BAW)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Parca citisem pe undeva ca ultimele doua A380 care trebuiau sa ajunga la BAW vor ajunge la IBE

Ce sărmani... 2nd hand!!?? :)

Sent from my mobile phone using Tapatalk

De ce? Vin cele de la Singapore in piata, Emirates scoate iar prima generatie samd.

Parca ii vad si pe Delta ca stau la coada, chitr ca deocamdata viseaza 777-200 la pret de fier vechi.
[doublepost=1453241631,1453240842][/doublepost]
Legat de A380-urile Iberia... Pe 28 decembrie a fost o gluma, acum se pare ca e pe bune. Willie Walsh dixit (spre finalul articolului):

www.businesstraveller.com/news/british-airways-considering-more-a380s

Daca te uti pe diverse alte canale, a confirmat ca 340-600 e o varianta excelenta pentru Iberia --- mai ales ca acum vor deschide doua rute noi in Asia.

380 nu il pot umple.. greu te duci de la 350 de scaune la 520...si Iberia nu prea are rute operate de 3 ori pe zi sa faca switch pe 2 daily cu 380. Imi e greu sa cred avind o flota long haul centrata pe 250-350 de scaune vou lua ceva la capacitate dubla.

Din 2018 le vor veni 350 in flota, asa daca pretul ramine ok pina atunci vor extinde rutele cu 340-600 vechi.

340 vin destule in piata -Virgin, Emirates, Finnair le dau inapoi ca au contracte de buy back cu Airbus.

Delta au dovedit ca o flota ceva mai veche (17+ ani) poate constitui un bun model de business. De ce sa imobilizeze sume mari in aparate noi - cind alea "vechi" sint foarte ok?
Intra mai multe 380uri sh pe piata - iar asta mareste spreadul intre pretul nou-vechi...
In aceeasi logica, se uita si la 777 sh...
Cind cumperi un avion te uiti la costul de achizitie / lease plus la costul de operare - si proiectezi in timp. Daca te costa mai putin sa iei & operezi sh, atunci dai naibii mindria de a zbura un avion nou...mai ales daca asta nu e unul din argumentele tale de apel in strategia de marketing...

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
A fost o glumă. :)

BA2042 divert la BUD, opera ruta MLE - LGW.

Poate asta a fost cauza divertului de la BUD ;)

Am tot auzit de lighioanele astea, dar nu am văzut niciodată. Cică în US e problemă mare.

Saracii americani, ba ii complexeaza viteza internetului din Romania, ba ii invadeaza plosnitele... o_O