British Airways (BA/BAW)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Press readerul din cate stiu eu nu va functiona decat cu wifi, iar pe aeronavele de sh, chiar daca au wifi instalat, inca nu este activ. Vor sa activeze toata flota odata...
 
5GTu4IQ.jpg

BA 211 LHR-MIA , 744 in livery-ul aniversar. Vreo 2 ore intarziere deja pe motive tehnice dar macar pe dinafara e vopsit gardul :)
 
  • 👍
Reactions: 7 users
Noua cabina de business Club Suite va fi un reverse herringbone clasic plus o usita. Foarte asemanatoare cu Flagship Business AA (doar usita lipseste la American), noua cabina va fi introdusa initial pe A350 LHR - YYZ, apoi A350 LHR - DBX , exact rutele pe care acum zboara decrepititudinile alea de A340 in wet lease de la Air Belgium . Ulterior si pe B773, din nou la fel cu AA.

Edit: in plus (daca e un plus) fata de Flagship Business, interfata de control a scaunului are si un touch screen
Flagship Business nu este identica pe toate rutele. Comentariile mele se aplica doar la rutele transatlantice.

Poate mai interesant va fi sa vedem cum va arata cabina actualizata pe B747 si A380 main decks unde acum sunt 2-4-2 si pe mijloc au paturile twin. Doar din 2020 incolo
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 users
Pot fi multe cauze care au dus la ciudățenia asta.

Poate cineva care are acces la planurile de zbor depuse la Eurocontrol ne poate spune daca a fost planul depus greșit sau nu.
 
Se pare ca echipajul ar fi fost schimbat in ultimul minut iar Flight Ops ar fi comis-o: in timp ce confirma noul echipaj, ar fi copiat din greseala planul de zbor din ziua precedenta, cand aceeasi aeronava a efectuat un zbor de Edinburgh.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Dear Customer,

We are very sorry to tell you that due to industrial action by British Airways’ pilots union, BALPA, your flight to Dubai on 12 September 2019 has been cancelled.

The strike is expected to have a significant impact on our operation and will result in a large number of delays or cancellations.

Please do not go to the airport, you can rebook or refund your cancelled flight online. To review your options please go to Manage My Booking.


=====

Si iar le-a picat siteul
 
Last edited:
Ce ciudat... strike-ul e pe 9,10 si 27 septembrie... zborul tau pe 12... deci impactul la care se asteapta va fi unul major...
 
Absolut, fara discutie impactul nu este limitat la cele 3 zile. Intre timp le-a repornit siteul si am rebookuit tot itinerarul la o saptamana dupa, sper sa tina de data asta
 
Acum am vazut cu ce vrajeli umbla ba-ul la intimidare si discreditare... ca membrii celorlalte sindicate ar fi acceptat cand au acceptat doar o foarte mica parte din fiecare in fapt... pai cum sa oferi tu aceeasi crestere procentuala la piloti (2 flote), cabin crew (3 flote doar pe LHR), tehnici. Pai nu ti-e clar ca angajatii aia vechi care sunt pe flotele vechi vor accepta pentru ca au salarii foarte mari si procentul ala insemana foarte mult in timp ce flotele noi cu angajati pe contracte noi raman tot prost platiti? Cabin crew din mixed fleet inca ameninta si ei cu greva, nu au incetat...
 
Complet haos la BA, n-am crezut ca voi vedea asa ceva la aceasta companie condusa de cei mai buni manageri pe care banii pot sa-i cumpere!

Se pare ca in ultima vreme, deciziile importante atit pentru UK cit si pentru companiile importante din regat sint influentate puternic de disperarea care s-a instalat acolo ca urmare a "non-deal Brexit-ului" pe care Boris Johnson il arboreaza si flutura momentan prin Germania si Franta.

Sint sigur ca aceasta abordare a managementului BA vizavi de BALMA a fost puternic influentata de sentimentul ca Boris iese din EU fara "deal" si ca dupa 31 Octombrie 2019, oricum BA v-a fi sigur constrinsa la restringerea activitatii sale in EU, urmata de o diminuare drastica a veniturilor.

Deci iata cum politicul influenteaza economicul, nu numai in societatile comuniste ci si in cele capitaliste.

BA admits 'error' over cancelled flights
 
Error email: da, am primit si eu mailul cu scuzele, prea tarziu, eram deja rebooked, inclusiv segmentele Sri Lankan asa ca n-am aut cale de intoarcere.

Brexit si BA: greu de spus dar, da, ce se intampla acum e haos
 
Din articolul de mai sus referitoare la suspiciunile legate de trimiterea e-mailurilor catre cei care aveau bilete rezervate in perioada 8-15 Sep 2019 :

"It’s suspected the airline reacted quickly but perhaps rashly in advising customers of flight cancellations in order to avoid mandatory compensation payouts."

Se banuieste ca BA a actionat rapid, intr-o graba oarecum "intentionat - dezordonata" in a sugestiona consumatorilor sa-si preschimbe rezervarile (via online), tocmai pentru a evita eventualele plati compensatorii ce urmau a fi platite detinatorilor de bilete afectati de anulari in perioada 8-15 Sep 2019.
 
  • 👍
Reactions: 1 user