Bruxelles Zaventem (BRU / EBBR)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

OOVNI

Well-Known Member
fly-ra 2017
Feb 28, 2012
1,265
812
113
32
LFML
www.airliners.net
Flightdiary
My fr24 profile
Azi-dimineata a venit LOT-ul cu 787, singura aterizare programata pe ziua (care s-a dovedit a fi tot noapte). Vreo 60 de spotteri nebuni la 25L. Enjoy.

Nu ma pot abtine sa fac o comparatie cu aeroporturile turcesti.
Imi amintesc ca in AYT am facut doua controale de securitate, chestie care atunci mi s-a parut aiurea.
Era un control la INTRARE in aeroport si altul inainte de porti. Se pare ca turcii sunt cu cativa ani mai destepti decat europenii.
Dar, asta se intampla cand incerci sa mixezi pana la refuz toate natiile pamantului. Printre care 90% sunt grobieni.
Pe unele canale se zice "nu se stie ce a cauzat exploziile"... Serios, serios?

S-a primit cel putin un telefon de amenintare inainte, dar au fost considerate "glume" de staff-ul aeroportului...
[doublepost=1458635025,1458633780][/doublepost]17 morti...:(

Nu ma pot abtine sa fac o comparatie cu aeroporturile turcesti.
Imi amintesc ca in AYT am facut doua controale de securitate, chestie care atunci mi s-a parut aiurea.
Era un control la INTRARE in aeroport si altul inainte de porti.
Cred ca turcii au invatat de la israelieni: aeroporturile sunt inchise si pazite, treci de bariera si esti posibil controlat la intrarea in aeroport de unde mai esti controlat de vreo doua ori.

Si unii mai comentau ca controlul de securitate la CLJ sau IAS e mult prea strict si ca ce are SRI de cautat pe aeroporturi, etc...

Pai degeaba ai control sever si trupe antitero la aeroport, pentru ca teroristii pot detona bombele in alta parte. In Copenhaga sunt in jur de 50 de statii de tren si de metrou. O multime de zone populate (piete si obiective turistice) n-ai cum sa impiedici un atac terorist. Degeaba pazesti Aeroportul Cluj daca un nebun sinucigas detoneaza o bomba in centrul Clujului.

Si unii mai comentau ca controlul de securitate la CLJ sau IAS e mult prea strict si ca ce are SRI de cautat pe aeroporturi, etc...

Fix pix. In CLJ poti ajunge in zona de check in fara control si aceeasi situatie s-ar putea repeta. Cine il opreste pe un descreierat din asta sa intre in zona de check in cu un bagaj plin cu bombe ? In alte parti exista control imediat ce ai trecut pragul aeroportului. Dar nici chiar asta nu ar putea sa opreasca un dement destul de determinat.

Atunci, sa desfiintam controlul de securitate de tot, ca oricum se intampla, daca e ?
Am zis eu asa ceva ? Am sugerat doar ca noi incercam sa tratam simptomele unei boli, nu cauza in sine. Si la orice boala degeaba tratezi simptomele daca nu iei masuri sa elimini si cauza bolii.

• 👍
Reactions: 1 users
Cred ca turcii au invatat de la israelieni: aeroporturile sunt inchise si pazite, treci de bariera si esti posibil controlat la intrarea in aeroport de unde mai esti controlat de vreo doua ori.
de fapt la IST/Ataturk cand ajungi cu masina, este un prim control la intrarea in perimetrul aeroportului, cu bariera si cu bumper-e, apoi cand ai ajuns la terminal, la intrare, este un control de securitate al tuturor bagajelor si paxilor, apoi dupa check in si dupa viza de iesire un nou control de securitate, pentru ca in final sa mai existe unul direct la poarta de imbarcare

de fapt la IST/Ataturk cand ajungi cu masina, este un prim control la intrarea in perimetrul aeroportului, cu bariera si cu bumper-e, apoi cand ai ajuns la terminal, la intrare, este un control de securitate al tuturor bagajelor si paxilor, apoi dupa check in si dupa viza de iesire un nou control de securitate, pentru ca in final sa mai existe unul direct la poarta de imbarcare

Și vorba aia, sunt și ei un fel de musulmani. Asta e, de acum încolo trebuie să fim cu 3 ore înainte de decolare.

Sent from my mobile phone using Tapatalk

Și vorba aia, sunt și ei un fel de musulmani. Asta e, de acum încolo trebuie să fim cu 3 ore înainte de decolare.

Ei de fapt sunt la granita intre doua lumi, cea europeana/crestina si musulmana/Orient, IST si SAW fiind noduri aeriene extrem de importante intre Europa si Asia. De sosit la aeroport este ok chiar si cu 2 ore inainte, cu exceptia diminetilor, in intervalul orar 06-09, cand pleaca majoritatea curselor TK spre Europa, SUA. Chiar daca aeroportul si-a depasit limita de operare, zona de check in la plecari inca face fata, este f greu insa la sosiri se sta si 1 ora la coada la frontiea, pt viza. Despre cele doua aeoporturi ale Istanbului, va spun mai mult sapt viitoare, zbor pe SAW si ma intorc de pe IST.

Încă stau și mă gândesc la mizeria asta și nu văd nicio soluție viabilă(și totodată corectă). Stau și mă întreb, în interesul cui este această pasivitate a europenilor? De unde atâta slăbiciune?
Dacă maximul ce pot excreta liderii europeni sunt doar niște "indignări" sau niște "consternări" atunci la ce ne putem aștepta în viitor?
Este cunoscut faptul că acești aurolaci care își fac de cap sunt extrem de sensibili la aceste declarații....LOL.
Probabil cea mai bună investiție în viitor este o invazie la scară largă a lumii Arabe. Gen Arabia Saudită cu căcatul lor de Wahhabi, Siria - pus o dată la pământ daesh pentru totdeauna și mulți alții. Nu sunt extremist dar ceea ce fac nespălații ăștia întrece orice măsură. Vorbim de un război neconvențional la care trebuie răspuns ca atare cu violență maximă și pe toate planurile. O nouă cruciadă. Ultima.
Bineînțeles, o să sară câte unii care vor zice că boss nu sunt toți musulmanii așa, că de fapt ăia extremiști sunt problema. Aham, sigur că da. Pentru că se știe că și creștinii extremiști se aruncă în aer prin Jeddah, Mecca și altele. Dacă e chiar așa, de ce nu iau musulmanii ăia OK măsuri împotriva ăstora mai nespălați...?

In Europa e plin de loseri frustrati, care sunt fraieriti de organizatii musulmane, care recruteaza zilnic tineri care in societatea capitalista nu au niciun viitor. Acest "razboi" din Europa nu are cum sa fie castigat. oriunde si oricand poate aparea un tip kakikaze care se poate arunca in aer in mijlocul la sute de oameni. Nu poti securiza orice loc public. Ar trebui de 100 de ori mai multa politie, soldati inarmati, calitatea vietii noastre deja incepe sa scada. Deja am un feeling destul de nasol cand ma aflu in locuri publice unde e plin de oameni...in orice tren, metrou, stadion, aeroport se poate repeta oricand ceea ce s-a intamplat la Paris si Bruxelles. Intrebarea e doar: cand si unde si cate zeci sau sute de victime... politica europeana a esuat complet. Germania vinde si acum intr-o veselie armament in Arabia Saudita si se mai mira lumea de ce Merkel primeste refugiati. Are remuscari...

In opinia mea solutia este in primul rand stoparea imigratiei economice din zonele predominant musulmane, in al doilea rand educatia si integrarea celor care deja sunt cetateni europeni (nascuti si cu pasaport belgian, francez, etc). Asta pentru ca datorita lipsei de educatie acesti oameni ajung sa nu aiba un job, o perspectiva de viitor si sa fie la indemana organizatilor teroriste. De acest al doilea obiectiv se leaga cel de al treilea si anume spargerea enclavelor din marile orase europene. Nu stiu cum, dar o solutie tot va trebuii gasita, altfel le va sparge razboiul (civil).

Alaturi de spargerea enclavelor va trebui impus cu forta sistemul de valori european si nu numai pentru unii ci pentru toti. La ce ma refer ? Pai uite de exemplu cazul atat de mediatizat al romanilor din Norvegia carora le-a fost luat copilul pentru ca i-au dat o palma (pe fund) sau ceva de genul acesta. Nu ii apar. Vreau doar sa fie tratati toti cetatenii/azilantii europeni la fel. Pentru ca totusi exista categoria familiilor musulmane din Europa carora nimeni nu indrazneste sa le ia copilul desi acesta este batut, nu este lasat sa mearga la scoala, nu este lasat sa isi faca prieteni nemusulmani, sa nici nu mai vorbesc de educatia si viata sociala a fetelor musulmane care este complet restrictionata de parinti si la orice rebeliune adolescentina sunt aspru pedepsite inclusiv fizic.

Pai trebuie inceput de aici daca vrem ca cei care deja sunt cetateni europeni sa se poata integra si sa poata apuca pe un drum care duce spre civilizatie, educatie si valori europene. Dar atat timp cat sunt enclave inclusiv in Franta, Belgia, UK, Germania unde legea Sharia se aplica si unde politia nu intra, nu putem sa evitam evenimente triste de genul celui de azi de la Bruxelles.

• 👍
Reactions: 2 users