Cred ca turcii au invatat de la israelieni: aeroporturile sunt inchise si pazite, treci de bariera si esti posibil controlat la intrarea in aeroport de unde mai esti controlat de vreo doua ori.Nu ma pot abtine sa fac o comparatie cu aeroporturile turcesti.
Imi amintesc ca in AYT am facut doua controale de securitate, chestie care atunci mi s-a parut aiurea.
Era un control la INTRARE in aeroport si altul inainte de porti.
Si unii mai comentau ca controlul de securitate la CLJ sau IAS e mult prea strict si ca ce are SRI de cautat pe aeroporturi, etc...
Am zis eu asa ceva ? Am sugerat doar ca noi incercam sa tratam simptomele unei boli, nu cauza in sine. Si la orice boala degeaba tratezi simptomele daca nu iei masuri sa elimini si cauza bolii.Atunci, sa desfiintam controlul de securitate de tot, ca oricum se intampla, daca e ?
de fapt la IST/Ataturk cand ajungi cu masina, este un prim control la intrarea in perimetrul aeroportului, cu bariera si cu bumper-e, apoi cand ai ajuns la terminal, la intrare, este un control de securitate al tuturor bagajelor si paxilor, apoi dupa check in si dupa viza de iesire un nou control de securitate, pentru ca in final sa mai existe unul direct la poarta de imbarcareCred ca turcii au invatat de la israelieni: aeroporturile sunt inchise si pazite, treci de bariera si esti posibil controlat la intrarea in aeroport de unde mai esti controlat de vreo doua ori.
de fapt la IST/Ataturk cand ajungi cu masina, este un prim control la intrarea in perimetrul aeroportului, cu bariera si cu bumper-e, apoi cand ai ajuns la terminal, la intrare, este un control de securitate al tuturor bagajelor si paxilor, apoi dupa check in si dupa viza de iesire un nou control de securitate, pentru ca in final sa mai existe unul direct la poarta de imbarcare
Ei de fapt sunt la granita intre doua lumi, cea europeana/crestina si musulmana/Orient, IST si SAW fiind noduri aeriene extrem de importante intre Europa si Asia. De sosit la aeroport este ok chiar si cu 2 ore inainte, cu exceptia diminetilor, in intervalul orar 06-09, cand pleaca majoritatea curselor TK spre Europa, SUA. Chiar daca aeroportul si-a depasit limita de operare, zona de check in la plecari inca face fata, este f greu insa la sosiri se sta si 1 ora la coada la frontiea, pt viza. Despre cele doua aeoporturi ale Istanbului, va spun mai mult sapt viitoare, zbor pe SAW si ma intorc de pe IST.Și vorba aia, sunt și ei un fel de musulmani. Asta e, de acum încolo trebuie să fim cu 3 ore înainte de decolare.
Sent from my mobile phone using Tapatalk