Bucurestiul ar putea fi escala pentru un zbor Emirates spre Statele Unite

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
In cadrul Aviation Festival (5-7 septembrie, Londra), Tim Clark, presedintele Emirates, a facut cateva declaratii legate de evolutia companiei in SUA, dar si de alte zboruri Emirates spre SUA cu escala in Europa.

Despre venirea Emirates la Bucuresti, cu zbor direct din Dubai sau ca escala spre o destinatie din SUA (existenta sau una noua), s-a tot vorbit, insa pana acum nici un anunt oficial din partea operatorului din Dubai. Surse din interiorul companiei spun ca acesta nu va fi facut inainte de terminarea anului fiscal 2018/2019, adica sfarsitul lunii aprilie 2019. Stim insa ca oficiali EK au fost in tara noastra de cateva ori pentru a discuta cu reprezentanti ai aeroportului OTP si cu alti oficiali, dar nu au ajuns la vreo intelegere pana in momentul de fata.

Cu ocazia Aviation Festival, Londra, Tim Clark a spus ca si alte zboruri Emirates de tip “5th freedom” – zboruri care pleaca din Dubai spre SUA, de exemplu, dar fac escala in Europa pentru a lua pasageri – sunt posibile. Acum, Emirates opereaza doua zboruri de acest gen: Dubai – Atena – Newark si Dubai – Milano – New York JFK.

Sir Tim Clark a mai spus ca Emirates primeste constant cereri din partea unor aeroporturi europene “disperate” dupa un zbor non-stop spre SUA, dar decizia de a incepe unul este luata cand exista potential pentru ruta respectiva. “Nu deschidem o asemenea ruta doar de dragul de a o deschide. Daca vedem ca este potential, daca vorbim despre o piata care nu este deservita suficient si operatorii existenti nu profita de aceasta ocazie iar noi avem drepturi de trafic aerian pentru a face acest lucru, de ce nu l-am face? Este o decizie comerciala.” via Skift

VIDEO / Impresii de calatorie in noul First Class Emirates.
Din aprilie 2019, flydubai va zbura cu 737 MAX 9 la Bucuresti.
Iunie 2019, ultimul zbor comercial Emirates Boeing 777-300.Continue reading...