Budapest Ferenc Liszt (BUD/LHBP)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Ca si la noi si la ungurii se intampla tot felul de miscari comandate politic. Astfel datorita bunelor relatii dintre guvernul ungar si cel chinez BUD primeste cadou o cursa de PEK. Zborul va fi efectuat din 1 mai de catre Air China (flag carrierul chinez) de 4 ori pe saptamana.

Sursa: Újra lesz Peking - Budapest légijárat | Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy újra közvetlen légi összeköttetés lesz május 1-jétől Peking és Budapest között. | AIRportal.hu

Interesant este ca la BUD nu are cine sa faca feeding la aceste zboruri.

Nu mai bine ar fi fost pentru noi sa primim si noi o astfel de cursa efectuata de un carrier chinez decat sa puna Taromul sa deschida zborul (nematerializat pana la urma). Cel putin daca exista o intelegere intre cele doua companii atunci Tarom putea sa faca feeding. Just thinking ...
 
Nu cred ca este o surpriza alegerea Budapestei de catre Air China si asta fiindca Hainan a operat aceasta ruta pina in 2012 cind Malevul a tras obloanele. Daca mi-aduc aminte bine, Hainan cu Soros actionar au negociat preluarea Malev prin 2004 incurajat fiind si de politica centrala a Guvernului Chinez care sustinea puternic la vremea respectiva investitiile companiilor chineze in europa centrala si de est.

Ruta nu v-a fi operata direct ci cu 1 stop in Minsk, Belarus folosind un A330-200.

Bazindu-ne pe experienta Hainan la Budapesta, se pune intrebarea daca Air China ar fi interesata oarecum in posibile investitii in domeniul aviatiei comerciale din Ungaria si Belarus?

http://www.chinadaily.com.cn/travel/2015-03/15/content_19815805.htm
 
Concurs oferit de Aeroportul Budapesta.

Vă invităm la o aventură la Stockholm!
Câștigă cu puțin noroc 2 bilete dus-întors cu Norwegian Airlines în următoarele 3 zile, dacă răspunzi corect la înterbările noastre.
Prima întrebare: cu ce tipuri de aeronavă zboară Norwegian de la Budapesta la Stockholm?
Răspunsurile și înscrierile aici:
norwegian_jatek - bud.hu
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Miercuri dupamasa/seara voi fi la BUD.
Daca e cineva in zona, si are chef de o bere, fructo, bem bem, sa ridice doua degete.
 
Da, dar diferența e că Malev e acum într-un loc mai bun...
 
A fost bagata intr-un loc mai bun de niste baieti bine intentionati. ;) Ce sa vezi? Imediat dupa a aparut Wizz Air.
 
Da, dar diferența e că Malev e acum într-un loc mai bun...
Asta arata cat de nocive sunt de fapt multe din principiile economice haotice promovate de Bruxelles. MALEV era un asset pentru statul ungar, nu trebuia sa fie lasata sa dispara.
 
Cred că e puțin mai complicat de atât. Dacă într-adevăr era un asset, ar fi fost cumpărat și privatizat.
Uite ce asset e Alitalia de exemplu...
 
Sigur, cu acelasi CEO Malev nu a performat, iar Wizz da. Distorsiunea mi se pare evidenta. Are si @dxb777 dreptatea lui, mai sus.