Bulgaria a ratificat acordul privind blocul aerian comun cu România

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

witze

Well-Known Member
Feb 13, 2012
2,029
1,248
153
47
Wuppertal
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Parlamentul de la Sofia a ratificat azi acordul privind blocul aerian comun dintre România şi Bulgaria, informează Agerpres. Decizia a fost luată cu unanimitate, toţi cei 88 parlamentari prezenţi au votat "pentru".
Din 2013 aeronavele civile şi militare care vor intra în spaţiul aerian, devenit comun, al celor două ţări, vor putea alege orice rută le avantajează din punct de vedere al costurilor şi al timpului de parcurs până la destinaţie, şi nu pe baza unor trasee stricte ca până în prezent. Astfel, este maximizat modul de utilizare a combustibilului, este redus timpul de parcurs, dar şi distanţa de trecere prin spaţiul aerian românesc.
Acordul privind blocul aerian comun dintre România şi Bulgaria a fost semnat la Bruxelles în decembrie 2011. Biletele de avion ale companiilor aeriene care operează în România ar putea fi mai ieftine din 2013, odată cu intrarea în funcţiune a blocului aerian comun dintre România şi Bulgaria, a declarat atunci pentru Bogdan Donciu, Director general adjunct al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic.
Potrivit unui deputat bulgar, Petăr Mutafciev, prezent azi la ratificarea acordului, se intenţionează lărgirea acordului prin includerea pe viitor a altor ţări, în primul rând a Serbiei.
Sursa: http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2012-03-14/Bulgaria+a+ratificat+acordul+privind+blocul+aerian+comun+cu+Romania