Calendarul online fly-ra.com

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,314
2,897
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Dupa cum puteti vedea, adaugat pe portal un calendar. Este un calendar Google administrat de noi. Cei care cunosc serviciul "Google calendar" stiu despre ce e vorba si cum se mananca, iar pentru cine nu stie ce este, il descriu eu in cateva cuvinte.
Google calendar este un serviciu gratuit, oferit de Google, care ne permite sa ne creem propriile calendare pe care sa le face publice sau sa le tinem private.
Chestia buna este ca, cei care au cont pe google/gmail/G+ pot sa se "aboneze" la calendarele publice si pot sa isi seteze alerte prin mail sau SMS - gratis.

Accesul de citire este public, accesul la nivel de modificare este intrebuintat unui grup restrans de useri, nu merita sa detaliez cauza.
In acelasi timp, am creat adresa de mail calendar[at]fly-ra.com, adresa la care puteti trimite semnalari pentru cereri de modificare date, adaugare, etc.

Daca aveti intrebari, nelamuriri sau chiar propuneri pe tema calendarului, va rog sa o faceti aici.

Updatat cu cursele de vara de la Constanta, mai putin cele de Carpatair, dar urmeaza si alea.
Cei care au cont la google se pot inscrie pentru alerte mail sau sms gratis.

Paralel lucrez si la evenimentele aviatice din 2012, dar este dezastru de gasit informatii oficiale.
Majoritatea circula numai in forma de zvonuri, paginile oficiale afiseaza evenimentele din 2011 (in cel mai bun caz).
As dori sa le introduc cat mai corect si cu ore exacte daca se poate.
Daca are cineva informatii, il rog sa posteze aici.
Mersi

AM realizat un mic tutorial pentru calendar.
Pentru a va "abona" la calendar aveti nevoie de un cont google/gmail.
Pentru alerte SMS trbuie sa imperechetati nr vostru de telefon (mobil) cu calendarul google. Pentru asta mergeti la adresa http://calendar.google.com si va autentificati, daca este cazul.
Accesati setarile, cum se vede in poza de mai jos.

1.jpg

Pagina de setari are 4 categorii: General - Calendars - Mobile Setup - Labs. Click pe Mobile Setup, selectati tara unde este inregistrat numail de mobil, Introduceti numarul si dati pe Send Verification Code.
Dupa putin timp va trebui sa primit un cod de verificare, prin SMS, care il introduceti in campul Verification Code, dupa care dati Finish Setup si Save.

2.jpg

Urmatorul pas este "abonarea". Mergeti pe www.fly-ra.com iar din meniu alegeti calendar. Pe pagina cu calendarul, in partea dreapta jos, este butonul + Google Calendar. Click pe el, fara frica.

3.jpg

Sunteti redirectionati care calendarul Google din contul vostru. Daca nu sunteti autentificat in google, va trebui sa o faceti.
Aici va apare un mic pop-up care va anunta ca sunt 2 3 calendare disponibile: Avioane/curse interesante, Evenimente aviatice din Romania si Ce ruleaza azi la TV. Puteti selecta doar unul dintre cele doua sau putei da click pe Add all.

41.jpg

Acum va apar cele doua caledare in contul vostru de google.

5.jpg

Dupa asta trebuie setate tipul de alerte dorit. Pentru asta se merge in capatul titlului si va apare o sageata in jos, click pe ea si selectati Reminders and notifications.

6.jpg

In pagina de notificari setati tipul notificarii si momentul in care doriti sa primiti notificarea. Se pot seta multiple notificari pentru fiecare calendar. Pentru asta se da click pe Add a reminder.

7.jpg

Tipul si timpul notificarilor va las sa vi le setati cum doriti voi. Setarile mele arata cam asa:

8.jpg

Daca sunt intrebari, va raspund cu placere.

Sa cresti mare.