CAPA a desemnat Wizz Air “Low Cost Airline of the Year 2016”

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a fost aleasă Low Cost Airline of the Year 2016 de către Centrul pentru Aviație (CAPA), important furnizor de informaţii şi analize despre industria aeronautică.

Premiul a fost înmânat lui József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, la Ceremonia CAPA Aviation Awards for Excellence 2016, în Amsterdam, pe 27 octombrie 2016. Premiile recompensează companiile aeriene și aeroporturile de succes, lideri în domeniu într-un mediu în permanentă schimbare. Într-un moment când industria este revoluționată, câștigătorii adoptă strategii care oferă noi direcții de urmat pentru alții. Candidații au fost analizați individual și selectați de o echipă de analiști de la CAPA – Centrul pentru Aviație și parteneri de la Heidrick & Struggles, una dintre firmele de top cu activitate globală. Câștigătorii au fost selectați de un juriu compus din opt membri independenți.

Wizz Air a fost numită CAPA Low Cost Airline of the Year, fiind compania aeriană low-cost ce a ieșit cel mai mult în evidență din punct de vedere strategic pe parcursul anului şi a avut cel mai mare impact în dezvoltarea industriei aeriene, a devenit lider şi a reprezentat un exemplu de urmat pentru alţii. WIZZ a fost selectată de juriu pentru performanțele sale solide, în continuă evoluție dar şi pentru creşterea rapidă a operaţiunilor sale într-o regiune cu mari provocări. În ultimul an fiscal, capacitatea companiei a crescut cu 20%, iar WIZZ este acum lider de piaţă în Ungaria, România și Macedonia și are o prezenţă puternică în întreaga Europă Centrală şi de Est, inclusiv în Polonia, Bulgaria, Lituania şi Letonia.

Wizz-Air-CEO-JVaradi-receives-CAPA-2016-Low-Cost-Airline-of-the-Year-Award-from-CAPA-Executive-Chairman-PHarbison2.jpg


“WIZZ reprezintă un nume important în Europa de câţiva ani, în special de la listarea companiei la bursă”, spune Peter Harbison, preşedintele executive al CAPA, care adaugă: “WIZZ este pe profit de şapte ani consecutiv, are cele mai mari venituri auxiliare per pasager din Europa, iar în anul fiscal 2016 a avut unul dintre cele mai mici costuri unitare (CASK) din Europa”. Cota de piaţă a companiei în segmentul aerian low cost din Centrul şi Estul Europei se apropie acum de 45%, o realizare remarcabilă având în vedere contextul competitiv şi numărul mare de ţări din regiune. În ultimii 5 ani, WIZZ şi-a dublat numărul de pasageri şi acum deserveşte 130 de destinaţii cu o flotă formată din 73 de aeronave Airbus A320 şi A321.

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, declară: “Suntem onoraţi de recunoașterea oferită de această distincţie renumită. La WIZZ ne străduim în mod constant să oferim pasagerilor și mai multe oportunităţi, prin extinderea reţelei noastre în permanentă creştere şi prin oferirea celor mai mici tarife posibile pe piaţă, având în acelaşi timp performanțe de top în industrie. Vom continua să îmbunătățim experienţa de călătorie a clienţilor noştri permiţându-le în acelaşi timp pasagerilor să-şi personalizeze călătoria după propriile nevoi: tarifele noastre foarte scăzute răspund nevoii lor de a călătorii economic, iar dacă doresc un confort sporit, se pot bucura de numeroasele noastre produse şi servicii specifice”.

Continue reading...