Pentru Dubrovnik, vara asta am stat aici:
http://www.booking.com/hotel/hr/guest-house-fontana.ro.html?aid=356982;label=gog235jc-hotel-ro-hr-apartmentNsolineNty-unspec-fr-com-L:ro-O:unk-B:unk-N:XX-S:bo;sid=5d1ebdaf241218302bc16c20b1e431d5;dcid=1;ucfs=1;srfid=69db363345c4e9e3f1e71b46d30f0d7c8a97391cX6;highlight_room=
E intre aeroport si oras (
), la doi pasi de o plaja mica si discreta, gazda foarte primitoare, ne-a oferit si o sticla de vin de la podgoria familiei ei din Bosnia.
Daca ajungi pana la Dubrovnik, neaparat sa treci si in Muntenegru, daca nu pentru altceva, macar pentru LYTV. Turul Golfului Kotor cu masina e ceva unic.
In zona Split recomand Trogir. Sunt o gramada de vile pe insula Ciovo, satul Okrug Gornji. Acolo am stat acum multi ani, la un mos tare simpatic. Nu uita de Plitvice.
In nord, pe langa Rijeka, am stat la Crikvenica, care probabil ca e bine cunoscuta si aglomerata acum, la nevoie se poate sta si pe insula Krk unde sunt sigur ca e mai linistit. In Istria sunt ok Rovinj, Porec, Umag. Coasta slovena e demult prea aglomerata si turistica pe gustul meu, dar sunt de vazut Portoroz si Koper. Si Ljubljana (si Slovenia, ca tara) e un loc tare, tare cochet.
La modul general, Croatia era de vazut acum 10 ani. De cand vin englezii cu aerobuzele, preturile au crescut la modul nesimtit si sunt mai scumpe in unele locuri decat in centrul Londrei. Fix de aia e de vazut Muntenegru pana nu se strica si el
Daca ajungi, te vor uimi preturile derizorii in euro de acolo.
Nu ezita daca mai ai intrebari, m-am plimbat prin zona de cand eram copil mic ...