Cecibel de la Reguera, First Officer 737 Copa Airlines: Aviatia este viata mea!

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Pe Cecibel am intalnit-o la Frankfurt, pe 14 mai, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de Star Alliance. Intre doua sesiuni foto alaturi de insotitorii de bord si sefii companiilor aeriene din Star Alliance, Cecibel ne-a acordat un scurt interviu.

De cati ani esti pilot Copa Airlines?

Sunt alaturi de ei de 9 ani si am la activ aproape 4500 ore de zbor. Sunt gata sa aplic si pentru a deveni comandant, am nevoie de 4000 de ore pentru a face asta, deci ma incadrez. Mai mult ca sigur, anul viitor voi fi deja comandant.

Ce inseamna aviatia pentru tine, pe langa faptul ca este job-ul tau?

Aviatia este viata mea! Pe langa faptul ca sunt copilot, deci zbor, sunt si Assistant Chief Pilot la biroul nostru, asa ca am si sarcini administrative.

Ce aeroporturi preferi pentru frumusetea aterizarilor / decolarilor?

Aeroportul Juan Santamaría International – San Jose, Costa Rica are un approach pitoresc, e frumos sa aterizezi acolo. De asemenea, Panama necesita multa atentie si concentrare la aterizare in aceasta perioada a anului din cauza faptului ca sunt multe furtuni si rafale de vant. Si Las Vegas este interesant.

17498980_10154845668382400_4142802875524557070_n.jpg


Noi am ajuns pana acum de doua ori la St. Maarten si iubim aceasta destinatie. Ce parere ai despre aeroportul Princess Juliana?

Iubesc St. Maarten! Ca pilot, trebuie sa aterizezi acolo cel putin o data in cariera. Este o destinatie emblematica pentru pasionatii de aviatie din intreaga lume, un loc perfect pentru fotografiatul avioanelor in timp ce savurezi un cocktail la Sunset Beach Bar, pe plaja Maho, sau te scalzi in apele azurii din Caraibe. Pilotilor le place sa aterizeze si sa decoleze din SXM, insa trebuie sa fii mereu pregatit in cazul cedarii unui motor sau a unui go-around. Cred ca am aterizat la St. Maarten de vreo 20 de ori pana acum!

Care a fost cel mai lung zbor al tau ca pilot?

Spre Argentina, 6 ore si 30 de minute. Uneori se ajunge si pana la 7 ore. Inca nu am fost la San Francisco, care este cel mai lung zbor din reteaua Copa, dar sper sa fac acest lucru cat de curand.

Foto: Aeronews, Paul Ellinger. P.S. Cecibel este casatorita si are doi baieti (gemeni).

VIDEO / 20 de ani de Star Alliance si planurile pentru urmatorii 10.
CONCURS / Star Alliance si un milion de mile ce pot si castigate.

IMG_3470.jpg


Share

Continue reading...