• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AndreiM

New Member
Jul 24, 2023
3
1
3
35
Romania
Salut!

Urmeaza sa merg la examinarea pentru clasa 1 si voiam sa intreb daca s-a lovit cineva de vreo problema la de testul de culori. Pare ca as avea o deficienta minora si voiam sa stiu ce sanse am sa iau clasa 1. Din ce am gasit, testul este unul clasic Ishihara, dar nu stiu daca ai loc de eroare din totalul de 15 placi (cred?) sau trebuie sa le vezi pe toate perfect.

De asemenea, in cazul in care pici acest test, mai poti obtine clasa 1 la INMAS cu un test ulterior cum ar fi cel cu lanterne? Am inteles ca altfel poti zbura doar ziua si non-comercial ceea ce nu ma ajuta.
EASA zice:
(2) For a class 1 medical certificate:
(i) Applicants who do not pass the Ishihara test shall be referred to the medical assessor ofthe licensing authority and shall undergo further colour perception testing to establishwhether they are colour safe.
(ii) Applicants shall be normal trichromats or shall be colour safe.
(iii) Applicants who fail further colour perception testing shall be assessed as unfit.

In al treilea rand, am inteles ca sub 40 ani, testul extensiv se da o data la 5 ani. Testul de culori este cuprins in cel extensiv sau se da anual la revalidare?

Orice informatie mi-ar fi de ajutor in special de la cei care si-au revalidat sau au facut chiar vizita initiala pentru certificat recent. Multumesc!
 
Last edited:
Update pentru cei cu mici deficiente ca mine!

Testul de culori consta in numirea numerelor de pe placile ishihara vizualizate pe un ecran destul de mic la o distanta de cam 7 metri. Dupa ce am ratat cateva, mi au pus si placile in fata in mod aleatoriu de pe 2 carticele (ishihara si inca ceva ce nu am mai vazut - litera + cifra pe aceeasi placa). Vedeam in proportie de 80% si au decis sa faca un extra test numit anomaloscopie (~220 RON) cu care au decis ca sunt "color safe" si nu am nicio limitare pe certificatul medical.

Spor!
 
  • 👍
Reactions: 1 user