Certificat medical EASA clasa 1 initial

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

criscris11

New Member
Jan 29, 2021
1
0
1
25
bucharest
Salutari
As vrea sa aflu niste lucruri despre acest certificat medical initial easa de clasa 1 si sper ca cineva ma poate ajuta,din pacate cei de la inmas nu raspund la niciun numar de telefon pe care l am putut gasi pe internet.
-In romania se poate face in alta parte decat la INMAS?
-certificatul se acorda pe loc sau in cate zile?
-cat ma costa si daca conteaza sau schimba cu ceva faptul ca scoala o voi face in grecia
-daca fac aceasta viza medicala in ungaria de exemplu,si scoala in grecia,va trebui sa transfer viza din ungaria pe grecia?

Multumesc pentru ajutor!
 
Salut,

In România poți face inițial clasa I numai la INMAS și se acorda pe loc, iar ultimul cost pe care îl stiu e undeva la 700 si ceva lei. Poți zbura liniștit in orice stat EASA cu un certificat medical obținut in orice alt stat EASA. Atâta timp cât ambele tari sunt in EASA, nu este necesar sa transferi nimic, îl iei, îl prezinți la școala și zbori liniștit.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
@criscris11

Statul care deține licenta ta de zbor trebuie sa dețină tot istoricul tau medical. Dacă tu ai o licenta medicala din Ungaria, poți sa obții o licenta greceasca doar dacă atunci când ti-ai făcut inițialul medical ai bifat la SOLI(State of license issue) Grecia. Altfel medicalul tau din Ungaria trebuie transferat in Grecia ca sa obții licenta greceasca sau actele de la scoala din Grecia trebuie trimise după absolvire la autoritatea aeronautica maghiara ca sa obții o licenta de zbor ungureasca. Licenta medicală EASA este recunoscuta in orice stat membru EASA. Medicalul poate fi revalidat in orice stat membru EASA, însă rezultatele analizelor trebuie trimise la autoritatea aeronautica unde ai licenta de zbor. De asta se ocupa medicul (AMe) sau clinica unde ti-ai făcut revalidarea.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
@JMadalin Cum?! Adică vrei sa spui ca, de exemplu, elevii romani care se duc in Ungaria pentru ca e mai ieftin sa obțină anumite calificări acolo, isi transfera medicalul pe Ungaria? Sa iti mai dau exemple de piloti care au zburat in România fără nicio problema in timp ce aveau medicale din alta țara?

Statul care deține licenta ta de zbor trebuie sa dețină tot istoricul tau medical.” La nivel de EASA baza de date este comuna. Nu stiu unde ai intrebat tu...

Licenta medicală EASA este recunoscuta in orice stat membru EASA.” Medicalul este un certificat, nu o licența.
 
@46Pilot, elevii romani cu medical românesc care fac scoala in Ungaria sau obțin diferite calificări acolo sau in alte tari și au medical românesc initial, își obțin licenta la AACR pentru ca Romania este statul care deține medicalul lor. Medicalul este un certificat. Și pe certificatul medical ai o secțiune care se numește SOLI(State of licence issue) care se referă la licenta de zbor. Dacă ai medical românesc, este secțiunea I.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Bine. Sunt mai mulți piloti care au licența de pilot românească și medical obținut in alta țara și zboară liniștiti, urmând ca la revalidare, probabil, sa treacă medicalul pe România. Dar între timp, pana atunci, zboară cu medicalul emis in alta țara și cu licența românească. Așa cum am spus și in mesajul anterior, baza de date e comuna la nivel de EASA. Eu am închis discuția.
 
@46Pilot,

Baza de date nu e comuna la nivel de EASA, chiar dacă standardele sunt aceleași. Licențele/certificatele medicale sunt doar recunoscute. Sunt mulți piloți cu licenta românească și medical initial sau revalidat obținut prin alte state, dar când își revalidează medicalul sau fac inițialul, analizele se transfera la AACR de către AME-ul respectiv pentru ca licenta de zbor sa fie românească. AACR sau orice alta autoritate nu poate emite o licenta de zbor dacă nu deține istoricul tau medical. Pentru asta găsești un formular SOLI pe site-ul Autorității. Hai sa informam lumea corect.

Mai multe detalii aici: https://www.caa.ro/ro/pages/medicina-aeronautica
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user